PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Energije meseca oktobra

Energije meseca oktobra

V mesecu oktobru, ki ga zaradi bližajoče se zime, nižjih temperatur in več možnosti za napade virusov imenujemo mesec priprave, bomo pozornost namenjali usklajevanju z ritmi narave, krepitvi imunosti in odstranjevanju oblog z jezika. 

Vsekakor je krepitev imunosti najboljša preventiva pred napadi nepridipravov. O tem, kako pomembno je v času od septembra do maja dodajati vitamin D, je bilo že veliko napisanega, vsekakor pa sodelujte z naravo in poskrbite za pljuča (in debelo črevo), ki so po TKM jeseni najbolj na udaru. 

Predlagamo, da upoštevate naslednje jesenske rutine: 

  • jutranje odstranjevanje oblog z jezika (gre za rutino, ki za več kot 30 % izboljša delovanje imunskega sistema. Več o odstranjevanju oblog z jezika + kako brezplačno dobiti svoje bakreno strgalo, lahko preberete TUKAJ). 

  • izpiranje nosu s solno raztopino 

  • skrb za imunski sistem (čiščenje jeter in črevesja, D-vitamin, kurkumin za krepitev pljuč)

  • izvedete protokol JIP (več o njem TUKAJ)

  • lahka rekreacija (enostavne vaje, joga, qigong, počasen tek, hoja, plavanje …)

  • izogibanje gneči, agresivni glasbi, hitri vožnji

  • masaža s sezamovim oljem

  • oblačimo se v tople barve (rdeča, oranžna, rumena) 

  • inhalacije

  • uporaba ionizatorja 

  • zgodaj v posteljo

  • pisanje dnevnih hvaležnosti

 

 

Zdaj pa k energijam … 

Kar se tiče energij bo to mesec podvojenih energij ter spodbudnega občutka ponovnega napredka, ko lahko pričakujemo osebne in kolektivne spremembe, nov zagon, a tudi velike izzive. Glavni astrološki dogodek, ki nas čaka, bo intenzivna polna Luna (20. 10.), na splošno pa bomo lažje zadihali, saj se v tem mesecu ponovno obrnejo direktno štirje planeti (od 6, ki so se sptembra gibali retrogradno).Pričakujemo lahko tudi več trme, neprilagodljivosti, vztrajanja pri svojem, pritiskov, ki bodo silili k ukrepanju, prehitrih odločitev ter odkrivanja sporočil iz podzavesti. Oktober bo morda tudi močan opomnik, da razmislite o temah, s katerimi ste se ukvarjali konec maja 2021 (ponavljanje ali razrešitev lekcij iz tega obdobja).  

Feng shui napoved
OKTOBER 2021 JE MESEC PSA. In v mesecu Psa bomo preverjali, kako trdni so naši temelji. Oktobrska kombinacija energij se kaže kot izredno nefleksibilna, težje se prilagajamo okolici, tako z razmišljanjem kot z dejanji. 
Vsako izmed 9 področij ima oktobra podvojeno energijo (v dobro ali v slabo), dvojni element jang zemlje pa kaže na trmo, neprilagodljivost, vztrajanje pri svojem in tudi na spopad. 
Pazljivo zlasti vsi, ki ste rojeni v znaku VOLA ali KOZE (velja za zdravje in odnose). 

Nenehna zaskrbljenost in razmišljanje pršita energijo. Vsi, ki imate poudarjen element zemlje, ga uravnotežite z elementom kovine.

 

Intuitivna napoved

Meseca oktobra se “odpre zemlja” in na površje začnejo pronicati mnoge stare energije, ki želijo prehod v višje sfere. Nekateri boste to čutili bolj, drugi malo manj. V prvi polovici  meseca oktobra nam na energijski ravni nasproti prihajajo velika nihanja, ki bodo imela močan vpliv na naše počutje. Dogajale se bodo hipne sprememberazpoloženja, kar bo posledično povzročalo slabše počutje, utrujenost ter nestrpnost. Druga polovica meseca bo za nianso nežnejša, vendar zopet ne toliko, kot bi si želeli. Priporočamo, da v tem mesecu za svoj notranji mir še toliko bolj dosledno poskrbite sami z različnimi duhovnimi vajami, ki vas pomirjajo in sproščajo.

Djotiš napoved

Mars je že od avgusta zelo blizu Sonca - čemur v djotišu pravimo, da je skurjen - KAMBUST. Bližina Sonca nas “opeče” (tako situacijo bomo imeli ves oktober in skoraj ves november oz. do 28. 11. 2021) - bes, agresija, negativni odzivi, povezani z jezo in željo po deseganju svojega prav. 

Oktobra ostaja retrograden Jupiter (v Vodnarju), ki je ravno nasproti Marsa, česar pa individualni Vodnar je mara. N nas bo ta postavitev delovala negativno. Družba nas bo silila v nekaj nerazumljivega, v omejevanje , v strogost … 

Ni pa vse negativno! Djotiš pravi, da je treba v vsaki situaciji iskati pluse oz. si osmisliti, kako lahko tudi slaba situacija predstavlja nekaj dobrega. Zelo pomembno bo zato delo na sebi, svoji moči, jasnosti … 

Glavni astrološki tranziti in aspekti 

Najbolj pomembna astrološka aspekta oktobra, ki govorita o energetskih spremembah in novih začetkih, sta mlada Luna v tehtnici (6. oktobra) in polna luna v ovnu (20. oktobra). 

Od 27. septembra do 16. oktobra bomo še vedno občutili vpliv retrogradnega Merkurja v Tehtnici. Septembra je 6 retrogradnih planetov povzročilo energijski občutek upočasnitve, zastoja, kopičenje energije, blokad in omejitev. V tem mesecu pa se ponovno obrnejo direktno štirje planeti, in sicer Pluton (6.), Saturn (10.), Merkur (18.) in Jupiter (18.). Ti planetarni obrati in premiki lahko na eni strani povzročijo občutek dezorientiranosti, po drugi strani pa priliv energije in spodbuden občutek ponovnega napredka.

Venera, planet ljubezni in denarja, bo 7. oktobra zapustila Tehtnico in vstopila v Strelca. Sonce bo prečkalo znamenje tehtnice do 23. oktobra, ko bo vstopilo v znamenje Škorpijona. Hkrati bo tudi Mars, planet delovanja, bojevitosti in odločnosti, 30. oktobra vstopil v znamenje Škorpijona.  Ta mesec lahko pričakujemo osebne in kolektivne spremembe. Zadnji dan oktobra se lahko zgodi, da bomo pri vstopu Marsa v Škorpijona, doživeli zadnji krog ekstremnih čustev. Pomembno je, da se opomnimo, kako daleč smo prišli pri pridobivanju miru v svojem življenju. Ponosni bi morali biti na svoje dosežke in biti zadovoljni s svojimi novimi veščinami. Mesec oktober bo čas ponovnega zagona kakor tudi velikih izzivov.

6. oktober mlada Luna v Tehtnici, Pluton se obrne v direktno gibanje

Ta mlada Luna bo aktivirala planete v Tehtnici. Vsi bomo občutili naraščajoči pritisk, ki nas bo silil k ukrepanju. Razmislite, kako lahko na stvari gledate drugače ali pa v svoje življenje in odnose vnesete svežo energijo. Mlada Luna je pravi čas za nov pristop in določitev namenov, ki jih želite realizirati. V središču pozornosti bo reševanje sporov (tako osebnih kot kolektivnih). Ta lunacija se poravna z Marsom in tvori napet aspekt z Uranom. Zato bi morali paziti na prehitre odločitve in dejanja ter biti pozorni na svoje instinkte in impulze. Isti dan tudi Pluton, ki je bil retrograden od aprila, začne svojo neposredno gibanje. Pluton je planet preobrazbe. V naslednjih tednih in mesecih imamo ponovno moč, da gremo v globino svojega življenja, in naredimo potrebne spremembe, bodisi na osebni ali kolektivni ravni. 

7. oktobra bo Venera vstopila v znamenje Strelca, Sonce v konjunkciji, poravnavi z Marsom

Strelec je znamenje, ki uživa v svoji svobodi. Ko bo lepa in zapeljiva Venera vstopila v njegovo kraljestvo, postanemo žejni strasti, svobode in avantur. Sonce in Mars se bosta srečala na nebu in združila svojo ognjeno energijo v zračnem znamenju. Čeprav bomo to energijo 7. oktobra čutili najmočneje, je verjetno, da smo jo občutili vsaj nekaj dni pred tem datumom. Te učinke bomo še naprej doživljali v prihodnjih tednih. Ko se Mars poravna s Soncem, se lahko počutimo motivirani, produktivni in imamo energijo, ki nas navdihuje za ukrepanje. Ob vsej tej ognjeni energiji pa se moramo zavedati, da ne pritiskamo premočno in prehitro, kajti manifestacija te planetarne zveze je lahko tudi izgorelost. Energija Marsa lahko sproži tudi vroča čustva, kot sta jeza in frustracija v odnosih ali v javnosti. Če opazite, da postajate nestrpni, vključite v življenje telesno aktivnost ali globoko dihanje za sproščanje. Povečanje socialnih napetosti.

9. oktober: Sonce v povezavi z retrogradnim Merkurjem

Merkur se združi s Soncem. To predstavlja trenutek izkristalizacije, ko lahko z lahkoto začnemo prejemati sporočila retrogradnega Merkurja. Merkur velja za planet glasnika in ko je retrograden, pomaga odkriti sporočila iz naše podzavesti, ali sporočila, ki smo jih morda predhodno spregledali. Na tej točki lahko začnemo prejemati in obdelovati nekatera od teh sporočil, kar nam daje večjo jasnost.

10. oktober: Saturn se končno obrne iz svoje retrogradnosti, ki se je začela maja, neposredno in služi kot močan opomnik, naj poskrbimo za svoje odgovornosti. 

S Saturnovim obratom se naše odgovornosti in morda tudi naše omejitve povečajo ali zmanjšajo. Sčasoma bodo naši dolgoročni cilji in načrti vse jasnejši. To je dan moči v Saturnovem ciklu, kjer lahko resnično občutimo težo njegovih lekcij in energije. Razmislite o tem, s katerimi temami ste se ukvarjali konec maja 2021. Morda boste ugotovili, da se lahko vse lekcije, ki so bile v tem času prisotne, na neki način ponovijo ali celo naenkrat razrešijo. Saturnovo in Plutonovo gibanje sta tesno povezana tudi z informacijami o pandemiji. Morda bomo v tem času prejeli še nekaj spodbudnih novic ali izkušenj.

18. oktobra se tudi Jupiter in Merkur obrneta iz retrogradnosti v neposredno gibanje. 

Jupiter je planet napredka in ekspanzije, ko je v svojem direktnem gibanju. Ta obrat bo omogočil iskanje napredka in večje ekspanzije. Z direktnim Jupitrom se gradi naše zaupanje vase, v naša prepričanja in v vesolje. Smo bolj lahkotni in pripravljeni deliti sebe in naučeno z drugimi. Cilji prijateljstva in sreče bodo v središču pozornosti.

20. oktobra: polna Luna v znamenju Ovna. 

To je intenzivna polna luna! Pod pokrovom polne Lune v Ovnu se nahaja veliko energije, vendar ostanite previdni, ker se bodo izkušnje od tega trenutka lahko začele zaznavati za zelo težke ali segrete. Ta polna Luna nas spodbuja, naj vzpostavimo ravnovesje med zadovoljevanjem svojih osebnih potreb in zadovoljevanjem potreb drugih ter med neodvisnostjo ali samostojnostjo in odvisnostjo ali sodelovanjem. Ker se Sonce pri tej polni Luni poravna z Marsom in je v kvadratu (napetem aspektu) s Plutonom, lahko občutimo velik pritisk in malo paranoje, kakor tudi pogum in strast po impulzivnem ukrepanju. Pripravljeni smo se borimo z ovirami, ker smo pogumni, odločni in iznajdljivi. Ta polna luna nakazuje tudi, da bi se v našem življenju lahko nekaj končalo, morda na oster ali celo nenaden način. Ta konec je lahko nekaj oprijemljivega, lahko pa je tudi nekaj nematerialnega. Poudarek te polne lune bo verjetno na naših odnosih, zato se lahko odnos konča ali pa se dinamika odnosa začne rušiti. Čustva bodo vroča, zato bodite nežni do sebe in do drugih. Ta kombinacija energije je še posebej ognjena in borbena, zato bodite pozorni na to, kako se lotevate izzivov. Na kolektivni ravni se zdi, da je ta energija polne Lune povezana s protesti, ogorčenjem in naraščajočo sovražnostjo. Lahko kaže na še bolj agresiven upor tudi z nasiljem, nestanovitnostjo pri vladajoči strukturi in ekstremnimi vremenskimi pojavi. Skratka, obstaja velika možnost bo ta energija izmaknila nadzoru. Ta nadzor se lahko sprosti v obliki jeze, samouničenja ali nasilnih dejanj. Ključno je, da najdete v sebi duhovno energijo, ki jo je Neptun v Ribah nastavil na začetku meseca, da bi utrdili svoja čustva, ko je polna Luna v Ovnu. Po drugi strani pa vam bo Luna v znamenju ovna vlila zaupanje in pogum. Priporočam odkrito izražanje svojega stališča, zlasti v odnosu do oblasti ampak na dostojanstven in odločen način. Ne oklevajte in si privoščite prosti dan za športna prizadevanja. Več časa preživite na prostem in uživajte v sadovih svojega dela. 

22. oktober: Sonce zapusti Tehtnico in vstopi v znamenje Škorpijona

Sezona Tehtnic se konča, ko se Sonce premakne v vodno, intuitivno in globoko transformacijsko znamenje Škorpijona. Čustva bodo močna. 

 

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%
IMUNSKA MOČ

IMUNSKA MOČ

Paket je namenjen celostni podpori imunskega sistema.

99,37
93,77
-5,60

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.