Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Hrepenite po slanem? Morda vam manjka ta mineral!

Hrepenite po slanem? Morda vam manjka ta mineral!

Hrepenite po slanem? Morda vam manjka ta mineral!

Magnezij je bistven mineral, saj sodeluje pri preko 300 encimskih procesih v telesu. Zaradi sodobnega načina življenja ga večini Slovencev zelo primanjkuje! Daleč najbolj učinkovit način za dvig ravni magnezija v telesu je preko kože. Pomanjkanje magnezija povzroča nemalo težav, med drugim mišične krče, glavobole, občutek nenehne utrujenosti ali šibkosti, anksioznost in razdraženost, izgubo apetita, izčrpanost, nespečnost … Obenem je magnezij pomemben člen hormonalnega stanja. Pomaga namreč pri pretvorbi manj aktivnega ščitničnega hormona T4 v bolj aktivnega T3, je ključnega pomena za detoksikacijo faze II v jetrih, pomaga pri problemih s povečano težo, znižuje adrenalin in kortizol pa tudi krvni sladkor. Magnezij tudi pomaga vzpostaviti raven magnezija v celicah, kar omogoča pravilno delovanje mišic, odpravlja napetost, zagotavlja varno razstrupljanje, odpravlja mišične krče, izboljša razpoloženje in blaži stres. Še posebej priročen je v primeru pogostih migren in glavobolov ali če čutite bolečine v vas pogosto grabijo krči v mišicah in vam manjka fizične moči. Magnezij izboljšuje tudi kakovost spanja pri nespečnosti in nočnem prebujanju (pomaga pri uravnavanju kortizola). 


Ostale informacije in raziskave o magneziju: 

  • Intenzivna želja po slanem kaže na izrazito pomanjkanje magnezija v telesu.
  • Magnezij izboljšuje kakovost spanja.
  • Magnezij spodbuja proizvodnjo rastnega hormona, omogoča proizvodnjo hormonov in popravi celične poškodbe.
  • Zdravstvena študija Framinghama kaže, da je dodajanje magnezija povezano z zmanjšanjem arterijske kalcifikacije in s tem manjšim tveganjem za srčni napad in kap. 
  • Brez magnezija ni pravilnega vsrkavanja kalcija. 
  • Magnezij je eden izmed esencialnih elektrolitov, ki pomaga pri zaprtju – na telo deluje kot naravno odvajalo in tako omili zastajanje blata, zaradi česar ga v veliki meri priporočajo tudi nosečnicam.
  • Zdravljenje pacienta z magnezijem v prvi uri po kapi lahko hitro razširi krvno žilo in pomaga zmanjšati škodo.
  • Študije kažejo, da lahko dodajanje magnezija pomaga odpraviti težave s spominom.
  • Da lahko prebavimo 1 molekulo sladkorja, telo porabi kar 54 molekul magnezija. Če uživate veliko sladkorja, lahko skoraj z gotovostjo občutite pomanjkanje magnezija.
  • Magnezij pomaga pri menstrualnih krčih in bolečinah v spodnjem delu trebuha. Najpreprosteje nanesemo takega v obliki gela, ki se, med drugim, tudi veliko bolje, predvsem pa hitreje absorbira v telo, to pa pomeni, da bolečine popustijo znatno hitreje, kot če bi ga vnesli oralno (z uživanjem kapsul, tablet, šumenk).


Direktorica klinike za fizioterapijo in rehabilitacijo v Sofiji, dr. Stoika Radeva, je tudi pojasnila, zakaj bi morali magnezij dodajati topično (prek kože).

“Zelo pomembno je, ali bomo magnezij jemali v obliki tablete ali lokalno (z mazanjem). Magnezij v obliki tablete vsebuje tudi sintetični magnezij, poleg tega pa magnezijeva tableta vsebuje še dodatne sestavine, ki našemu telesu povzročajo stres. Mazanje z magnezijevim gelom, ki ga priporoča Klepet ob kavi, je naravna oblika magnezija. Gre za čisti magnezij, ki so ga pridobili iz zemlje iz morja, ki je v preteklosti obstajalo na Nizozemskem. Naše telo, naše celice vedno lažje prepoznajo naravne in čiste sestavine brez primesi. Lažje jih sprejmejo in vsrkajo v telo. Vsekakor priporočam magnezij za uporabo v lokalni obliki (s topičnim nanašanjem prek kože).”

Ritual z magnezijevim gelom:

Magnezijevo olje v gelu nanesite po celem telesu od vratu do prstov na nogah, počakajte 20–30 minut, da se posuši, in se potem stuširajte. Najbolje je, da to naredite zjutraj.


Kopel z magnezijevim gelom:

V vodo dodamo 4−8 žlic magnezijevega olja v gelu (kopel naj traja 120 minut). 

16 črpalk je enako približno 200 mg elementarnega magnezija. Poskusite uporabiti 8 črpalk za zgornji del telesa in 8 črpalk za spodnjega. Osem črpalk (1/4 žličke) zagotavlja približno 100 mg elementarnega magnezija. 

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.