Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

11 učinkov klorofila na človeško telo

11 učinkov klorofila na človeško telo

Zelena zelenjava (alge, trave, kalčki, koprive, ohrovt, peteršilj, špinača, brokoli, zeleni fižol, grah, kumare) je od vedno veljala za zelo zdravo, a kaj ko se pogosto zgodi, da je zaužijemo premalo. A vendar, če se osredotočimo na prednosti — klorofil, ki se nahaja v zelenih živilih, resnično pomaga našemu telesu ter uravnovesi delovanje hormonov, podpre mentalno jasnost, zniža stres (odvečni kortizol) in revitalizira organe. Pa ne samo to. Na kup smo zbrali 11 dokazanih učinkov klorofila na človeško telo.

V osnovi je klorofil zelo podoben hemoglobinu. Obe snovi sta skoraj identični, edina razlika je, da je pri klorofilu v centru kemične strukture molekula magnezija, v strukturi hemoglobina pa molekula železa.

 

11 prednosti uživanja klorofila 

 

  1. Omogoča naravno razkisanje in razstrupljanje.

Klorofil uravnava pH- telesa in pomaga zmanjšati kislost v krvi ter deluje detoksifikacijsko. Vsa kri v telesu prehaja skozi jetra skozi portalno veno, kjer čaka, da se vsa hranila, hormoni in toksini predelajo in presnovijo za izločanje. Klorofil pomaga pri tem procesu razstrupljanja in omogoča jetrom, da se razbremenijo stresa in da se jim ni treba "preobremenjevati". 

  1. Uravnava hormone in izboljša delovanje ščitnice.

Ščitnica je odgovorna za uravnavanje različnih drugih hormonov in vzdrževanje zdrave presnove. Prehrana, genetika, dejavniki življenjskega sloga in seveda stres lahko igrajo vlogo pri izravnavi delovanja te žleze. Dokazano je, da klorofil uravnava hormone in izboljša delovanje ščitnice. Izboljša delovanje nadledvičnih žlez. Klorofil vsebuje veliko vitamina K, ki očisti in pomladi nadledvične žleze ter izboljša njihovo delovanje. 

  1. Deluje pomlajevalno ter čisti kožo in zmanjšuje aknavost.

Klorofil preskrbi celice s kisikom, posledično pa se izboljša videz kože. Povečan pretok krvi lahko namreč zmanjša akne in upočasni proces staranja v kolagenski plasti kože, saj nasiči kožo s kisikom in jo hidrira. Klorofil vsebuje v maščobah topne antioksidante vitamine A, C, E, K in magnezij, ki so koristni za obnovo kože.

  1. Čisti kožo in zmanjšuje aknavost. 

  2. Pomaga pri celulitu.

Ta rastlinska spojina lahko zmanjša vnetje in zavira rast bakterij, kar se kaže v povečani stimulaciji in razstrupljanju limfnega sistema! Obenem učinkovito čisti celulit. 

  1. Je dobra podpora pri hujšanju. 

Kloforil pomaga harmonizirati hormone, ki nas spodbujajo, da se počutimo siti, zavira apetit in zmanjšuje skoke inzulina čez dan. Ko se krvni sladkor močno zniža, občutite utrujenost in hrepenite po sladki hrani oz. po hitri energiji. Zato lahko klorofil pomaga pri uravnavanju telesne teže in uravnavanju vnosa hrane. Namesto da bi iskali energijo v živilih nizke kakovosti, lahko naravno povečate raven energije z vnosom zelene zelenjave. 

  1. Čisti jetra in črevesje ter pomaga pri zadahu in neprijetnem telesnem vonju. 

Klorofil je antioksidant, ki nevtralizira proste radikale, ki škodljivo delujejo na zdrave celice, izboljša slab zadah, zmanjša vonj seča, blata in znoja, zmanjšuje slabi holesterol ter globalno zaščiti telo pred strupi. Klorofil namreč uničuje bakterije, ki povzročajo slab zadah in ostale neprijetne telesne vonje. 

  1. Pomaga pri slabokrvnosti. 

Klorofil pomaga pri obnavljanju rdečih krvnih celic (RBC) s povečanjem razpoložljivosti hemoglobina, beljakovine v eritrocitih, ki je potrebna za transport kisika, kar vodi v povečanje telesne in možganske funkcionalnosti. Z uživanjem klorofila tudi izboljšamo krvno sliko. 

  1. Krepi imunski sistem.

S povečanjem ravni kisika v krvi lahko naravno povečamo prekrvavitev srca in pljuč, kar pomaga pri doseganju več energije in vzdržljivosti. Z več kisika v dihalnih poteh lahko zmanjšamo vnetje v dihalih, kar lahko pomaga pri alergijah in zaščiti pred pogostimi prehladi/gripo. Tradicionalna kitajska medicina je klorofil uporabljala za zdravljenje pljučne podpore in dihalne stiske zaradi njegovih zelo oksidativnih lastnosti!

  1. Pomaga pri težavah “dolgega kovida”. 

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

40,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.