Spoznaj MAGNETIČNO KOLEKCIJO NAKITA in praznuj ženstvenost skupaj z Jasmino. Kolekcijo VRNITEV ŽENSTVENOSTI sestavljajo tri zapestnice, biserni uhani in broška.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Bodo tablete za holesterol označili za medicinsko napako? Statini blokirajo proizvodnjo hormonov ...

Bodo tablete za holesterol označili za medicinsko napako?   Statini blokirajo proizvodnjo hormonov ...

Holesterol je ključen za tvorbo hormonov zaradi svoje vloge pri sintezi steroidnih hormonov. Steroidni hormoni, kot so kortizol, estrogen, progesteron in testosteron, so pomembni regulatorji številnih fizioloških procesov v telesu, vključno s reprodukcijo, presnovo, rastjo, vnetnimi odzivi in odzivi na stres.

Sinteza steroidnih hormonov se zgodi v več korakih, vključno z oblikovanjem molekule holesterola v posebnih celicah v telesu. Holesterol je surovina, iz katere se v nadledvičnih žlezah, spolnih žlezah in drugih tkivih tvorijo steroidni hormoni.

Holesterol deluje kot strukturna osnova za sintezo teh hormonov. Encimi v celicah pretvorijo molekulo holesterola v predhodne snovi, imenovane pregnenolon, ki je nato nadalje pretvorjen v specifične hormone, odvisno od potreb telesa. Ta proces je ključen za uravnavanje hormonske ravni in normalno delovanje telesa.

Poleg svoje vloge pri sintezi steroidnih hormonov ima holesterol tudi druge pomembne funkcije v telesu. Je sestavni del celičnih membran, ki jim zagotavlja stabilnost in fluidnost. Prav tako je ključen za tvorbo vitamina D, ki je pomemben za zdravje kosti in imunskega sistema.

Kljub pomembnosti holesterola za tvorbo hormonov je pomembno ohranjati ravnovesje v telesu. Previsoka raven holesterola v krvi pa lahko prispeva k razvoju srčno-žilnih bolezni. Zato je pomembno upoštevati zdrav življenjski slog, ki vključuje uravnoteženo prehrano, redno telesno aktivnost in preprečevanje dejavnikov tveganja za povišanje holesterola, kot so kajenje in nezdrava prehrana.

V skladu s tem je ključno razumeti, da ima holesterol v telesu kompleksno vlogo in ga je treba obravnavati v kontekstu celotnega zdravja in ravnotežja.

Uživanje zdravil za zniževanje holesterola, znanih kot statini, ima lahko vpliv na raven holesterola v telesu. Vendar pa je pomembno opozoriti, da lahko vplivajo tudi na proizvodnjo nekaterih hormonov. To opozarjajo strokovnjaki po vsem svetu in želijo predstaviti bolj učinkovite možnosti reševanja tega, saj holesterol potrebujemo in je lahko nenaravno zniževanje s sintetičnimi zdravili dejansko nevarno.

Statini delujejo tako, da zavirajo encime v jetrih, ki so vključeni v sintezo holesterola. To zmanjšuje proizvodnjo holesterola v telesu, vključno s tistim, ki se uporablja za tvorbo steroidnih hormonov. Posledično se lahko raven nekaterih hormonov, kot so kortizol, estrogen, progesteron in testosteron, zmanjša. Torej, proizvodnja hormonov je blokirana! 

Če imate torej "težave" s holesterolom, raje posvetite fokus jetrom in jih razbremenite. Tako se bo uravnovesilo delovanje jeter, prebave in tudi celotnega hormonskega sistema, endokrine žleze. 

Jetra so v resnici ključ do zdravja in najbolj pomemben organ, ki pa zdrži mnogo preveč našega škodljivega obnašanja in potem še medicinskih napak. 

Mnogi holistični zdravniki namreč verjamejo, da bodo v prihodnosti na statine - zdravila za holesterol, gledali kot na medicinsko napako kot posledica nepravilnega razumevanja delovanja sistema. 

Najboljši čas, da razbremenite jetra je pomlad. Preverite brezplačni priročnik pod zavihkom BREZPLAČNO o receptih, metodah in strategijah, kako si lahko pomagate na holističen način s prehrano, navadami in tudi pomagali.

Ob razstrupljanju spremljajte svoj nivo holesterola na tri mesece in se pogovorite z zdravnikom, ko pridete do nivoja, da tablete (statine) ne potrebujete več.

Pomladni paket razstrupljanja

Za detoks in regeneracijo jeter in črevesja

81,50
64,80
-16,70

Sorodne objave

Kaj početi ob solsticiju, kako ga pravilno izkoristiti?

Solsticij označuje premik v nagibu Zemlje, vpliva na dnevno svetlobo in cirkadiane ritme, razpoloženje in raven energije …

Razveselimo se dežja in njegov vpliv izkoristimo za trenutek introspekcije

Ne bodimo jezni na dež, ampak se raje razveselimo njegovega zvoka, olajšanja, ki ga prinaša žejnim rastlinam in se …

Letos izkoristite poletje za naravno pomlajevanje in samozdravljenje

Mesec junij predstavlja most med pomladjo in poletjem, med šolskimi obveznostmi in počitnicami, med zmerno in izredno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.