Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Čiščenje čustvenih napetosti in čustveno osvobajanje

Čiščenje čustvenih napetosti in čustveno osvobajanje

Koliko čustev lahko naštejete in na kakšen način jih izražate? Ali znate resnično zaznavati kaj se v vas dogaja? Ali prevzemate odgovornost za to, kar čutite in ali se zavedate, da lahko kadarkoli opustite ali spremenite svoje čustveno doživljanje? Po navadi nas čustva prevzamejo in ko se to zgodi je zelo težko spreminjati karkoli. Iz tega razloga je pomembno, da smo v zavedanju, v stiku s seboj in globljih zaznavah, če želimo pravočasno ukrepati in se ustrezno samoregulirati, česar nas niso naučili, ko smo bili otroci. V vsakem trenutku se lahko odločimo, da opustimo določeno stanje, v katerem smo. 

Veliko je primerov ljudi, ki so zboleli za rakom in so se pozdravili le z opuščanjem in predelovanjem svojih čustvenih odzivov in travm. S pojavom raka je po navadi povezano dolgo trajajoče čustveno stanje. Večinoma govorimo o dolgotrajni jezi, besu, zamerah, žalosti in strahovih. 

Čustva so duševni procesi ali stanja, ki odražajo človekov vrednostni odnos do zunanjega sveta ali samega sebe. Sprožijo se v situacijah, ki se nam zdijo pomembne.

Afekti so kratkotrajna (hipna) in zelo intenzivna čustvena stanja, ki jih spremljajo močni telesni odzivi.

Razpoloženja so dolgotrajna in šibka čustvena stanja.

Strasti so močna in dolgotrajna čustva.

Občutki so odraz telesnih zaznav.

 

Čustveno osvobajanje

Vaja za arhetipe notranjega otroka, notranjega moškega in notranje ženske (s tem se stabiliza energija, boljša je pretočnost telesa, rešujemo tudi globlje podzavestne vzorce). 

Vsak teden preverjamo stanje vseh arhetipov. 

Najprej se umirimo in povežemo z božansko energijo (in zemeljsko in nebeško). Ko smo v svojem energijskem stebru in sproščeni, prikličemo svojega notranjega otroka, žensko ali moškega in preverimo kako trenutno izgleda, kako se počuti, če ima kakšne težave in tej energiji ponudimo pomoč, objem, varnost, razumevanje … vse kar potrebuje. Stuširamo otroka, žensko ali moškega z božansko energijo, dokler se ne umiri (naj se počuti dobro). To lahko počnemo večkrat, vmes pa preverjamo stanje. Na koncu se poslovimo na način, ki bo tej energiji ustrezal in ji zagotovimo, da se bomo vrnili vsakič, ko bo to potrebno. Posamezno obravnavamo vsak arhetip, na koncu ali kakšen dan posebej pa pogledamo vse oblike energije in delamo z njimi, dokler ne postane le ena sama energija, ki jo nato vsrkamo vase se stopimo z njo. 

 

Znaki, ki kažejo na neravnovesje energij 

Notranji otrok: preživetveni strah, pomanjkanje občutka varnosti, odpiranje otroških ran, pretirano čustveno odzivanje (čustva nas prevzamejo) in nezmožnost samoregulacije

Notranja ženska: pretirana utrujenost in predanost, pasivnost, jokavost, jamranje, občutek žrtve, odzemljenost

Notranji moški: potreba po kontroli, jeza, bes, hočemo dobiti nekaj na silo, izguba jasnosti in fokusa, arogantnost, delovanje iz ega, krutost, brezčutnost

Ko ugotovimo kateri negativni vzorci se pojavljajo, lahko takoj začnemo z zdravljenjem določenega arhetipa.

Pa še ena kratka in koristna vaja:

Uležemo se na mehko blazino, zapremo oči in se popolnoma umirimo.
Položimo svoje roke na trebuh in začutimo toploto.
Predstavljamo si, da pišemo na računalniku vprašanja svojemu telesu:
Kakšna sporočila mi sporoča moje telo?
V kakšni stiski je moje telo?
Kaj si resnično želi moje telo?

Bolj, kot smo povezani sami s seboj, lažje slišimo odgovore. Čustveno-energetske povezave se hitro začno kazati na našem fizičnem telesu in za naše zdravljenje je zelo pomembno, da jih zaznamo, se jih zavedamo in jih sprejmemo kot del nas.

Kako spreminjamo svoje čustvene zapise?

  1. Pisanje dnevnika (zapis dnevnih čustvenih doživljanj katerih koli čustev (prijetnih in manj prijetnih), kdaj so se pojavila, kaj je vplivalo na njihovo izraženje, v katerem delu telesa smo ga začutili, koliko časa je trajalo in kako smo se pri tem počutili ter če smo uporabili kakšno tehniko za sprostitev; lahko zapišemo tudi podzavestne programe, ki so po aktivaciji povzročili čustveni odziv – recimo: ne zaslužim si, nisem dovolj dober, nikoli mi ne uspe … in katera čustva so se pr item pojavila). 
  2. Naredimo listo emocionalnih trenutkov in dogodkov, ki so z njimi povezani (prijetna in manj prijetna doživljanja) in jo obredno vržemo v ogenj. 
  3. Zvečer pred spanjem zapišemo za kaj smo vse bili hvaležni v tem dnevu in ponotranjimo te občutke (Hvaležnica) 
  4. Opuščamo vse, kar nam ne služi več. 
  5. Poiščemo terapevta, se udeležimo delavnic za regulacijo čustvenih napetosti, obiščemo hipnoterapevta ali se odločimo za kakšne druge terapije, ki nam lahko pomagajo pri osebni transformaciji.
  6. Namesto biti prijazen izberemo biti sočuten. Zadovoljiti je treba svoje potrebe, tudi, če to pomeni, da bodo drugi razočarani. To je del življenja. Postaviti druge pred sebe ni plemenito dejanje. Ko bomo znali poskrbeti zase bomo znali poskrbeti tudi za druge. V letalu najprej damo masko sebi nato otroku. 
  7. Napišemo pismo svoji mami, očetu, prijateljici, partnerju … in jim povemo vse, česar si nismo upali povedati ali ni bilo priložnosti. Nato odgovorimo na pisma tako da napišemo to, kar želimo slišati.
  8. 1 x tedensko napišemo sebi ljubezensko pismo, da se spomnimo zakaj se imamo radi in da aktiviramo energijo ljubezni do sebe, ki jo lahko potem širimo navzven. 
  9. Vrniti se je treba materi zemlji, negovati jo in spoštovati. S to povezavo lahko pozdravimo svoje telo, um, čustva … Zaradi tega bodimo čim več v naravi, v gozdu, povezujmo se z drevesi, kamni, zemljo …

 

ORODJA ZA SPROSTITEV ČUSTVENE NAPETOSTI

Ustvari/pripravi si varen/ustrezen prostor za izvajanje/procesiranje in kar še pride.
Odstrani nakit, očala, uro.
Dovoli si čutiti.
Dihaj, spuščaj zvoke in gibaj… dovoli energiji, da se giblje.

  1. Kričanje v dlani (Hand Scream/Pillow Scream) 
  2. Udarjanje po blazini (Pillow Pounding) 
  3. Topotanje (Power Stomping)
  4. Otroška trma (Tantrum) 
  5. Odpiranje prsi (Whailing/Grief Ritual) 
  6. Penetriranje blazine (Pelvic Thrusting with Pillow)
  7. Želvja lupina (Fetal freeze)
  • Tudi tresenje in ples sta odlična za sproščanje čustev in premikanje čustvenih energij.
  • Po zaključku izvajanja se priporoča  umirjen počitek in povezovanje z božanskim, ter poslušanje katera prepričanja, obsojanja ali dogovori te omejujejo.
  • Deluj na področju spreminjanja svojih prepričanj:
  • Staro prepričanje: Jeza ni čustvo, ki ga ne smem čutiti in izražati.
  • Novo prepričanje: Ljubim sebe in svoja čustva, zato si dovolim izraziti jezo in bes kot del sebe in svojega bitja.
  • Glasno in intenzivno sproščanje ni nujno boljše od nežnega, tihega in počasnega.
 
Tehnike čustvenega osvobajanja izvajamo na vseh naših vikend in tedenskih programih, Vikendih za dušo in počitnicah za dušo in telo. 
Mnoge pomirja tudi igranje na kalimbo, uporaba OM vilic, vsekakor pa se vedno lahko poslužujemo tudi rastlin tipa adaptogeni, ki nam pomagajo pri čustvenem procesiranju in razbremenitvi nadledvične žleze.

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.