Odprte so prijave za duhovne počitnice na Ižu v juliju ter za Egipt v oktobru. Posebna FIRST MINUTE ponudba velja do konca tega meseca ... 
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

DREVESA – Miti, legende, zdravilnost, 3.del

Še zadnji del trilogije Drevesa, kjer nas avtorica Maria Ana Kolman popelje v sadovnjak, med sadna drevesa in razkriva mite, legende ter predstavlja njihovo zdravilnost skozi različne recepture in načine uporabe naših prednikov doma in po svetu.

V knjigi so zajeta sledeča drevesa:

 • jablana,
 • hruška,
 • granatno jabolko,
 • sliva,
 • marelica,
 • breskev,
 • češnje in višnje,
 • oljka,
 • figa,
 • vinska trta,
 • kostanj,
 • oreh.

Priporočamo vam branje spodnjih novic:
Drevesa- naši naravni zdravilci
To je drevo, ki ga častijo šamani in njegovo zdravilnost priznavajo znanstveniki
Miti in legende o sadnih drevesih: Kako je v Slovenijo prišla vinska trta?
SLIVA: mit, legenda in njena zdravilnost
JABLANA: mit, legenda in njena zdravilnost
Z granatami nad bolezen – GRANATNO JABOLKO

Artikel je na zalogi
30,00
kom
30,00

Telefonska naročila

02 62 00 230

»Drevesa so pesmi, ki jih zemlja piše nebu«, je zapisal libanonski pesnik, pisatelj in slikar Gibran Khalil Gibran.  Sadna drevesa, v vseh arhaičnih kulturah posvečena bogovom plodnosti, lepote, mladosti in modrosti, so spomladi kot neveste, jeseni pa kot radodarne matere. Miti in legende jim pripisujejo božansko naravo, pesniki jih opevajo v svojih čudovitih pesmih, slikarji jih upodabljajo na svojih prelepih slikah, sodobna znanost pa  v njih odkriva neprecenljiv vir zdravilnih sestavin. 

Naši predniki so znali opazovati svet okrog sebe in v drevesih prepoznavati zdravilne učinke, ki so si jih razlagali s čarobnimi lastnostmi in s povezavo z bogovi. Iz izkustva so vedeli, da je narava najboljša učiteljica in tudi najboljša zdravilka. Ravna se po kozmičnih zakonih in jih prenaša v svoje stvaritve. Sadna drevesa so bila vedno tesno povezana s človekovim življenjem. Včasih je bil celo običaj, da so ob rojstvu otroka posadili sadno drevo, kar naj bi otroku prinašalo zdravje, srečo in blaginjo. 

O zdravilnosti plodov sadnih dreves vemo le malo, zato sem ob izvoru sadnih dreves, njihovih lastnostih in mitološkem izročilu  temu v knjigi namenila posebno pozornost. S tem, da je bil zdravilni učinek naravnih sestavin dokazan z znanstvenimi in kliničnimi študijami, so postala tudi drevesa, zlasti pa njihovi plodovi,  zanimiva za farmacijo, ki iz njih lahko ekstrahira zdravilne učinkovine za posamezne bolezni. Pa vendar je dokazano, da ima največji zdravilni učinek sadež v celoti. Sadna drevesa so neprecenljiv vir zdravilnih učinkovin in zato s toliko večjim spoštovanjem lahko ohranjamo staro slovansko tradicijo, da jih častimo kot domovanje bogov,  dobrih vil in bivališče »domovoja«, dobrega duha, ki nas varuje pred vsem slabim.   

Maria Ana Kolman

 

Sadna drevesa so bila vedno tesno povezana s človekim življenjem. Včasih je bil celo običaj, da so ob rojstvu otroka posadili sadno drevo, kar naj bi otroku prinašalo zdravje, srečo in blaginjo.

O zdravilnosti plodov sadnih dreves vemo le malo, zato je avtorica Maria Ana Kolman ob izvoru sadnih dreves, njihovih lastnosti in mitološkemu izročilu temu v knjigi namenila posebno pozornost.

Naši predniki so znali opazovati svet okrog sebe in v drevesih prepoznali zdravilne učinke, ki so jih razlagali s čarobnimi lastnostmi in s povezavo z bogovi. Iz izkustva so vedeli, da je narava najboljša učiteljica in tudi najboljša zdravilka.

Avtor: Maria Ana Kolman
Format: 16,5 x 22,5 cm
Vezava: mehka
Št.strani: 156

Nazaj

Sorodni izdelki

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.