Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Berete zvečer v postelji? Izberite pravo barvo lučke, da boste spali bojše in ne boste podrli spalnih hormonov

Berete zvečer v postelji? Izberite pravo barvo lučke, da boste spali bojše in ne boste podrli spalnih hormonov

O, branje v postelji, kako nežno in prijetno je to doživetje. Ko se zavijem v mehko odejo, obkrožena s knjigo, se v meni prebudi čarobnost, ki leži med platnicami. Vsak list se odpira kot vrata v drug svet, kjer se zgodi čudež. Besede postanejo čarovnija, ki me odpelje v oddaljene kraje, skozi čas in vesolje.

Branje v postelji je vsekakor neprimerljivo boljša izbira kot pa televizija, ki močno ruši spalne hormone, nas preveč vrže v miselni tok ali pa hipnotizira v stanju, ko je naša podzavest odprta za sugestije. 

Branje v postelji zahteva tudi ustrezno svetlobo in tukaj navadna luč ni primerna, saj nas preveč zbudi. Bralna lučka je boljša rešitev, vendar ne vsaka. LED lučka z modrim barvnim spektrom bo vplivala negativno. In zato sem se z vsem tem znanjem leta nazaj zaljubila v svojo prenosno, jantarno lučko s pravo svetlobo, na baterije, ki gre povsod z mano.

Kako čarobno orodje je bralna lučka, ki osvetljuje pot v svet besed! Vsakič, ko jo prižgem, se v meni prebudi pričakovanje novih doživetij. Njena nežna svetloba objame strani knjige in ustvari intimno vzdušje, kjer sem lahko popolnoma povezana z besedami.

 

Ali svetloba bralne lučke vpliva na moj spanec?

Oh, kako pomembno je vprašanje o vplivu svetlobe bralne lučke na naš spanec! Vsaka odtenek svetlobe, ki nas obdaja, nosi svojo čarobnost in vpliva na naše počutje, naš mir in naše sanje. Med vsemi odtenki pa se jantarna svetloba razkriva kot nežen dotik, ki pomirja in varuje naš spanec.

Ko se zvečer zavijem v posteljo z dobro knjigo, pogosto izberem bralno lučko z jantarnim sijem. Ta topla, zlata svetloba nežno ziblje moje oči v sprostitev. Ko zrem v besede, se mi zdi, da se obkrožam z nežnim svetlobnim zavetjem, ki me varuje pred preveč močnimi žarki.

Jantarna svetloba je kot nežen objem, ki me pomiri in pripravi na spanje. Ko se njen sij prelije po straneh knjige, besede postanejo še bolj magične. Ta svetloba nežno prinaša pozornost k branju, hkrati pa moje telo pripravi na počitek.

In če pogledamo realno je jantarna svetloba tista, ki ne bo porušila spalnih hormonov. Tako se priporoča uporaba jantarne svetlobe tudi za branje otrokom pred spanjem. Zaspali bodo hitreje in bolj globoko. Jantarno lučko osebno uporabljam 

Bralna lučka je moje zatočišče v temi noči, kjer izgubim občutek za čas. Hkrati pa je to tudi prava priprava na spanje, kajti spalni hormoni so bistvenega pomena.

Sorodne objave

Meseca še ni konec, njegove energije pa vas bodo presenetile

Maj je kot vedno mesec sprememb in dinamike, a tokrat bodo hitra nihanja opazna v okolici, spremembe pa bodo korenite …

V vse, kar spomladi počnete, vnesite zeleno barvo

Kamor seže pogled, sedaj je vse zeleno. Tudi naša prelepa mesta s svojimi zelenimi kotički in tudi že naše domače …

Jasmina osebno: tako je izgledal moj teden na Cipru (napredna klinika)

Na Ciper sem se odpravila že tretjič. 

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.