ZAJTRK
Kozarec mandljevega mleka, polnozrnati kruh, pomarančna marmelada ali žlička arašidovega masla, 5–6 sesekljanih lešnikov in 1 breskev.
DOPOLDANSKA MALICA
Smuti iz pomaranče, grenivke in kivija. Pomaranča vsebuje vitamine A, B, in C, grenivka je polna vlaknin, vitaminov in flavonoidov, kivi pa spodbuja absorpcijo železa ter temeljito prečisti črevesje.
KOSILO
Solata iz radiča, začinjena z olivnim oljem, peteršiljem in limoninim sokom, rižota s pestom, v pečici pečene artičoke in kuhana rdeča pesa. Po želji še rezina črnega kruha.
POPOLDANSKA MALICA
Smuti iz zelenolistnate zelenjave (špinača, blitva, alge, kalčki) ali Eko zelenje. Za zadostno porcijo B-vitamina, magnezija in fosforja, ki zmanjšujejo telesno in duševno utrujenost, dodajte še 10 pinjol.
VEČERJA
0,3 dl soka noni, ki zaradi vsebnosti prokseronina krepi imunski sistem. Vsebuje tudi aktivne učinkovine s protibakterijskimi lastnostmi, ki lahko uničijo nekatere seve, odgovorne za okužbe dihal, kože in prebavnega trakta.
Zelenjavna juha s stročnicami (por, zelena, buča, kuhana leča in ščepec kurkume), tofu, sveža ali na pari pripravljena špinača, začinjena s sezamovimi semeni, ščepcem soli in olivnim oljem.
ALI
Porcija kuhane cvetače ali brokolija, začinjena z olivnim oljem, soljo, jabolčnim kisom in brinovimi jagodami, mariniran in popečen tofu (sojina omaka, česen, rožmarin), 2 rezini črnega kruha in pečena hruška s cimetom.
Komentarji