Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Diagnoza za osteoporozo ni končna obsodba! V koliko letih se obnovijo kostne celice?

Diagnoza za osteoporozo ni končna obsodba! V koliko letih se obnovijo kostne celice?

Po 30. letu starosti se začne postopna izguba kostne mase, najmočneje pa se to pozna pri ženskah v prvih letih po menopavzi. V Sloveniji trpi za osteoporozo 27,5 % moških in žensk nad 50 let in 40,6 % žensk nad 65 let oz. vsaka druga ženska in vsaki peti moški nad 50 let. S krhkostjo kosti so povezani tudi številni zlomi kosti, do katerih pride v Evropi vsakih 30 sekund. Ampak če ste pripravljeni spremeniti navade, osteoporoza ni končna obsodba! Kostne celice se namreč lahko obnovijo v roku dveh ali treh let.

Kako se lotiti? 

Pri osteoporozi igra glavno vlogo zakisanost, ki privede do prevelike porabe kalcija v kosteh (to pa povzroča krhkost kosti). Namesto hrane, ki zakisa, uživajte nevtralno in bazično hrano. Seznam najdete tukaj: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/zivila-ki-delujejo-kislo-alkalno-in-bazicno.html Uživajte več zelene zelenjave, jagodičevja, semen in jedrc, mlečne izdelke lahko pogojno uživajo tiste osebe, ki mleko (nujno iz proste reje) dobro prebavljajo. Na jedilniku naj bodo tudi prosena kaša, neoluščen sezam, črna leča, alge, koprive (uživamo v obliki čaja in kot solato), rman (čaj). Uporabljajte več origana, timijana, kurkume, galganta in ingverja, ki krepijo želodčno sluznico. Dobra kondicija želodca je namreč bistvenega pomena za zdravje kosti. Nujno je, da dobro prebavljamo beljakovine in kalcij. Brez tega se ne more tvoriti dovolj kolagena, kalcij pa se ne more vgrajevati v kosti. Priporočljivo je tudi, da jeste manjše obroke, pri istem obroku pa ne mešajte beljakovin in ogljikovih hidratov.

K regeneraciji kosti pripomorejo tudi: 

  • minerali v sledovih (magnezij, kalcij, bor, sulfat itd.), zlasti bor in magnezij.

Bor je pomemben za vzdrževanje zdravja kosti ter preprečevanje osteoporoze in artritisa, pri ženskah v menopavzi pa tudi preprečuje demineralizacijo kosti. Obenem sodeluje pri aktivaciji vitamina D, ki je (poleg kalcija in kalija) osnova za zdrave kosti. Dobri viri bora v prehrani: jabolka, hruške, grozdje, datlji, rozine, stročnice, arašidi, lešniki.

Magnezij pa potrebujemo za ustrezno vsrkavanje: brez zadostnih količin magnezija se namreč tudi kalcij ne bo absorbiral.

  • omega-3-maščobne kisline

  • D-vitamin in K-vitamin

V osnovi D-vitamin povezujemo z zdravjem kosti in zob, saj omogoča normalno mineralizacijo kosti. Še posebej učinkovit je v kombinaciji z vitaminom K2. K2-vitamin je namreč odgovoren za aktivacijo beljakovin, ki so odgovorne za nastanek kalcija, kjer je potreben, torej kosti in zobje, ne pa tam, kjer je škodljiv, recimo mehka tkiva, ledvice in žile. Tako se K2 priporoča predvsem ljudem z osteoporozo in koronarno arterosklerozo. 

  • C-vitamin

  • kurkumin

Italijanski raziskovalci z univerze v Genovi so ugotovili, da kurkumin pomaga preprečevati pojav osteoporoze, in sicer tako, da izboljšuje mineralno gostoto kosti.

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%
Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50
Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

40,00
ConcenTrace; popolni spekter ionskih mineralov v sledeh

Mineralne kapljice (popoln spekter ionskih mineralov v sledovih)

Popolni spekter ionskih mineralov v sledovih za naravno ravnovesje telesa.

38,00
paket ALKALIZACIJA

paket ALKALIZACIJA

78,00
70,20
-10%

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.