Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Dnevna rutina, ki lahko prepreči marsikatero zdravstveno nadlogo!

Dnevna rutina, ki lahko prepreči marsikatero zdravstveno nadlogo!

Ste pomislili na odstranjevanje oblog z jezika? Ne samo, da tako izboljšate okušanje hrane in se rešite kovinskega okusa ter povečate izločanje sline, ki je koristna za ustno zdravje, z uvajanjem te dnevne rutine okrepite tudi imunski sistem! Odstranjevanje škodljivih mikroorganizmov je pomembno predvsem v času bolezni. Zdrav oziroma normalen človeški jezik naj bi bil rahlo rožnate barve brez opaznih belih oblog. Če pa je jezik praktično povsem prekrit z belo oblogo, to še zdaleč ni najboljši znak!

Zobozdravniki so ugotovili, da je strgalo za jezik dosti bolj učinkovito pri odstranjevanju toksinov in bakterij z jezika kot zobna krtačka. Čeprav krtačenje in uporaba zobne nitke učinkovito odstranita ostanke hrane, dejansko ne odstranita bakterij. Skoraj polovica oralnih bakterij tako živi v globokih razpokicah našega jezika − strganje jezika pa odstrani toksično oblogo z jezika. Navada čiščenja jezika pa sicer izhaja iz ajurvede in je stara že tisoče let. Že takrat so namreč opazili, da odstranjevanje oblog z jezika ne zagotavlja samo odlične ustne higiene, ampak tudi spodbuja prebavo in izboljšuje dihanje. Ajurvedski zdravniki so lahko celotno sliko o človekovem zdravju dobili s preprostim opazovanjem usedline na jeziku. Oblika, barva, suhost in vlažnost jezika ter usedline in morebitne številne spremembe, kot so izrastki, razpoke, ustvarjajo jasno sliko o zdravju. Zdrav jezik je rožnate barve in vsaka oblika oblog, ne glede na njihovo količino in barvo, je znak prisotnosti toksinov v telesu.

 

Čiščenje jezika je ena tipičnih ajurvedskih metod vsakodnevne rutine čiščenja telesa, ki pospeši in masira delovanje notranjih organov. S čiščenjem oblog z jezika pa obenem izboljšamo imunski sistem ter zdravje dlesni in zob in razkužujemo ustno votlino (+ adijo, zadah). S čiščenjem jezika spodbudimo prebavni ogenj in prebavne encime, izboljšamo prebavne procese, odstranjujemo toksine, okrepimo delovanje imunskega sistema in pozitivno vplivamo na sinuse, njihovo prehodnost, lažje dihanje in zmanjšanje sluzi.

Kdaj in kako očistiti jezik?

Najboljši čas za čiščenje jezika je jutro (na miren in prazen želodec), postopek pa sila preprost − iztegnite jezik, strgalo primite na obeh koncih in ga nežno potegnite po površini. Ne vlecite agresivno in prehitro. Postopek ponovite 5- ali 6-krat (po potegu vsakokrat sperite strgalo!). Priporočljivo je tudi, da postopek ponovite po večernem umivanju zob pred spanjem. V času svežih ran, vnetij ali poškodb jezika se čiščenju jezika izognite, strgala pa tudi nikoli ne delite z drugimi! 

Strgalo za jezik lahko BREZPLAČNO dobite ob nakupu treh stekleničk kapljic D3K2.

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.