Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Drevesa- naši naravni zdravilci

Drevesa- naši naravni zdravilci

Drevesa predstavljajo moč, stabilnost in psihično zdravje. Vsaka vrsta drevesa ima svoje poslanstvo, ki zdravi in podpira človeka.

 

Drevesa so svetinje. Kdor se zna z njimi pogovarjati, kdor jim zna prisluhniti, izve resnico. Ne pridigajo naukov in napotil, pridigajo o prazakonih življenja; posamičnosti jim niso mar.” Hermann Hesse: Popotovanja

 

Zakaj za novo leto okrašujemo jelko in ne bora?

Jelka je kraljica naših gozdov, ki je prevzela vlogo povezovalca spodnjega, srednjega in zgornjega sveta. Ker se vzpenja visoko v nebo, simbolizira človekovo hrepenenje po nebesih, doseči neba. To je tudi razlog, da je prav to drevo izbrano za okraševanje za božič in novo leto. Iz ljudske izkušnje je znan jelkin blagodejni vpliv na človekovo zdravje in počutje skozi vse leto, predvsem pa v zimskih mesecih, ko ljudem primanjkuje energije.  Ljudem je bilo od nekdaj znano, da jelka odpravlja bolečine, pomirja in bistri um. Če jelke zasadimo ob robu posestva, bodo delovale kot zaščitni pas in onemogočale vdor negativnih vplivov okolja. Sprehod skozi jelkin gozd pa odpravlja stres,  slabo razpoloženje, žalost in depresijo. Če se s hrbtom za nekaj minut  naslonimo na jelko, slabo razpoloženje in mračne misli kar naenkrat izginejo. 

Človek je večino svojega življenja preživel brez zdravnikov. Imel je sposobnost samozdravljenja, ki ga je aktiviral s pomočjo določenih substanc. Prva na tem mestu so drevesa, tako na energijski ravni, kot v obliki čajev in pripravkov. Drevesa so človekova najboljša družba. Zato sprehod v gozdu tako zelo blagodejno vpliva na človeka. Sodobne raziskave japonskega znanstvenika Qing Lija in njegovih sodelavcev so dokazale, da »gozdna kopel« ali  »forest bathing trips« že po dveh urah okrepi imunski sistem za 50%, odpravlja depresijo in nespečnost, uravnava tlak in srčni ritem, deluje proti stresu, pomirja itd.   Vzrok za to znanstveniki pripisujejo fitoncidom, naravnim antibiotikom, ki jih drevesa in rastline izločajo v zrak kot lastno zaščito pred škodljivimi insekti in mikroorganizmi. Vdihovanje gozdnega zraka bogatega s fitoncidi,  sodeč po raziskavah, povečuje aktivnost  t.i. celic ubijalk (NK ali natural killers), ki imajo antitumorsko delovanje. Fitoncidi tudi ovirajo nastanek stresnih hormonov,  ki sicer močno zmanjšujejo aktivnost NK celic.  

Včasih so v mestih načrtno zasajali drevorede lip, topolov in kostanjev, ker so ti izjemni čistilci energij. Najbolj čist zrak pa je pod lipo. Če ste v mestu in imate možnost, se sprehodite po lipovem drevoredu.

V knjigi Drevesa- Miti, legende, zdravilnost, 2. del, ki je delo Marie Ane Kolman je poleg dreves pri nas opisana tudi sibirska cedra, ki je avtorici zelo draga.

Macesen je drevo, ki pomirja, odpravlja negotovost in strahove. Je zdravilec specialist za  težka nevrotična stanja, melanholijo in depresijo. 

 Bor je drevo umirjenosti in močnega duha. Energijsko polje bora je zelo močno in pomaga človeku, ko je v odločilnih trenutkih potrebno razsodno in modro izbrati pravo življenjsko odločitev.

 Jablana  je v ljudskem izkustvu znana kot močan stimulator ženskega libida.  Nekdaj so dekleta hodila spat pod jablano, ker so menda v snu uvidela svojega izbranca. Silna erotična energija, ki jo aktivira jablana, ne pozna omejitev, zato je pri komunikaciji z jablano priporočljiva prava mera.

Brest je izključno moško drevo, ki moškega podpira pri vseh njegovih dejanjih, ne ljubi pa nesrečnikov. Le tistemu, ki se bori do konca, daje moč. Zgolj enkraten stik s tem drevesom lahko moškega energijsko podpira kar nekaj let. Srednjeveški vitezi so za sulice uporabljali les bresta, ki je bil nadvse trajen, vitezom pa je obenem vlival pogum in neomajno vero v zmago.  

Cipresa je prav tako tipično moško drevo, ki stimulira moški libido in potenco. Cipresa ne razume ženske, pa vendar  preko moškega deluje na partnersko harmonijo.

Topol  kot goba vpije vso negativno energijo iz okolja. Zato topolovi parki in drevoredi v mestih igrajo vlogo energijskega čistilca. Podobno vlogo imajo tudi kostanjevi in lipovi parki in drevoredi, s tem da je lipa tudi učinkovit čistilec onesnaženega zraka.     

Oreh je drevo z močnim značajem in vplivom– ena izmed njegovih osnovnih značilnosti je pravičnost. Njegova energija lahko človekov razum usmeri v objektivno razumevanje situacije in sproži v človeku proces popravljanja napak, ki jih je naredil s kršenjem univerzalnih zakonov.   

Jerebika je po značaju podobna jablani, le da energijsko deluje na bolj zrele ženske  in v njih prebudi spečo željo po spolnosti.   

Javor je drevo notranje moči in uravnoteženosti, kar prenaša na človeka in tako vzpostavlja duševno ravnovesje, umirjenost in zaupanje vase. 

Kostanj je izjemno močan energijski čistilec, ki bi ga lahko primerjali z deročo gorsko reko. Energijske podpore pa od kostanja ni pričakovati – preveč je zaposlen s samim seboj in s temeljito »čistilno akcijo«. 

Jesen je drevo kozmične osi in simbolizira božansko naravo človeka. Pomaga nam razumeti naše poslanstvo, včasih njegova energija celo prebuja sposobnost jasnovidnosti. 

Akacija je drevo plodnosti. Znano je, da so se pari, ki niso mogli imeti otrok, po pomoč obračali k akaciji, ki naj bi krepila instinkt za nadaljevanje vrste in s tem stimulirala plodnost.  

Čremsa je nežno drevo, ki s svojo energetiko deluje predvsem na mlade. Pomaga jim pri razočaranjih, s katerimi se soočajo na poti  dozorevanja. Tudi če človek ni več mlad in je zaradi udarcev usode izgubil življenjsko radost, mu bo čremsa to znova vrnila.

Oljka je zaščitnica in zaveznica družine. Krepi družinske vezi in združuje rod. Če pristopite k oljki s problemi družinskih odnosov, vam bo pomagala najti rešitev. 

Brin ima silno moč energijskega čiščenja človekovega bivalnega okolja. Dimljenje z brinovimi vejicami kot tehniko odpravljanja slabih energij in zaščite poznajo praktično povsod, kjer raste brin.

 

Na dan mladosti, 25.5. se bo odvijalo predavanje Marie Ane Kolman o univerzalnih zakonih, kjer boste izvedeli še veliko več o drevesih, živi etiki, univerzalnih zakonih… Več informacij je na voljo NA TEJ POVEZAVI. Če se nam želite pridružiti, pokličite 02 6200 230 ali napišite mail na info@klepetobkavi.si 

 

Še več o drevesih in njihovi izjemni moči pa je Maria Ana delila z nami v Klepetu ob kavi:

DREVESA – Miti, legende, zdravilnost, 2.del

DREVESA – Miti, legende, zdravilnost, 2.del

II. del, kjer so vključena drevesa, ki rastejo pri nas, izjema je le sibirska cedra.

30,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.