Odprte so prijave za duhovne počitnice na Ižu v juliju ter za Egipt v oktobru. Posebna FIRST MINUTE ponudba velja do konca tega meseca ... 
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

2 x organske energijske nogavice termo za spanje in za čez dan (2 kos)

Paket vsebuje:

1x energijske organske termo nogavice za spanje (in čez dan) s simbolom svete geometrije prizemljevanja;

2 x energijske organske nogavice dnevne s simbolom svete goemetrije prizemljevanja. 

Oba para nogavic sta: 

 • narejena v Sloveniji; 
 • iz organskega bombaža (spodaj preberite kaj to točno pomeni, saj ni zavajanja z "ekološkim");
 • ustrezne velikosti čez gležnje, da pokrijeta ledvične meridianske točke;
 • z dvema energijskima simboloma svete geometrije za prizemljevanje na nartu in na stopalu (več preberite spodaj).

*uporabljen organski bombaž ni beljen

Podroben opis o razvoju, tradicionalni kitajski medicini in energijskem simbolu si preberite spodaj.

Na voljo je samo številka od 38 do 41.
 
Artikel je na zalogi
22,00
kom
22,00

Telefonska naročila

02 62 00 230

Organske ali ekološke nogavice?

Danes živimo v svetu, kjer eko postaja modern izgovor, da proizvajalec navije ceno. Mnogo je tudi izkoriščevanja z oznakami, ki jih morda še ne razumemo najbolj. 

Pri tekstilu se sedaj mnogokrat uporablja izraz ekološka tkanina, pri kateri si predstavljamo, da je narejena iz ekološkega bombaža, volne ali drugega materiala, ki je pridelan brez pesticidov in podobno. Žal temu ni tako. Danes je ekološki material lahko reciklirana plastika ali recikliran navaden bombaž, kar je lahko povsem enako ali še bolj toksično. 

Nogavice so narejena iz nebeljenega organskega bombaža, pri katerem niso uporabili pesticidov ter drugih toksinov pri sami vzgoji, dodan pa je tudi majhen delež elastena. Nogavice so zares mehke in zelo udobne. 

 

Energijski simboli na organskih nogavicah 

Vsaka nogavica vsebuje dva simbola za prizemljevanje na nartu in na stopalu. Simbol svete geometrije je sadež življenja 

Kamorkoli se ozrete, vse kar je okrog vas ... vi sami ... vse deluje po principu božanske matrike, imenovane tudi sveta geometrija. 

Sveta geometrija ni samo zunaj človeka, je tudi človek sam, od naše DNK spirale naprej. Povezuje nas z virom in vsem stvarstvom, vsem kar v resnici je. Sveta geometrija nosi najglobje vpoglede v ustroj vesolja in vse zakonitosti po katerih deluje življenje. 

S simboli svete geometrije ljudje v vsakdanjem življenju lahko energetizirajo vodo, vizualizirajo simbole v meditaciji, imajo stenske poslikave, nalepke na oknih. 

Zakaj? 

Sveta geometrija uravnava naše energijsko polje in ga krepi v mnogih dimenzijah. 

Vsak simbol svete geometrije tako močno komunicira z našim globjih bistvom, z našo podzavestjo in širi našo zavest, zavedanje. 

Simbol sadež življenja je še posebej povezan tudi z doživljanjem veselja in navduše ja nad novimi priložnostmi ter samokontrolo pri navadah. Spodbuja tudi disciplino, vse to je povezano tudi z prizemljevanjem.

 

Zakaj energijski simbol za prizemljevanje? 

Prizemljevanje je največji izziv sodobnega sveta. Večina časa smo v čevljih, plastičnih nogavicah, na nenaravnih tleh. To nam škoduje bolj, kot si predstavljamo, povzroča vnetja v našem telesu. Vsako priložnost izkoristite za zemljenje, hodite ali stojite bosi na travi, na zemlji. To ima neverjetne učinke in nič vas ne stane. 

Na organskih novicah smo na stran narta kot na stopalo vtkali simbol prizemljevanja ravno s tem namenom. 

Fizične koristi prizemljevanja:

 • Zmanjšanje vnetja: Prizemljevanje lahko pomaga zmanjšati vnetje v telesu. Dotik zemlje omogoča, da se odvečni elektroni iz telesa prenesejo v zemljo, kar lahko pomaga zmanjšati prostodikalično oksidacijo in vnetje.
 • Izboljšanje spanja: Mnogi ljudje poročajo o boljšem spanju po prizemljevanju. To je lahko posledica uravnoteženja telesnih ritmov in zmanjšanja stresa.
 • Zmanjšanje stresa: Prizemljevanje lahko pomaga zmanjšati stres in anksioznost ter izboljšati razpoloženje. Pomaga pri uravnavanju kortizola, stresnega hormona.
 • Izboljšana cirkulacija: Dotik zemlje lahko izboljša cirkulacijo krvi in pretok energije v telesu.
 • Lajšanje bolečin: Nekateri ljudje poročajo o zmanjšanju kroničnih bolečin, kot so bolečine v hrbtu, po prizemljevanju.

Energijske koristi prizemljevanja:

 • Energijsko ravnovesje: Prizemljevanje lahko pomaga uravnotežiti energijsko telo in čakre. Pomaga lahko pri pretoku energije skozi telo in odstranjevanju blokad.
 • Povezava z naravo: Prizemljevanje je način, kako se povezati z naravo in se počutiti bolj povezanega s planetom Zemljo.
 • Čiščenje negativne energije: Nekateri ljudje verjamejo, da lahko prizemljevanje pomaga odstraniti negativno energijo iz telesa in okolice.
 • Sprostitev: Prizemljevanje lahko pomaga pri sproščanju napetosti in stresa ter ustvarjanju občutka notranjega miru.

 

Kdo je razvil organske energijske nogavice in kje so narejeni?

Izdelek je osebno s slovenskim podjetjem razvila Jasmina Kandorfer, pri tem je izjavila: 

"Nekega dne me je razjezilo, ker sem nasedla nekim idejam ekoloških nogavic ... nosila sem jih in čutila, da to ni to, da je nekaj narobe. Da vidim, da noga ne diha, da se energija zaustavlja, da to ni to. Nogavice so sicer bile lepe, tudi drage. Na koncu ugotovim, da so svoj "ekološki" pridobili iz dejstva, da so uporabili reciklirano kombinacijo neke plastike in navadnega bombaža. Potem pa sem opazila tudi cel ta trend nizkih nogavic, ki so izjemno škodljive, saj omogočajo, da mraz vstopi v telo in škodi celotni sferi ledvic. Zato morajo biti nogavice tudi dovolj visoke. Nisem in nisem našla pravih nogavic zase in to me je nekega dne pošteno razjezilo. In zavedam se, da je jeza ustvarjalna energija, zato sem jo usmerila v razvoj svojih nogavic. Nagovarjala so me podjetja v Turčiji, ki bi to naredila po zelo ugodni ceni, ampak sem sama želela najti podjetje v Sloveniji, po možnosti družinsko podjetje (mikroindustrijo), kar mi je tudi uspelo. Nastal je res domač izdelek."

 

Zakaj spalne nogavice? Zakaj spati v nogavicah?

Kaj pravi tradicionalna kitajska medicina?

Mrzle noge izčrpajo energijo v telesu in s tem se zmanjša pretok energije či in tudi nutritivne krvi po telesu. 

Deficit ledvic se v tradicionalni kitajski medicini imenuje “shen qi pian”. Nogavice vam bodo pomagale okrepiti sfero ledvic. 

Prednosti spanja z nočnimi nogavicami?

 • znanstveno dokazano, da človek zaspi 15 minut prej, če spi z nogavicami;
 • boljša cirkulacija;
 • manj težav s suhimi stopali; 
 • boljši imunski sistem. 

 

Posebne prednosti za ženske, ki spijo z nogavicami:

 • ženskam v menopavzi zmanjšuje vročinske oblive;
 • več orgazmov; 
 • boljša plodnost;
 • tople noge pomenijo toplo maternico.

 

Kakšne so primerne nogavice za spanje?

 • organski materiali (ne samo ekološki);
 • brez tesne sintetike; 
 • dovolj visoki. 

 

Noč je čas razstrupljanja. Preko stopal se razstupljamo, zato je nujno, da se uporabljajo samo organski materiali (ne reciklirana plastika, označena kot ekološki material).

 

Zakaj zaspimo hitreje?

Ogrevanje mrzlih stopal povzroči vazodilatacijo - razširitev krvnih žil - kar lahko možganom sporoči, da je čas za spanje. 

Ko se krvne žile odprejo v rokah in nogah, se toplota prerazporedi po telesu, da se pripravi na spanje.

Vir: Kräuchi, K., Cajochen, C., Werth, E. et al. Warm feet promote the rapid onset of sleep. Nature 401, 36–37 (1999). https://doi.org/10.1038/43366

Dr. Elizabeth Trattner A.P. DOM, Doctor of Chinese and Integrative Medicine

Nazaj

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.