PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ajurvedskih 12 minut za več zdravja

Ajurvedskih 12 minut za več zdravja

Po ajurvedskih načelih je zdrav človek tisti, pri katerem so v harmoniji fizično telo, duša in um. Ravno vzpostavljanje te trojne harmonije pa je tudi glavni namen starodavnega holističnega sistema. Ajurvedska skrb zase vključuje tudi 12-minutno dnevno rutino, ki jo zaupamo spodaj:

JUTRO: 6 minut 
Čiščenje jezika (30 sekund do 1 minute)

Samo ščetkanje zob ne bo prineslo ustrezne ustne higiene. Kljub temeljitemu drgnjenju zob na jeziku ostanejo bakterije, ki jih enostavno odstranimo s posebno paličico za jezik ali pa kar krtačko. Tako kot ledvice, jetra in črevesje, tudi jezik izloča toksine iz telesa, zato je tovrstno odstranjevanje bakterij zelo pomembno za zdrav začetek dneva. 

Spiranje ust s sezamovim ali kokosovim oljem ali oljem altajske princese (2 minuti) 
Takoj po krtačenju zob in čiščenju jezika bi morali dnevno požvrkljati 1 žlico sezamovega ali kokosovega olja ali, še bolje, olja altajske princese. Olja ne požiramo, ampak ga izpljunemo. Po tem speremo usta s toplo vodo. 

Samomasaža (3 minute) 
Najboljše je suho krtačenje (mimogrede, kako ga izvajati, je zapisano v brezplačnem priročniku Vitkanje, stran 42, ki ga lahko prenesete na povezavi: https://klepetobkavi.si/brezplacno.html) ali uporaba svilenih rokavic. Telo poživimo z odločnimi gibi (nekje 10−20 konkretnih prijemov po celem telesu). Začnemo na hrbtu in vratu ter nadaljujejo proti rokam in dlanem. Nato pridejo na vrsto prsni koš, trebuh, noge in ne nazadnje stopala. 

PREKO DNEVA: 4 minute 
Pitje tople vode (30 sekund * 4 = 2 minuti)

Pol litra vode zavremo in pustimo da se hladi okoli 15 minut. Nato vodo prelijemo v termo posodo in vsake pol ure spijemo od 3 do 5 požirkov tople vode. Topla voda spodbudi delovanje prebave, omogoča hitrejše izločanje toksinov iz telesa in poživi telo. 

Sproščanje in globoko dihanje (2 minuti)
Vdihnite skozi nos, zadržite nekaj sekund in izdihnite skozi nos. To ponovite vsakič, ko začutite, da se vas loteva stres/nervoza. Med sproščanjem se izločajo hormoni sreče (endorfini). 

VEČER: 2 minuti 
Pomoč naši prebavi (2 minuti) 

Vzemite manjšo količino sezamovega ali kokosovega olja ali olja altajske princese in ga malce segrejte. Z oljem nato s krožnimi gibi zmasirajte trebuh (uporabite celo dlan). Na koncu na trebuh položite termofor ali z vročo vodo prepojeno brisačko. Ta večerni ritual bo stimuliral delovanje prebave. Zaupamo pa vam še en trik: stanje prebave se bo bistveno izboljšalo, če boste poskrbeli za dva zelo povezana organa: jetra in črevesje. Čiščenje lahko izvedete s protokolom
ODU. Več na
 https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/znaki-da-so-jetra-in-crevesje-v-tezavah-ter-kako-pospesiti-njihovo-ciscenje-2564.html 

TEST Stanje moje prebave najdete na: https://klepetobkavi.si/brezplacno.html (pod kategorijo Samoraziskovanje). 

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
Olje Princesa Gornjega Altaja

Olje Princesa Gornjega Altaja

Olje, ki prihaja z Altaja si zaradi izjemne sestave in močnega terapevtskega učinka …

58,00

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.