Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Dr. Korepanov opozarja — uživajte le preverjene rastline v obliki dopolnil!

Dr. Korepanov opozarja — uživajte le preverjene rastline v obliki dopolnil!

Pošiljamo vam pismo Marie Ane Kolman, ki se trenutno nahaja na fitoterapevtskem izobraževanju. V svojem zapisu Jasmino opozarja na številne ukane sodobnih prodajalcev prehranskih dopolnil, hkrati pa piše o združevanju fitomedicine in medicine.

 

Nekaj fotografij s šolanja:

 

Ob meni dr. Dmitrina in ob njej dr. Almagul Abiševa s Kazahstana 

 

Trezor zdravilnih zelišč v inštitutu Alfit


Midva z dr. Korepanovom v inštitutu Galen


Dr. Lazarev

 

Jasmina pozdravljena,

bolj malo časa mi ostaja po celodnevnih predavanjih, zato z nekaj zamude pošiljam kratek zapis.

V glavnem mestu alatjskega kraja Barnaulu že 12. leto zapored poteka šolanje fitoterapevtov pod vodstvom zdravnikov specialistov: dr. Sergeja Valerjeviča Korepanova   (ginekologa in doktorja medicinskih znanosti), dr. Elene Pavlovne Dmitrovne (onkologinje v fitocentru Alfit in direktorice farmacevtskega zavoda Galen) in prof. dr. Aleksandra Fedoroviča Lazareva (doktorja medicinskih znanosti, zaslužnega doktorja Ruske federacije in predsednika Zdravniškega združenja). 

Letos nas je na šolanju 33, od tega večina zdravnikov in nekaj terapevtov. 

Fitomedicino študiram že nekaj let, to šolanje pa mi odkriva nova znanja neprecenljive vrednosti, saj jih predajajo izkušeni zdravniki, ki fitoterapijo uvajajo kot podporo konvencionalnega zdravljenja in v svoji klinični praksi spremljajo tudi izjemne rezultate pri bolnikih, ki ob kemoterapiji, obsevanju in operaciji uživajo naravne proizvode – adaptogene, imunomodulatorje, imunostimulatorje in adaptogene.  

Dr. Dmitrina je v svojem izčrpnem predavanju poudarila, da je fitoterapija aksiom, ki ga ni potrebno dokazovati, pa vendar je po vseh letih, ko jo je farmacija izrinila iz uradne medicine, nujno sodelovanje fitoterapevtov z zdravniki in znanostjo, saj vrnitev fitomedicine v uradno medicino omogočajo z znastvenimi in kliničnimi študijami dokazani učinki. Ker je tradicionalna fitomedicina v Sibiriji zelo močna, so številni znanstveni inštituti v Tomsku in Novosibirsku v zadnjih 30 letih opravili vrsto raziskav in kliničnih študij in s primerjavo rezultatov testnih in kontrolnih skupin zdravilne rastline, kot so čaga, rožni koren, elevterokok, trpotec, navadni repinec itd., dokazali njihove izjemne zdravilne učinke. Sibirsko mesto Tomsk je že iz časa carske Rusije center znanosti in od nekdaj močno povezan z nemškimi znanstvenimi inštituti, kjer so na osnovi kliničnih in znanstvenih študij vrsti adaptogenov z dokazi o njihovem zdravilnem delovanju odprli pot  v uporabo v nemški uradni medicini.

Dr. Korepanov pa je ob zadovoljstvu, da se fitoterapija vrača v uradno medicino, izrazil precejšnjo zaskrbljenost nad dejstvom, da so fitoterapevtski proizvodi postali moda in tržna niša, saj se proizvodi brez preverjene kakovosti izvora prodajajo na vsakem vogalu, prodajalcem pa gre le za zaslužek in delovanja rastlinskih pripravkov ne poznajo. Fitoterapija ponuja sicer izjemno podporo pri zdravljenju, vendar pa zahteva veliko znanja o učinkih posameznih rastlin na biokemijske procese v organizmu. Nujno je izobraževanje zdravnikov, pa tudi ustrezna individualna obravnava bolnikov, ki izhaja iz poznavanja človeka, ne le njegove bolezni. Vsak bolnik bi ob diagnozi že pred pričetkom zdravljenja moral uživati adaptogene, imunomodulatorje, imunostimulatorje in antioksidante, da bi organizem pripravil na zdravljenje. Ob kemo- in radioterapiji pa je nujno potrebno poskrbeti za zaščito  pred negativnimi stranskimi učinki in podporo organom, ki so običajno ob tem ogroženi. 

Veseli me, da se je dr. Korepanov odzval tvojemu povabilu v Slovenijo na predavanja in krajše šolanje. Pride enkrat spomladi prihodnje leto.

Večina zdravnikov je na šolanje prišlo z odličnim znanjem s področja njihove specializacije in z veliko željo nadgraditi svoje znanje s fitoterapijo. Predavatelje so celo konzultirali s primeri svojih pacientov, za katere so s pomočjo fitoterapije želeli izdelati protokol učinkovitega zdravljenja. 

Med udeleženci šolanja je tudi infektologinja Almagul Abiševa iz Alamate v Kazahstanu (njeno ime Almagul pomeni Jabolčni cvet). Navdušena nad delom ruskih kolegov si je za svoj življenjski cilj zadala nalogo, da fitomedicino vrne v uradno medicino Kazahstana. 

V prihodnjih dneh odhajamo na praktično delo v sosednjo republiko Gornji Altaj. Če bom imela možnost povezave, se ti oglasim.

 

Lepo te pozdravljam,

Maria Ana

 

Sorodne objave

11 stvari, ki znatno pospešijo celjenje in hitrejšo regeneracijo

Ne glede na to, za kakšno rano gre. Odprto, zaprto. Zaradi padca, poškodbe, operacije, opekline, infekcije, diabetesa …

Poraščenost pri ženskah

Z vami delimo zapiske iz oddaje

Kako fotobiomodulacija deluje na možgane?

Na podlagi spodbudnih kliničnih preskušanj, specifičnih za učinke rdeče svetlobe na zdravje možganov, skupaj s …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.