Glivica kandida je v določenem deležu prisotna v vsakem človeku, če pa se razraste, lahko pride do velikih zdravstvenih težav. Kandida namreč izpušča 79 različnih snovi (med njimi sečno kislino, formaldehid, alkohol, acetilaldehid ...), ki šibijo delovanje imunskega sistema. Posledica delovanja patogene kandide so tako pogosta vnetja, ki tanjšajo črevesne stene, zaradi česar pridejo v krvni obtok strupi in nepredelane molekule hrane.
Niste prepričani, ali je v vašem telesu prisotna razraščena kandida? Potem priporočamo, da naredite test!
KLIK SPODAJ:
https://klepetobkavi.si/
Primer antikandidnega jedilnika, 1. del:
https://klepetobkavi.si/
Primer antikandidnega jedilnika, 2. del:
https://klepetobkavi.si/
Primer antikandidnega jedilnika, 3. del:
https://klepetobkavi.si/
ZAJTRK
Zeleni protivnetni smuti (za 1 osebo)
-
1 kumara
-
1 pest svežega peteršilja
-
1 limeta, olupljena
-
1 košček olupljenega ingverja
-
1 skodelica ohlajenega zelenega čaja
-
1 košček svežega kokosa ali 1 jušna žlica kokosove maščobe
Vse sestavine zmešamo v blenderju in po požirkih in počasi spijemo/pojemo.
KOSILO
Palačinke iz čičerikine moke s humusom in svežo zelenjavo (za 1 osebo)
-
1/2 skodelice čičerikine moke
-
1/4 čajne žličke česna v prahu
-
1/4 čajne žličke kurkume
-
1/4 čajne žličke soli
-
ščepec črnega popra
-
ščepec rdeče paprike v prahu
-
1/2 skodelice vode
V čičerikino moko dodamo vse začimbe in počasi dodajamo vodo, tako da nastane masa za palačinke (lahko je tudi manj gosta, v tem primeru dodamo več vode). Kakovostno ponev dobro segrejemo in spečemo palačinke (iz tiste količine testa po navadi dobimo dve palačinki). Palačinke namažemo s humusom (namaz iz kuhane čičerike, malo soli, tahinija, limoninega soka, česna in kumine, ki jih zmiksamo v blenderju ali multipraktiku) in obložimo z različno zelenjavo (kalčki, mikrozelenje, narezane sveže kumare, paprika, paradižnik, zelje ...).
VEČERJA
Shirataki rezanci z zelenjavo (za 1 osebo)
-
1 pakiranje tankih shirataki rezancev
-
300 g različne poljubne zelenjave (mlada čebula, por, paprika, rdeče ali belo zelje, koriander, korenje, koromač ...)
-
1 jušna žlica kokosove maščobe ali sezamovega olja
-
sol
-
poper
-
kurkuma
-
kumina
-
majaron
-
ingver
-
česen
Na maščobi najprej prepražimo čebulo ali por, potem pa dodamo ostalo zelenjavo, narezano na trakce, in začimbe ter pražimo vse skupaj vsaj 5 minut (zelenjava mora ostati hrustljava). Po potrebi dodamo še malo vode. Na koncu dodamo shirataki rezance, ki smo jih oprali v topli vodi, in pražimo še kakšno minutko. Postrežemo toplo.
Komentarji