Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Aktualnost fungoterapije: Protivirusno in imunostimulativno delovanje zdravilnih gob čaga, reishi in agarikus

Aktualnost fungoterapije: Protivirusno in imunostimulativno delovanje zdravilnih gob čaga, reishi in agarikus
Raziskave vsebnosti zdravilnih gob, kot so čaga, reishi in agarikus, so potrdile vsebnost  vrste spojin, ki so sposobne interakcije z imunskim sistemom.   

Fungoterapija kot zaščita pred okužbami ni nekaj novega. V tradicionalni medicini so zdravilne gobe veljale za najboljši način zaščite in zdravljena številnih okužb. Napovedi sodobnih fungoterapevtov, da bodo prav zdravilne, zlasti parazitske gobe rešile človeštvo, z dokazi sodobnih kliničnih študij postajajo precej verjetne in v času pandemije ponujajo možnost za zaščito pred okužbami prav z izrazitim protivirusnim delovanjem.

Številne znanstvene raziskave v zadnjih tridesetih letih so potrdile učinke tradicionalne uporabe zdravilnih gob in izpostavile tudi njihove terapevtske lastnosti: protivirusno, protibakterijsko, protiparazitsko, protiglivično, antidiabetično, protivnetno,  hepatoprotektivno in protitumorsko delovanje. V gobah so odkrili vrsto imunomodulatorjev, ki spadajo me lektine, proteine, terepnoide in polisaharide. Znano je, da so imunski odziv sposobne spodbuditi določene spojine, ki jih zato lahko uporabimo pri preventivi in zdravljenju akutnih in kroničnih bolezni ter pri okužbah.  

Večina raziskav se osredotoča na spojine, ki lahko vplivajo na biološki odziv imunskih celic. Imunske celice so odgovorne za prepoznavanje in uničevanje mikroogranizmov, torej virusov in bakterij, pa tudi za odstranjevanje telesu lastnih odmrlih ali spremenjenih celic. Pri tem sodelujejo makrofagi, nevrofilci, celice ubijalke in dendritične celice, uravnavajo pa ga signalne molekule kot so citokini.   


Čaga ima antivirusne, protimikrobne, analgetične, antiseptične učinke, dokazano pa je tudi njeno protitumorsko delovanje. Vsebuje veliko smol in kislin (mravljinčno, ocetno, oksalno, vinsko), zaradi česar pomaga normalizirati kislo-bazično ravnovesje v telesu. Vsebuje tudi    elektrolite in mikroelemente, polisaharide in melanin, ki ima protivnetno delovanje in sodeluje pri obnovitvi poškodovanih celic. Flavonoidi močno aktivirajo zaščitne sposobnosti telesa. Čaga v kombinaciji s propolisom, čebeljim voskom in kakavovim maslom v svečkah  se aplicira rektalno ali vaginalno, kar omogoča hitrejšo absorbcijo in močnejši učinek.   Iz sluznice v rektumu in vagini se snov absorbira v vene sistemskega krvnega obtoka, ki prenesejo nespremenjeno snov oz. učinkovine v srce in po tem po vsem organizmu. Zaradi pletežev obeh venskih sistemov (portalnega in sistemskega) v predelih rektuma gre lahko del snovi po taki aplikaciji  vendarle tudi v portalni sistem in jetra, učinek pri taki aplikaciji pa je seveda tudi lokalen.   


Reishi ali svetlikava pološčenka vsebuje  triterpenoide (imajo adaptogene in antialergijske učinke in znižujejo krvni tlak) in polisaharide (imajo protitumorske in imunostimulativne lastnosti – spodbujajo aktivacijo makrofagov, celic T in celic ubijalk, kar spodbudi tvorbo citokinov), nukleotide, sterole, steroide, maščobne kisline, peptide in proteine. Klinične raziskave so  potrdile, da imajo posamezne spojine svetlikave pološčenke imunomodulatorne, protitumorske, protivnetne, protibakterijske in protivirusne učinke. Poleg tega ugodno delujejo proti nespečnost, učinkujejo hepatoprotektivno, znižajo raven sladkorja in maščob v krvi ter kažejo antioksidativne učinke, tako da vežejo proste radikale in delujejo proti staranju.  


Agarikus ali macesnova goba ima nenavadno visoko vsebnost (tudi do 70 %) zdravilnih smol, česar ni mogoče najti pri nobeni drugi rastlini. Agarikus je veljal v Rusiji kot učinkovito naravno protimikrobno sredstvo in tradicionalno zdravilo proti tuberkolozi,  v vojnem času so ga uporabljali kot antiseptično oblogo za rane, pri onkoloških bolnikih pa so gobo celo polagali na rakave razjede. Ohranili so se zapisi ljudskih zdravilcev o uporabi agarikusa pri okužbah, ki so v preteklosti najbolj ogrožale človekovo zdravje.


Maria Ana Kolman

Fungoterapija: Divja sibirska čaga, divji reishi, divja korenina navadnega repinca

Fungoterapija: Divja sibirska čaga, divji reishi, divja korenina navadnega repinca

Vse tri sestavine so divje nabrane in pripravljene po recepturi ruskega onkologa, dr. …

45,00
AGARIKUS ali MACESNOVA GOBA (program fungoterapija po recepturi dr.Korepanova)

AGARIKUS ali MACESNOVA GOBA (program fungoterapija po recepturi dr.Korepanova)

Učinkovit naraven način pri razstrupljanju organizma tudi po jemanju močnih kemičnih …

57,00
Črna čaga v svečkah (poreklo: Sibirija)

Črna čaga v svečkah (poreklo: Sibirija)

Čaga v kombinaciji s propolisom, čebeljim voskom in kakavovim maslom v svečkah je primerna …

62,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.