Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Če bi izumrle čebele, bi človeku preostala le še štiri leta življenja!

Če bi izumrle čebele, bi človeku preostala le še štiri leta življenja!

Čebelam bi morali biti hvaležni neprimerljivo bolj, kot se tega zavedamo. Oprašijo namreč veliko večino sadnega drevja, vrtnin in rož, zaradi česar bi bil svet brez njih praktično nemogoč. Zagotovo pa bi pogrešali tudi njihove slastne pridelke. Današnji gost, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč je razkril, da smo Slovenci pravzaprav zelo strastni čebelarji – po podatkih centralnega registra čebelnjakov je v Sloveniji okoli 11.000 čebelarjev z nekje 14.000 čebelnjakov. Izvedeli pa smo tudi, da bomo z letošnjim letom tudi prvič praznovali Svetovni dan čebel. Vas zanima, kdaj, da si pravočasno splanirate, kje ga boste preživeli naslednje leto? Ne spreglejte ogleda posnetka.


V zadnjih petih letih naj bi se število čebel po vsem svetu zmanjšalo za nekje tretjino. A vseeno lahko vsak posameznik poskrbi za tiste čebele, ki so utrujene ali dehidrirane:

Na vrt ali balkon jim nastavite čajno žličko sladkorja in vode ter jim tako pomagajte, da si opomorejo. Čebele bodo morda sprva izgledale, kot da umirajo, a vendar temu ni tako. Če najdete utrujeno čebelo, ji torej pomagajte s preprosto rešitvijo: s sladkorjem in vodo.


Eden izmed zlatih dobrin, ki nam jih omogočajo čebele, pa je tudi matični mleček. Gre za izloček hipofaringealnih in žrelnih žlez, ki ležijo na čebelji glavi tik ob možganih. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare 5 do 12 dni, katerih naloga je skrbeti za matico, čebele delavke in trote. Vsebuje 22 aminokislin, vse nenadomestljive fermente (amilaza, katalaza, invertaza), vitamine B1, B2, B3, B5, B12, C, PP, H, E in A, mikroelemente (magnezij, železo, kobalt, cink, baker, srebro, cepa, krom). Deluje pomlajevalno, krepi življenjsko moč, zvišuje telesne in umske sposobnosti, zavira proces staranja, omogoča daljše umsko delo brez utrujenosti, blaži težave v času mene, krepi lase, blaži živčno napetost, izboljšuje spomin in vid.

In kje ga najdemo (skupaj z oljem sibirske cedre, rakitovca in pegastega badlja, ekstrakta borove matke (ortilium secunda), ekstrakta rdeče ščetke (rodiola gelida)? V olju altajske princese! Pri katerih težavah pomaga uživanje te kraljevske mešanice, pa preberite spodaj:

Olje Princesa Gornjega Altaja

Olje Princesa Gornjega Altaja

Olje, ki prihaja z Altaja si zaradi izjemne sestave in močnega terapevtskega učinka …

58,00

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.