Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Bompu zen učitelj razloži, kaj je meditacija!

Bompu zen učitelj razloži, kaj je meditacija!

Čeprav poznamo nešteto dobrobiti meditacije, na splošno izkrivljeno pojmujemo, kaj je meditacija oz. kaj bi morala biti. V naši zahodni kulturi smo privezeli neke povzetke povzetkov informacij in idej iz drugih kultur (azijske, indijske, japonske, kitajske), zato malokdo sploh pozna samo bistvo meditacije. Bompu zen učitelj Dušan Osojnik meditacijo opredeljuje kot stanje, ko samo pustiš, da je vse tako, kot je. 

“Običajno imamo predstavo, da moramo biti povsem pri miru, da ne sme prihajati do nobenih misli … Ampak naš um nikoli ni pri miru, je v nenehnem gibanju. Ni naš sovražnik, ampak je nekaj, kar dela človeka človeka. Če to zares sprejmemo, smo odstranili veliko oviro. To, kar se bo odvijalo, medtem ko bo telo pri miru, najsibodo telesni, čustveni, mentalni odzivi, ni ovirajoče … Posebno pomembno je, da vse, kar počnemo, počnemo zavestno − z usmerjeno pozornostjo. In da se sprejmemo, brez tega ne gre! Ko se sprejmemo, pridejo na plan tudi naše morebitne nerodnosti. Kaj narediti? Ne borimo se zoper njih. Tako bodo od nas odšle veliko lažje! Sprejmimo jih z ljubeznijo.”

Našli pa smo še nekaj nenavadnih pozitivnih učinkov meditiranja na fizično telo: 

  • Ljudje, ki prakticirajo čuječno meditacijo, izločajo večje količine protiteles, ki so potrebni za boj proti obolenjem. (Študija Univerze Wisconsin Madison)

  • Meditacija zmanjšuje stres, nas naredi bolj odporne ter nam pomaga pri spopadanju s težkimi čustvenimi stanji.

  • Med meditacijo pride do stimulacije tistih delov možganov, ki delujejo podobno kot glavni center imunskega sistema. Posledično učinkoviteje deluje tudi imunski sistem.

  • Znanstveniki iz Univerze Harvard so s pilotsko študijo ugotovili, da lahko redno izvajanje meditacije lajša simptome sindroma razdražljivega črevesja.

Meditacija je resnično veščina, ki bi se je moral naučiti vsak! Jeseni organiziramo tudi meditacijski vikend za vse tiste, ki ste meditiranja še nevešči. Spremljajte dogodke na spletni strani  https://klepetobkavi.si/dogodki.html

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.