Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

10 minut za doživljenjsko pomembna dejstva o sevanju mobitelov

10 minut za doživljenjsko pomembna dejstva o sevanju mobitelov

Naslednja zdravstvena katastrofa po tobaku in azbestu; mobiteli in otroški možgani.

Profesor Dariusz Leszcyinski je eden od vodilnih radiobiologov na svetu. Vedel je, da mu bodo proizvajalci mobitelov skušali uničiti kariero, ko je objavil raziskavo, ki je dokazala škodljivost mobitelov. Nevrokirurgi so na podlagi študij prof. Leszcyinskija in drugih izdali odločno svarilo proti uporabi mobitelov. Mobiteli so za otroke še nevarnejši, ker imajo tanjšo lobanjo.

 

Sporočilo svetovne zdravstvene organizacije WHO je jasno, da bolj jasno skoraj ne bi moglo biti. Delovna skupina 31 znanstvenikov iz 14 držav je staknila glave, pregledala vse dosegljive podatke iz do zdaj izvedenih raziskav ter na koncu podala svoje mnenje. Elektromagnetno sevanje mobilnih telefonov so označili kot potencialno rakotvorno. Podatki kažejo na povečano verjetnost nastanka giloma − redke oblike možganskega tumorja!

S tem je WTO v osnovi povedal, da obstajajo nekateri dokazi, da lahko mobilni telefoni povzročajo raka. Ni pa nujno, da ga, WHO je dejal zgolj to, da obstaja sum, da je to mogoče. Pred tem je ta organizacija trdila, da ni nikakršnih sumov (na osnovi raziskav) za to. Elektromagnetno sevanje so uvrstili v kategorijo potencialno karcinogenih snovi, kjer so tudi bencin, izpušni plini, svinec in kava!

 

Neodvisni raziskovalci so odkrili resne posledice sevanja mobitelov:

 1. okvara DNK
 2. trikrat nižje število spermijev
 3. 290% možganskih tumorjev
 4. avtizem
 5. prirojene okvare

 

Kako se zavarovati pred sevanjem? 

Količina elektromagnetnega sevanja mobilnega telefona, ki ga absorbira telo, je odvisna od moči, s katero telefon oddaja (med pogovorom) in razdalje med telefonom in površino telesa. To je osnovno vodilo vsem napotkom, s katerimi se lahko sami zaščitimo.

 • Ne imejte telefona blizu telesa. Moč signala pada s kvadratom razdalje, kar v praksi pomeni: če povečate razdaljo med telefonom in na primer ušesom za dvakrat, pade moč signala za štirikrat. Namesto, da telefon pritiskate k ušesu, ga raje držite centimeter ali dva stran.

 • Pogovori naj bodo kratki. Manj časa ko se pogovarjate, manj časa ste izpostavljeni sevanju.

 • Uporabljajte slušalke. Tiste s kablom so boljše od slušalk bluetooth, saj je ta vmesnik prav tako radijski, torej tudi te sevajo. Vendar neprimerno manj kot mobilni telefon. Če uporabljate te slušalke, jih snemite iz ušesa, ko jih ne potrebujete, saj nihče ne ve, kakšne so posledice dolgotrajne izpostavljenosti sevanju. Uporaba slušalk omogoča, da je telefon daleč od telesa (v torbici ali nahrbtniku), upoštevajoč prvo točko to pomeni, da bo telo sprejelo manj sevanja.

 • Uporabljajte zvočnike telefona. Če nimate slušalk, lahko držite telefon pred sabo (recimo pol metra) in poslušajte sogovornika preko zvočnikov telefona. Slaba stran te metode je, da pogovor slišijo vsi v vaši neposredni bližini.

 • Ko ni nujno, telefon popolnoma izklopite. Ponoči lahko telefon popolnoma izklopite, med drugim vas ne bo zbudil morebitni napačen klic. Toliko bolj, če imate telefon ponoči na nočni omarici blizu vaše glave. Namesto izklopa lahko uporabite tudi »letalski način«, ki izklopi vse radijske funkcije telefona.

 • Izogibajte se uporabi telefona, ko je signal slab. Načelo delovanja mobilnega telefona je, da ta oddaja z močjo, ki je potrebna glede razmere v radijskem delu. Bližje ko smo bazni postaji, boljši je signal in telefon lahko oddaja z manj moči kot dlje od bazne postaje ali na primer v kleti objekta, kjer je signal slab. Večja ko je moč oddajanja mobilnega telefona, več sevanja boste sprejeli. Ni treba storiti veliko. Če ste v kleti in telefon zazvoni, se premaknite nekam, kjer je signal mobilnega omrežja boljši. Tako lahko sprejmete tudi do trikrat manj sevanja.

 • Uporabljate sporočila SMS ali splet. Ko pišete kratka sporočila ali v telefonu uporabljate internetna komunikacijska orodja, običajno držite telefon daleč od telesa. Zato je telo manj izpostavljeno sevanju.

 • Telefon naj bo v torbici ali nahrbtniku. Tudi ta nasvet je povezan s povečevanjem razdalje med telefonom in telesom.

 • Uporaba orgonita. Orgonitni stožec pokrije približno 80m2 prostora in vsebuje materiale, ki ščitijo pred elektromagnetnim sevanjem vseh elektronskih naprav. Stožec ščiti tudi pred zemeljskimi sevanji na način, da podpira in krepi naš imunski sistem ter čisti in uravnoveša ter polni naše energetsko polje in energetske centre ter s tem preoblikuje neugodne vplive na fizični, mentalni, emocionalni pa tudi na spiritualni ravni.

 

Še več o nevarnosti uporabe mobilnih telefon pa si oglejte v spodnjem posnetku:

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Si lahko napačno delujočo ščitnico popravimo z uživanjem alg?

Rjave alge niso neuporabno sluzavo morsko rastlinje, ampak pomembno živilo z mnogo zdravstvenih koristi: razstrupljajo …

Krožnik zdravja?! Kaj resnično deluje?

Hočeš nočeš, trajne spremembe lahko naredi šele zamenjava prehrane. S pravim konceptom prehranjevanja namreč rešimo …

Rešile bodo človeštvo pred samim sabo!

Ko je znan znanstvenik in raziskovalec izjavil, da bodo morske alge rešile človeštvo in planet, se je ta izjava mnogim …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.