Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Če bi vedeli, kaj jeste ...

Če bi vedeli, kaj jeste ...

Če bi vedeli, kaj vnašate v telo z večino živilskih izdelkov iz trgovin, bi jedli samo še doma pridelano hrano. Nočemo vam nabijati slabe vesti ali vzbujati strahu, ampak resnica je na dlani – konzervansi, aditivi, E-ji, sladila, sladkor, težke kovine … Spiska teh kar ni in ni konca pri večini izdelkov. 
Danes izpostavljamo enega največjih strupov, ki ga, na žalost, srečujemo (in toleriramo) na vsakem koraku … težke kovine!

Medtem ko so ene težke kovine v majhnih količinah za ohranjanje metabolizma esencialne/bisvene (cink, baker in selen), so druge težke kovine, kot so svinec, živo srebro, kadmij in arzen, za zdravje škodljive. IARC uvršča arzen in kadmij med dokazane kancerogene snovi za človeka, svinec pa med možne kancerogene. Kadmij je povezan z rakom pljuč in prostate, arzen z rakom pljuč, kože, jeter in limfnega sistema, svinec negativno vpliva na razvoj možganov in živčevja, živo srebro pa ovira možganske funkcije, okvari živčni sistem ter povzroča mišične krče in alergije. Ljudje s prisotnostjo večjih količin težkih kovin v telesu imajo pogostokrat tudi razne alergije. Velikokrat se jim pojavljajo rdečice, mozolji, izpuščaji, različna vnetja na koži. Ogromno je tudi nekih skritih vnetij v telesu, sklepi so slabši, več težav imajo s hormonskim ravnovesjem ali s ščitnico, hkrati pa tudi z jajčniki, pojavljajo se ciste, miomi, endometrioza, pa da ne govorimo o morebitnih bulicah na prsih in podobno. Ja, težke kovine so zelo problematične! 

 

Kako izločiti težke kovine iz telesa?

  • Ena izmed rešitev v povezavi z izločanjem toksinov in s tem težkih kovin iz telesa je prav gotovo savnanje v fitobočki oz. cedrovem sodčku. Pred savnanjem pa ne pozabite na ustrezno predpripravo: zaužijte dovolj vode (po možnosti z mineralom šungitom ali koščkom ingverja), uvedite suho ščetkanje (od glave proti srcu, od leve proti desni − s tem spodbudimo limfo). Po savni pa spijte kokosovo vodo, saj izjemno hidrira.

  • Naslednja možnost so rjave morske alge, ki vežejo nase težke kovine, omogočajo naravno razstrupljenje in čistijo limfo.

  • V dnevni obrok vključite hrano, bogato s kalcijem, ki zmanjšuje kopičenje radioaktivnega stroncija in čisti radioaktivne elemente. 

  • Priporočljivo je, da omejimo uživanje mesa, saj zlasti govedina vsebuje največ radioaktivni snovi.

  • Magnezijeva kopel oz. (najbolje po savnanju) uporaba magnezijevega gela, ki se skozi kožo še hitreje vpije. Če imamo magnezija v telesu dovolj, je namreč možnost ravni aluminija v telesu zmanjšana. Dovolj magnezija je pravzaprav osnovni pogoj.

  • S kurkumo, ingverjem, oljem pegastega badlja.

  • S C-vitaminom (visoke doze, nad 2000 mg).

  • Z mazanjem z ricinusovem oljem v območju jeter in ODU-protokolom. Več o njem na: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/spomladanske-alergije-omilite-ali-preprecite-jih-s-tem-protokolom.html

OPOZORILA:

  • Priporočljivo je, da omejite uživanje mesa (zlasti govedina vsebuje največ radioaktivni snovi).

  • Težke kovine najdemo v ribah in rakcih. Tudi če uživate prehranska dopolnila iz rib (recimo omega-3 iz ribjega olja ali krila), priporočamo, da presedlate na bolj optimalno varianto brez vsebnosti težkih kovin (omega-3 iz mikroalge). 

  • Bodoče mamice in nosečnice, placenta shranjuje težke kovine! Izogibajte pa se tudi škodljivim amalgamskim zalivkam!

In še en trik: 

Za izločanje toksinov nagnite posteljo za 15 cm – razstrupljanje skozi glimfatični sistem (glava)!

rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.