Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga lahko razume in uživa tudi povprečen človek. Njegova strast do deljenja znanosti in lastnega znanja v prebavljivi obliki prispeva k dobremu počutju. Vse bolj ga preko njegovega podcacsta spremljajo tudi slovenski posamezniki, običajno začenjajo z njegovimi nasveti o zakasnelem pitju kave in podobno. 

Poleg vsega mnogokrat omenja tudi temeljne stvari za človeka in sem spada svetlobna terapija. Terapijo z rdečo svetlobo uporablja v zdravstvene namene in zagovarja njene koristi.

Kaj je Hubermanov protokol svetlobne terapije?

Huberman je velik zagovornik osvetlitve številnih oblik. Poudarja pomen naravne svetlobe zgodaj zjutraj, po možnosti v 30 minutah po prebujanju, in tudi pozno popoldne. Vsekakor pa ne bele LED luči nad glavo pred spanjem, ki zmotijo celoten hormonalni orkester. 

Za duševno in fizično zdravje je bistvenega pomena, da vam sončna svetloba takoj zjutraj pride v oči. To je morda najpomembnejša stvar, ki jo lahko in vsakdo od nas lahko stori za izboljšanje presnovnega dobrega počutja.
Za boljši spanec poleg naravne svetlobe uporablja tudi rdečo svetlobo.
Rdeče in bližnje infrardeče valovne dolžine imajo številne prednosti. Kot sinonim včasih omenja Huberman, lahko svetlobe z dolgimi valovnimi dolžinami (rdeča in NIR svetloba) prodrejo globoko v kožna tkiva in celo v mitohondrije. Slednji je odgovoren za povečanje proizvodnje ATP, ki je skladišče energije celic.
Ugotovitve iz njegovih oddaj o rdeči svetlobni terapiji

Izboljšana vidna funkcija zaradi rdeče svetlobne terapija / fotobiomodulacije

Gledanje rdeče in NIR svetlobe vpliva na proces staranja celic v mrežnici, tako imenovanih fotoreceptorjev. Ta izjava temelji na študiji, ki jo je izvedel Jefferyjev laboratorij. Njihova najbolj izjemna ugotovitev je, da lahko uporaba terapije z rdečo svetlobo izboljša ostrino vida za 22 %. Ostrina vida se nanaša na jasnost ali ostrino vida.

V tem raziskovalnem okolju so bili udeleženci izpostavljeni terapiji z rdečo svetlobo 3-krat na teden, le 2-3 minute v prvih 3 urah po prebujanju. Uporabili so valovne dolžine 670 nm, kar je mogoče najti pri večini naprav z rdečo lučjo na trgu.

Zdravljenje kožnih bolezni

Tisti, ki iščejo neinvazivno zdravljenje kožnih težav, kot so akne ali brazgotine, bi lahko bila tudi terapija z rdečo svetlobo potencialno dobra alternativa.
Huberman pojasnjuje mehanizem delovanja rdeče in NIR na kožo:
Rdeče in bližnje infrardeče valovne dolžine nekoliko poškodujejo zgornjo plast kože, medtem ko se celice globljih plasti začnejo čistiti in nadomeščajo poškodovane celice (lezije) z zdravimi kožnimi celicami.

Nočno izmensko delo

Po Hubermanovih besedah lahko tistim, ki pogosto opravljajo nočne dejavnosti (npr.: izmensko delo, učenje, starševstvo), koristi tudi pravilna uporaba rdeče luči. Če je doziranje rdeče luči dovolj nastavljeno, lahko še vedno opravlja nalogo, vendar ta svetloba ne vodi do povečanja ravni kortizola.

O fotobimodulaciji v zadnjih letih govorijo mnogi znanstveniki, številni kongresi, knjige in biohackerji po vsem svetu. Nekateri na področju fitnesa in lepote ter pomlajevanja, drugi pa na področju zdravja. Nedavno je bila rdeča svetlobna terapija izpostaljena v Franciji ob svetlovnem dnevu onkoloških bolezni. Navdušujoče in vredno nadaljnega raziskovanja!

Sorodne objave

Tudi ekstremist v pomlajevanju - Bryan Johnson uporablja fotobiomodulacijo

V iskanju daljšega in bolj zdravega življenja inovatorji, kot je Bryan Johnson, premikajo meje tega, kar zmoreta znanost …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Zdravilni učinki digitalnega detoksa! Prihaja 21. december, najboljši čas za to ...

Digitalni detoks je proces, kjer posameznik namerno zmanjša ali popolnoma prekine uporabo elektronskih naprav, zlasti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.