Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ali lahko nekaj kot je spomladansko čiščenje doma spremeni vaše življenje na bolje?

Ali lahko nekaj kot je spomladansko čiščenje doma spremeni vaše življenje na bolje?

Hermetičen zakon pravi: "Kakor zgoraj, tako spodaj; kakor spodaj, tako spodaj."

In seveda … kakor znotraj, tako zunaj. 

Strokovnjaki pravijo: “Pokaži mi svoj dom in povedal ti bom, kaj se dogaja znotraj tebe.”

Naš dom vsekakor kaže kaj se dogaja v nas samih, v kakšnem stanju je naša duša, naša stopnja sreče, naša stopnja doživljanja radosti. Najbolj intimna okolica v našem življenju (dom) pa ni samo pokazatelj, ampak tudi aktivno vpliva na naše notranje počutje. 
Na temu bazira feng shui, starodavno orodje Kitajske, z upoštevanjem teh načel pa lahko ozdravimo svoj dom in svojo dušo, telo. Na takšen način v svoje življenje privabimo radost, veselje, dobre odnose, zdravje, celo finance. 
Eden izmed najbolj pomembnih časov, priložnosti za to rast in razvoj pa je vsekakor pomlad, ko lahko “obrnemo energije” sebi v prid z zelo preprostim opravilom kot je spomladansko čiščenje, ki pa ne ostane zgolj pri čiščenju fizičnim stvareh, temveč se nadaljuje tudi v energijsko čiščenje. 

Zavedamo se, kako pomembno je to in tudi osebno (piše Jasmina) imam čudovite rezultate z uporabo feng shui znanja, zato sem prijateljico Tanjo Glažar, izjemno in najbolj poznano feng shui svetovalko v Sloveniji, prosila za predavanje, ki bo tudi drugim lahko odprlo oči in pokazalo pot v harmonijo doma, ki se izrazi tudi v harmoniji življenja in višanju kvalitete vsakdanjega življanja.

Tanja Glažar nam je odgovorila na 8 bistvenih vprašanj, ki nam bodo pomagala spremeniti svoje življenja bolje, za več informacij, pa seveda vabljeni na predavanje s simbolično vstopnino (v tujini so takšna predavanja nekaj sto eurov, ker toliko bolj cenijo ta orodja, ki so pri nas še manj poznana).

 

  1. Spomladanska čiščenja. Zakaj ravno na pomlad? Kakšna modrost je za to rutino, navado, ki je tudi v našem prostoru že stoletja?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava, je čas po energijski zimski hiberbnaciji. Pomladno razpoloženje je čas prebujanja, rasti, obnove,.. Zato imamo tudi več motivacije in več zagona. Čiščenje zastalih energij pomeni ne le, da se znebimo nakopičenih stvari in prahu, ampak tudi izčrpane osebne energije. Le energijsko prečiščen prostor nam omogoča nove začetke!

  1. Ali obstaja povezava med neredom v domu in neredom v naših glavah in srcih?

Zapolnjen prostor je le odraz naših zapolnjenih glav, misli in občutkov. Tako kot nas misli o včeraj zadržujejo, da ne razmišljamo o danes in jutri, tako nas bremeni preveč zapolnjen prostor. Vsi poznamo občutek lahkotnosti bivanja in energije v stanovanju, ko ga fizično očistimo! Morda smo nekoliko telesno utrujeni, a naša glava je spet 'prazna' , občutek lahkotnosti bivanja in zadovoljstva pa je izjemen. Naš dom odseva naš notranji jaz. S spreminjanjem svojega doma odpiramo številne možnosti tudi zase.

  1. Ugotovili so, da 80% stvari, ki jih imamo doma sploh ne uporabljamo. Smo kot hrčki, imamo ogromno krame, veliko stvari preveč. Kako to vpliva na nas? Zakaj se tako težko ločimo od teh stvari? Kakšen je efekt, ko se končno jih?

»Ni svoboda, da imaš lahko vse stvari, ki si jih želiš. Svoboda je, da tebe te stvari ne posedujejo.« Z vezanjem na stvari, se vežemo hkrati na določen čas, na določene občutke in situacije, ki so nam v preteklosti veliko pomenile. A kako naj živimo potem sedaj? Obdržati moramo le stvari, ki v nas zbujajo energijo po veselju, radosti, ustvarjanju in življenju v prihodnosti. Sicer nenehno hrepenimo po preteklosti, ki pa je ne moremo spremeniti. Spremenimo pa lahko danes in jutri.

  1. Ko dom fizično pospravimo, se znebimo krame ... to še ni dovolj, kajne?

Fizično čiščenje doma in odstranjevanje navlake sta le prva koraka do sveže energije.  Prostor je potrebno tudi energijsko očistiti vseh energijsko zakodiranih vzorcev, ki se tekom časa vztrajno nabirajo. Ti vzorci so skupek prejšnjih stanovalcev, obiskov, strank, pa tudi energije, ki jo vsak dan sproti prinašamo domov ali v pisarno.

 

  1. Kaj je cilj feng shuija? Če uporabljamo njegova načela, kaj pravzaprav dosežemo?

S spreminjanjem našega doma, spreminjamo tudi naš notranji jaz. Feng shui je pripomoček za odstranjevanj ovir in za vzpostavitev harmoničnega energijskega pretoka v vsakem prostoru. V skladnem okolju, s pozitivnimi vibracijami, pa tudi sami lažje delujemo in pozitivno reagiramo.

  1. Glede na to, da feng shui prihaja iz Kitajske, pa deluje tudi v Sloveniji?

Feng shui temelji na skladnosti petih elementov, ki jih najdemo v naravi – vode, lesa, ognja, zemlje in kovine. To pa so osnovni elementi, ki jih najdemo povsod v naravi – na Kitajskem, v Nemčiji, Kanadi,… in tudi v Sloveniji. Feng shui je nastal na opazovanju delovanja energije v naravi, Kitajci so znanje le zapisali.

  1. Na predavanju nas boš poučila tudi o energijskih vidikih čiščenja doma, kaj uporabljaš ti v svojem domu, da ga tudi energijsko očistiš in kaj svetuješ svojim strankam?

Sama vedno naredim postopek, ki ga imenujem 'OČE'. OČE ni le sinonim za modrost in avtoriteto, je tudi simbolični pomen za 3 pomembne dejavnosti – odstranjevanje, čiščenje, energija. Pri energijskem čiščenju vedno uporabljam vseh 5 elementov! Dopolnim pa ga s kadilom, ki je ustrezno za določeno situacijo. Po energijskem čiščenju dobijo stranke vedno tudi napotke, kako svežo energijo čim dlje vzdrževati.

  1. Je pomembno izbrati pravi dan za čiščenje?  Predem začnemo s postopkom 'OČE', vedno za to izberem za to ugoden dan, ki ga preverim v FENG SHUI PRIROČNIKU in FS koledarju. Pač ni vsak dan primeren za vsako dejavnost. In pri energijskem čiščenju moramo biti na energijo dneva še posebej pozorni. FENG SHUI PRIPROČNIK za leto 2020 najdete tudi v naši spletni trgovini TUKAJ (https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/feng-shui-prirocnik-2020.html)

19. MARCA 2020 PA VABLJENI NA PREDAVANJE TANJE GLAŽAR NA RAVNO TO TEMO: ENERGIJSKO ČIŠČENJE DOMA PO FENG SHUI NAČELIH

TE ZANIMA VEČ INFORMACIJ O PRIHAJAJOČEM PREDAVANJU? KLIKNI TUKAJ.

 

Sorodne objave

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

Vse se je začelo leta 1993, ki je odigralo pomembno vlogo pri rojstvu same terapije z rdečo svetlobo. Leta 1993 je …

Kaj lahko narediš za svoje zdravje v APRILU? Biohacking aprila

Dragi moji, ko smo sedeli z družino za velikonočno mizo sem na koncu dodala molitev, da si želim da nas …

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.