Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

FIZIKALNI NESMISEL?! Kako je mogoče hoditi bos po žerjavici in se pri tem ne opeči?

FIZIKALNI NESMISEL?! Kako je mogoče hoditi bos po žerjavici in se pri tem ne opeči?

Če zvesto spremljate oddajo, potem veste, da smo lani našega Kristijana inciirali v Klepetovega člana s posebnim ritualom, hojo po žerjavici. Zaupal nam je, da je bilo osvobajajoče. Kako tudi ne! Rituali z ognjem so izvajali že naši davni predniki. Vedeli so, da je ogenj transformirana energija Sonca, ki očisti človeka ter ga napolni z močjo in energijo. Ogenj ima namreč neskončno ustvarjalno moč in zato letos poleti  (27. 6. 2020)  že tradicionalno organiziramo sprehod po žareči preprogi, ki ima v povprečju 700−950 ℃. Kako je sploh mogoče hoditi bos po žerjavici in se pri tem ne opeči? Kako pomembna je priprava? Gre pri vsem skupaj za kakšno spremenjeno stanje zavesti? Morda trans, hipnozo? Neža je bila zelo radovedna, Bogdan Mak, strokovnjak hoje po žerjavici, pa zelo zgovoren! Ne zamudite ogleda posnetka!

Ritual hoje po žerjavici je tradicionalen obred raznih plemen po vsem svetu (v Afriki, Rusiji oz. praktično v vseh državah sveta). Čeprav proces ni do potankosti enak povsod, je osnovni namen vselej isti – čiščenje z elementom ognja in dvig energije. Ezoterični viri pravijo, da nas pri ognju privlači njegovo notranje življenje, prav tako pa ga navajajo tudi kot velikega razsvetljevalca. Preganja namreč temo in prinaša svetlobo, omogoča videnje in izboljša zaznavanje (tako dobesedno kot tudi figurativno). Čeprav ga pogosto povezujemo z uničevanjem, lahko nanj gledamo tudi z drugega vidika. Njegov vpliv je transformativen že v njegovem samem bistvu: les spreminja v pepel, surovo v pečeno/kuhano, mraz v toploto, temo v svetlobo, nečistp kovino v čisto itd. Zato je ogenj tesno povezan tudi z očiščevanjem. Hoja po žerjavici je bila že od nekdaj simbol spiritualnega očiščevanja. V njem simbolično izgorevajo slabosti in dajejo prostor vedenju, plemenitosti, dobroti in ljubezni. Zato je tesno povezan tudi z upanjem in vero v boljšo prihodnost.

Element ognja torej nosi energijo poguma, vznesenosti, neustrašnosti in usmerjenosti v prihodnost. Tudi tisti, ki imajo v svojem rojstnem horoskopu element ognja (LEV, STRELEC, OVEN), so po naravi živahni, dojemljivi, nagnjeni k hitremu odločanju in pospeševanju.

In še odgovor na vprašanje iz naslova – kako je mogoče hoditi bos po žerjavici in se pri tem ne opeči? 

Vse je v glavi, bi lahko rekli. Z ustrezno predpripravo se zgodi neke vrste trans oz. ritualno spremenjeno stanje zavesti, ki zajema

  • zmanjševanje napetosti, strahu ter fobij;

  • omogočanje dostopa do podzavestnih informacij (prek simbolov in vizij);

  • spremembe v razmišljanju, zaznavanju časa in telesne podobe ter čustvenem izražanju;

  • občutek evforije, spretnost, ohranjanje telesne homeostaze, zmanjšanje bolečine, višjo tolerantnost na stres, okoljsko prilagoditev … 

 

Tisti, ki se odločijo za hojo po žerjavici, so neizmerno hvaležni, saj s tem naredijo nov, svež korak v življenju, ter pustijo, da v ognju zgori vse, kar ni v njihovo najvišje dobro.

Vabljeni torej, da se nam pridružite na RITUALU HOJE PO ŽERJAVICI, ki bo 27. 6. 2020 oz. v primeru dežja 4. 7. 2020 (Bio park Nivo, Žalec).

VEČ INFROMACIJ NAJDETE -> TUKAJ.

 

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.