Vsak človek je zase svet. Čuden, svetal in lep. Kot zvezda na nebu. Tako je povedal Tone Pavček. Vsak od nas ima svojo naravo, svoje poglede, svoje ideje in svoj okus. In živeti v prepričanju, da boš všeč vsem, je zamudno, celo trpeče. Tega se dr. Sabina Senčar dobro zaveda. Nikoli ni želela ustrezati vsem. Želi samo, da odpremo oči in srce. In morda predsedniška kandidatka in ginekologinja res ni po okusu predsednice vseh, se pa lahko vsi zagotovo strinjamo, da je izjemno pogumna ženska. Da ji ni mar. In da se čuti, kako iz nje izžareva povsem čista, nič preračunljiva želja po tem, da ljudem odpre oči in jih prebudi iz matrike, hipnotičnega transa, v katerega smo se morda ujeli v koronskim časom, ko je dr. Sabina Senčar vendarle razmišljala z lastno glavo in zaradi tega dvignila mnogo prahu. V maski za kamerami nam je povedala, da enostavno ni mogla samo kimat tistemu, kar je bilo rečeno.
Po priporočilu gledalca Dobrina smo jo povabili na sproščen pogovor in navdušila nas je s svojo preprostostjo in svojim odprtim srcem ter širokim pogledom. Hvaležni, da si je upala. Hvaležni, da je odgovorila na naša vprašanja ...
Med drugim smo jo povprašali ...
- Kako doživlja to, da je drugače misleča med svojimi zdravstvenimi kolegi?
- Kako trenutno vidi, da sistem skrbi za žensko?
- Ali tudi sama svetuje kontracepcijske tablete tako strastno, kot so jih desetletja nazaj ...
- Kateri so njeni načini, da pridobiva znanje? Sledi samo konvencionalnim metodam ali gleda tudi starodavna znanja tradicionalnih ved?
- Kako vidi zdravje našega mikrobioma kot ključnega za prihodnost?
- Jasmina pa jo je direktno vprašala tudi, če jo dr. Sabina Senčar vidi kot neodgovorno žensko zato, ker je rodila doma ...
Skratka, posnetek je vreden vašega ogleda, najdete ga tukaj:
Ker je Klepet ob kavi samostojna in neodvisna produkcija, navajamo tudi pokrovitelja tega pogovora. To je Mikrobiom30, ki je nov izdelek v Sloveniji. Gre pa za skoncentrirano moč ekološkega sadja, zelenjave, oreščkov in semen, ki so pripravljeni po dolgem postopku fermentacije brez pospeševanja, brez segrevanja. Tako naš mikrobiom postane bolj podoben pragozdu, kot pa goloseku ali puščavi.
Če pa imate še kakšen predlog za gosta, pa vam z veseljem prisluhnimo. Oddajo Klepet ob kavi namreč ustvarjamo za vas, že 10. sezono!
Komentarji