Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Hormonska joga kot naravni tretma za ženske težave

Hormonska joga kot naravni tretma za ženske težave

Joga ne predstavlja le telesne vadbe, ampak celostno obravnava telo, um in dušo ter predstavlja pot, ki pomaga človeku uravnotežiti življenje. Obstaja veliko pristopov oziroma vrst joge, med katerimi so nekatere bolj ali manj dinamične in služijo različnim ciljem. Metodo hormonske joge je v devedesetih letih razvila Dinah Rodrigues na podlagi lastnih izkušenj in opazovanj, zanimivo pa je, da Dinah pri svojih devetdesetih letih še vedno uspeva aktivno poučevati jogo.

Kaj pravzaprav je hormonska joga? Izvira iz osnovne hatha joge, ki skozi določeno zaporedje jogijskih položajev, drže telesa in tehnike intenzivnega trebušnega dihanja deluje na endokrini sistem in ga spravi v stanje naravnega ravnotežja. Energijo z gibanjem v določenem položaju in dihanjem usmerimo k specifično določeni žlezi z namenom, da bi jo aktivirali. Jajčniki, ščitnica, nadledvična žleza in trebušna slinavka vam bodo ob redni vadbi izredno hvaležni, kar je potrdila ne samo Dinah Rodrigues z lastnimi izkušnjami, ampak tudi z dolgoletnimi študijami in raziskavami. Ne zviša se le produkcija žlez, temveč popolnoma uravnotežimo svoje hormonsko stanje, kortizol se zniža, po vadbi pa smo polni energije. Prvi rezultati se pokažejo po nekaj mesecih in so učinkovita alternativa za vse vrste ženskih težav brez posega v telo.

 

Načeloma je hormonska joga učinkovita alternativa za ženske težave v srednjih letih, vendar pa se priporoča tudi mlajšim ženskam s težavami kot so PMS, policistični jajčniki, neredna menstruacija in podobno. Ženske na prehodu v menopavzo doživljajo mnogo sprememb katere spremljajo različni bolezenski znaki, v mnogih primerih tako močni, da poiščejo rešitev v nadomestnem hormonskem zdravljenju. Kakorkoli, obstajajo tudi druge (preventivne) možnosti, ki so prav tako izredno učinkovite in prinašajo blagodejne rezultate. Navsezadnje pa smo obdani še z paleto hormonskih motilcev v šamponih, čistilih, plastičnih embalažah, kontracepcijskih tabletah, praktično dosegljivih na skoraj vsakem koraku našega življenja. Med hormonske motilce pa lahko uvrščamo tudi slabo družbo, stresne okoliščine, slabo spalno higieno in druge nekemične dejavnike.

Hormone lahko uravnamo že s klasičnimi položaji joge, vendar to bistveno hitreje dosežemo s hormonsko jogo, ker zavestno spodbujamo delovanje posameznih žlez. Izvajanje hormonske joge je darilo našemu telesu, za katero ni potrebno predznanje joge, prav tako vaje niso težke, le redno jih je potrebno izvajati. V januarju ponovno organiziramo vikend za dušo v Portorožu, namenjen izključno ženskam, kjer bomo hormonsko jogo izvajali skupaj z Matejo Kreuh. Če si začutila klic, da narediš nekaj dobrega za sebe, se hitro prijavi!

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/vikend-za-duso-hormoni-in-pomlajevanje-2690.html

Hormone lahko podpreš tudi z vnosom ustreznih hranil. Pripravili smo paket Hormonski detox, v katerem so eko zelenje, nočno popravilo ter omega 3 iz mikroalg.

paket HORMONSKI DETOKS

paket HORMONSKI DETOKS

Paket vsebuje: Eko zelenje, Nočno popravilo, 2x Omega 3 iz mikroalge

97,00
75,78
-21,22

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.