Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Goba, ki bi jo morali uživati srčno-žilni bolniki!

Goba, ki bi jo morali uživati srčno-žilni bolniki!

Cordyceps militaris ali kokonov glavatec ima večtisočletno zgodovino medicinske uporabe v nekaterih predelih Azije. Ime Cordyceps izhaja iz latinskih besed cord in ceps,  kar pomeni palica (kij) in glava. Cordyceps militaris spada v vrsto gob hypocreales in je t. i. entomopathogena goba, ki zajeda insekte, se letno pojavlja in pogosto raste parazitsko na larvah in pupah insektov. Prvi zapisi o kordicepsu segajo v leto 620 n. št. Odkrili so jo pastirji jakov na Tibetu in Nepalu, ki so postali pozorni na živahnost živali, ki so med pašo uživale kordiceps. 

Goba vsebuje vrsto farmakoloških učinkovin. Največ pozornosti je vzbudil cordycepin (zaradi širokega spektra biološke aktivnosti). Kordiceps je znano kitajsko tradicionalno zdravilo s širokim spektrom uporabe tako v farmacevtskem smislu kot pri ohranjanju zdravja. Vsebuje številne pomembne nutritivne sestavine, od esencialnih aminokislin, vitaminov B-kompleksa (B1,B2, B12), vitamina K, raznih ogljikovih hidratov, monosaharidov, oligosaharidov, polisaharidov, proteinov, sterolov, nukleozidov in veliko aminokislin. 

Kordiceps in njegovi produkti so izkazali izjemen klinični učinek na srčno-žilni sistem. Kordiceps namreč povečuje celično energijo kot adenozin trifosfat (ATP), zato je tako zelo pomemben pri športnikih, ljudeh s povečanimi psihofizičnimi obremenitvami, pri starostnikih in pri srčno-žičnih bolnikih. Klinične študije so namreč potrdile, da pride v času uživanja kordicepsa do umirjene razširitve krvnih žil, kar pomembno poveča prekrvavitev srčne mišice in drugih organov,  preprečuje nastanek trombov in celo nastanek infarkta, možganske kapi, ishemične bolezni srca itd. Dokazano je celo protirakavo delovanje kordicepsa pa tudi spodbujanje delovanja levkocitov, kar omili stranske učinke obsevanja.  

Fungoterapija: Divja sibirska čaga, divji reishi, divja korenina navadnega repinca

Fungoterapija: Divja sibirska čaga, divji reishi, divja korenina navadnega repinca

Vse tri sestavine so divje nabrane in pripravljene po recepturi ruskega onkologa, dr. …

45,00

Sorodne objave

Kako sta zaprtje in zakisanost telesa povezana z večjo možnostjo za okužbo z virusi?

Če je blato predolgo v črevesju, lahko postane trdo in se stežka premika. Lena in počasna prebava povzroči nabiranje …

Koronavirus: strateška krepitev zdravja za zaščito cele družine!

Misija: Ostati zdrav tudi, ko so vsi ostali bolni! Zdaj je čas dejanj. Čas zavedanja, da smo mi odgovorni za svoje …

Izkoristite čas izolacije za pomlajevalne tehnike!

Pogoj za mladosten videz je redno čiščenje organizma pred t. i. včerajšnjimi strupi (torej toksini, ki smo jih …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.