Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Hormoni so podivjani, kaj pa zdaj?

Hormoni so podivjani, kaj pa zdaj?

Neredno mesečno perilo, boleče menstruacije ali skoraj nič menstruacije, vmesne krvavitve, pa boleče in napete dojke skozi cel mesec, katerim se priključuje tudi migrena ali glavoboli … pa nočno potenje, utrujenost, napihnjenost brez razloga že na tešče, vse to te lahko spravi ob pamet. 

Pa ne samo ob pamet, ponavadi se pridruži stanje zaskrbljenosti, ki skrajno lahko vodi v anksioznosti, depresije, sicer pa zgolj v stanje “tečne babe”, kot bi rekli moški. 

 

Hormoni so podivjani, hormoni imajo žur, hormoni ne delajo pravilno, hormoni so neuravnoteženi. 

 

To vam je jasno, ne veste pa, kje začeti. 

Ogromno žensk odgovore išče pri svojem zelo zasedenem ginekologu, na katerega čakajo mesece in mesece, na koncu pa ponudi rešitve kot so kontracepcijske tabletke ali kakšna druga kemija, ki bo vodila in po svoje zmanipulirala hormone ter dala ženski lažen občutek, da je vse pod kontrolo. 

 

In kakšna je resnica za tem?

Hormonov na dolgi rok ne moremo manipulirati v svojo korist s kemičnimi pripravki, ki jih bodo zavajali … s tem naredimo še več škode in resnično zmedemo kompas našega telesa, ki potem potrebuje še več časa, da se znova naravna in najde svoj naravni balans med severom, jugom, vzhodom in zahodom. 

 

Večina žensk ne ve, kakšna je recimo finta v delovanju kontracepcijskih tabletk in tistih urgentnih jutranjih tabletk … kratko napisano … telo ukanejo, da je že nosečo, zato ne postane nosečo. 

 

 

 

 

Če blefiramo svoje telo, pa se nam slabo piše. 

 

Največ kar lahko naredimo je to, da podpremo naravne ritme, cikle svojega telesa z ustreznim življenjskim slogom, ki podpira delovanje naših hormonov. Torej, ni rešitev v tabletki, ni rešitev v 10- dnevni hormonski detox kuri! Rešitev je v ustreznem življenjskem slogu, ki vključuje ustrezno prehrano, dnevne ritme, navade in rituale vsak dan. 

 

Koliko časa resnično potrebujemo, da uravnamo hormone?

 

Minimalno tri mesece. 

To je minimalno, odvisno seveda od tega, kako dolgo že blefirate svoje telo in ignorirate različne znake, s katerimi nam inteligentno telo skuša dopovedati, da se ustavimo in naredimo malo inventure v vsakdanjem življenju. 

 

Celo bolj kot prehrana so tukaj pomembni dnevni rituali, dnevni življenjski slog, ki pa ne vključuje dodatne 3 ure na dan nekih aktivnosti, za katere nimate niti časa, niti volje. 

 

Ko človek spozna delovanje svojih hormonov, mu je bolj jasno, kako optimizira čas. Kdaj je ključnega pomena, da naredi nekaj, kar bo imelo tisočkratno moč, kot če bi to naredil v drugem delu dneva ali na drug način. 

 

Gre za področje, ki je vse bolj zanimivo predvsem za uspešne podjetnice, ki žonglirajo različne vloge v življenju - biti mama ter uspešna podjetnica, šefica. Gre za področje večkrat imenovano bio-hacking, ki je dobesedno to - triki naravnih ritmov telesa, ki razkrivajo modrosti o tem, kdaj podpreti svoje telo in na kakšen način, v minimalnem času, da dobimo maksimalen učinek v zdravju, dobrem počutju, hormonskem ravnovesju. 

 

Kljub temu, da je bio-hacking hormonov relativno nov izraz in trend bogatih podjetnic po svetu, ki uporabljajo te metode, da zmorejo vse, kar so si naložile, pa ob tem ohranijo nenarejen nasmešen na obrazu (naraven, ne umeten) … pa je vendarle modrost zadaj stara tisoče let in izvira iz tradicionalne kitajske medicine, ayurvede, šamanizma, določene tehnike pa bi lahko umestili tudi v kvantno fiziko in metafiziko. 

 

Dejstvo je, da je stvar enostavna … a ne tako preprosta, da bi jo lahko dojeli v enem napisanem članku. 

Za to, da znanje preneseš v prakso in začneš tako živeti je potrebno investirati nekaj ur pozornosti v svojem življenju, za to pa potrebuješ voljo in motivacijo. Žalostno je, da je ravno bolečina največja motivatorka, da se ženske tega naučijo, medtem, ko bi nas morali to naučiti že v šolah. 

A prihodnost sodobne ženske bo na neki točki prinesla tudi to, sicer se bo nadaljeval trend perimenopavze že pri 30-ih letih, pa neplodnosti, policističnih jajčnikov, miomov, raka na maternici in drugih stanj adrenalne izčrpanosti, burn outa, izgorelosti … 

 

 

 

 

V septembru napovedujemo dve možnosti, da se tega naučite enkrat in za vselej. 

Ko enkrat to znaš, znaš. Potem samo še prakticiraš. 

 

Ena opcija je vikend za dušo v Strunjanu, kjer temu namenjamo cel vikend.  Poteka zadnji vikend v septembru.

V petek po službi se odpravite proti Strunjanju in do nedelje popoldan osvojite tisto, kar bo spremenilo bakterijsko floro vašega telesa (bakterij imamo več kot celic mimogrede) ter hormonsko delovanje. 

 

Druga opcija pa je bolj turbo varianta (tudi v septembru), ki pa tudi že nudi dovolj, da začnete, to pa je delavnica o hormonih, ki bo potekala v učilnici osnovne šole Milana Šuštaršiča v Ljubljani. V nekaj urah se lahko že nekaj pokaže, razloži in ponudi razumevanje kako in kaj. 

 

In kaj je prvi korak?

 

Prvi korak se prav nič ne razlikuje od tistih, ki bodo štartali svoje podjetje, od tistih, ki se bodo odločili, da bi radi imeli otroka, od tistih, ki začenjajo sebe postavljati na prvo mesto, od tistih, ki se spopadajo s težkimi diagnozami. 

 

Prvi korak je vedno ODLOČITEV. In OD-LOČITEV je LOČITEV OD metanja peska v oči, da … saj bo boljše … ločitev od iskanja izgovorov, čakanja, upanja. Odločitev je edina možnosti, da se človek loči od trenutnega stanja in od trenutnega stanja se lahko loči le tako, da ga:

 

  1. sprejme - tako kot je, je. Pogledati je treba resnici v oči. Si priznati realno stanje;
  2. pridobiti kvalitetne informacije; 
  3. narediti inventuro svojega življenjskega sloga in se realno odločiti, kaj vnesti v vsakdanji življenjski slog in kaj ne.
 
Jasmina Kandorfer, svobodna raziskovalka, dipl. del terapevt Zdravstvene fakultete, healthy lifestyle coach
 
 

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.