MIKLAVŽEVO DARILO: Danes pri nakupu nad 60 eurov brezplačen paket suhih ekoloških marelic!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna
 • naravno – ekološko
 • celostno – holistično
 • razstrupljanje
 • podpora kostem in sklepom
 • prebava

Čagin ekstrakt

 
 • Več kot 1600 znanstvenih raziskav potrjuje terapevtske učinke čage
 • Na lestvici ORAC zavzema čaga prvo mesto, kot goba z najvišjo vsebnostjo antioksidantov
 • Sibirska čaga ima dokazano 12-krat močnejši terapevtski učinek kot čaga iz nižinskih področij
 • GARANTIRANO uporabljen samo vrhnji, črni sloj čage, ki ima večkratni učinek v primerjavi z notranjimi, svetlejšimi sloji (namig: kakovostna čaga je črne barve)

Količina: 250ml

Artikel je na zalogi
118,00
kom
118,00

Telefonska naročila

02 62 00 230

V knjigi Altajske zgodbe sem pisala o življenju Altajcev, o katerih je ruski režiser Dimitrij Vasjukov posnel cikel dokumentarnih filmov z naslovom »Srečni ljudje«. Na Altaju je preživel leto dni in tam o srečnih ljudeh posnel štiri filme. V nekem intervjuju je na vprašanje novinarja »zakaj naj bi bili tam ljudje srečni, ko pa živijo daleč od udobja in napredka«, odgovoril: »Ti ljudje so srečni, ker si ne morejo naročiti hrane po telefonu!«  

https://www.youtube.com/watch?v=I87ZGpSQMIg
https://www.youtube.com/watch?v=FV8NBP7WEws
https://www.youtube.com/watch?v=RLz5KiaGGb4
https://www.youtube.com/watch?v=kOEJi9cPW60

V zadnjih letih veliko časa preživljam na Altaju in tam vse bolj ugotavljam, da je njihovo srečno življenje najbolj verjetno posledica treh preprostih “božjih zapovedi” ali načel, ki jih Altajci upoštevajo v vsakdanjem življenju: vsaka stvar mora imeti pravi namen, pravi čas in pravo mero!

Izbor darila živica ali smola sibirske cedre ob nakupu čaginega čaja je bil prvotno mišljen kot novoletno darilo v decembru. Ker pa je pravi čas že zdaj, ko nas vsepovsod ogrožajo razni virusi, bo zdaj tudi namen tega darila bolj dobrodošel: zaščita pred okužbami. Živico uporabljajte tako, da si nekaj kapljic nanesete v obe nosnici. Če je sluznica nosnic mastna, je to namreč nadvse primerno okolje za viruse, ki zato ne bodo nadaljevali svoje poti v dihala, ampak bodo ostali v nosnicah, kar znatno zmanjša možnost okužbe.  

Maria Ana Kolman

 

OPOZORILO!

Čaga za 127 eurov se v Rusiji prodaja za 3 eure?!?!

Na Ruskem trgu, pa tudi v Srbiji in v Sloveniji se prodaja čaga z manj kot 10 % prave čage (v Rusiji takšna stane zgolj 200 rubljev - okrog 3 evre), ki pa ni primerljiva s črno altajsko čago, ki je dostopna samo z uvozom Marie Ane Kolman preko oddaje Klepet ob kavi in je pripravljena po posebni recepturi, o čemur govori tudi spodnja izjava proizvajalca, ki proizvaja izključno to čago za samo enega naročnika, iz čage, ki je pobrana izključno pod Beluho na Altaju s strani poznanih oseb iz vase Kučerla v pogojih, kjer je temperatura pod -40 stopinj. Takšna čaga ni dostopna niti v Rusiji, saj se po tej recepturi pripravlja izključno po dogovoru z Mario Ano Kolman.

POZOR: Prava sibirska čaga  mora imeti ustrezen certifikat, ki dokazuje njen izvor in kakovost. Največji terapevtski učinek ima čaga, ki je stara več kot 9 let in ki raste na brezah v južnem delu Sibirije oz. na Altaju na nadmorski višini 1500m, kjer pozimi temperature padejo pod 50 stopinj.

Zakaj je čaga najbolj cenjeno orodje sibirske fitomedicine?

 • Ponekod se zaradi svojih farmakološko aktivnih sestavin uvršča med medicinske gobe
 • V ljudskem zdravilstvu Azije se uporablja za zdravljenje že 7600 let
 • V zadnjih 50 letih se vse bolj uveljavlja tudi na Zahodu, v uradni in komplementarni medicini
 • Od 16.stoletja se v evropski fitomedicini uporablja pri zdravljenju raka, gastritisa, luskavice, kožnih bolezni, bolezni sklepov, sladkorne bolezni in tuberkuloze

Veliko zanimanje za terapevtske učinke čage med ljudmi in tudi v znanosti je zagotovo sprožil Nobelov nagrajenec za literaturo Aleksander Isajevič Solženicin (1918-2008) s svojim romanom Rakov oddelek   (Ра́ковый ко́рпус, 1967). V času Stalinovih čistk je bil Solženicin izgnan v Uzbekistan,  kjer je zbolel za rakom.  Zdravil se je v državni bolnišnici v Taškentu in o tem pisal v romanu Rakov oddelek. Glavni junak Kostogalotov je pravzaprav Solženicin, ki je pri 40.letih zbolel za rakom. Znano je, da je Solženicin o čagi slišal v bolnici in jo začel redno uživati. Umrl je star 90 let.

Preverite tudi: 11 razlogov, zakaj je čaga najbolj cenjeno orodje sibirkse fitomedicine.

Črna sibirska čaga iz Altaja

 • BREZ SLADKORJEV ali ALKOHOLA
 • Edini konzervans je naravna sorbinska kislina iz jerebike
 • Uporabljen samo zunanji črn sloj čage, zaradi česar se črna sibirska čaga iz Altaja ne more primerjati z nobeno drugo čago na tujem ali domačem tržišču
 • Voda, ki je sestavni del črne sibirske čage je voda iz izvira Aržan suj, ki je obenem altajsko sveto mesto
 • Voda ima veliko srebrovih ionov, kar daje podoben učinek kot koloidno srebro ali pa če ješ s srebrnimi žlicami in piješ iz srebrnih kozarcev

Tukaj najdete informacijo o lestvici ORAC, na kateri je čaga na prvem mestu.

Podpora ob zdravljenju s kemoterapijo in pri drugih težjih diagnozah 

po 3 x dnevno 1 žlico pred obrokom - 3 mesece, po tem pa preidejo na male žličke - vsaj 3 mesece oz. do stabiliziranja stanja. 

Ta močna koncentracija je pomembna, da ustavi rast rakavih celic in sproži apoptozo (odmiranje rakavih celic) !!! 

Onkološki bolniki hodijo na kontrole in zato svoje stanje lahko sami spremljajo.  

Priporoča pa se, da  tudi po ozdravitvi oz. zazdravitvi 2 x letno ponovijo 3 mesečni tretma - 3 x  dnevno eno malo žličko

Količine za zdravljenje: 

čaga: za mesec dni 4 stekleničke pri doziranju 3 x ena žlica (15 ml)

           za mesec dni 2 steklenički pri doziranju 3 x mala žlička (5 ml) 

Po navodilu proizvajalca smo odstranili certifikate, analize in listino o ustreznosti proizvoda z zakonodajo EU proizvajalca Biostimul. Te dokumente so si namreč prodajalci  čage drugih proizvajalcev  samovoljno prisvojila oz. ukradli s spletne strani Klepet ob kavi in z njimi dokazujejo ustreznost svojih proizvodov.    
Ker zdaj na trgu vlada prava zmeda, čaga različnih proizvajalcev pa se deklarira z ukradenimi dokumenti, je proizvajalec vsakemu proizvodu priložil ORIGINALNO listino  o sestavi, izvoru in kakovosti..

Zakaj izdelki iz Sibirije?

»Sibirija je srce velike in mogočne dežele Rusije. Očara te s svojo lepoto, veličastno naravo, čudovitimi gozdovi in neskončnostjo. V cedrinih gozdovih živi duša Sibirije, duša velike Rusije, tu so korenine slovanske duše. Tišina tajge hrani spomin na naše prednike, ki skupaj z duhovi narave živijo v času, ki je v neskončnosti te čudovite dežele večnost. Izkušnje naših prednikov, izjemno bogastvo narave in absoluten mir – vse to je čudežen napoj, ki ozdravi telo in dušo.«

Sibirija je vsekakor dežela, kjer se prostor in čas iztekata v neskončnost. Življenje njenih prebivalcev teče v večnem krogu, ki ga vrtijo letni časi in naravne danosti, ki se jim tamkajšnji prebivalci enostavno prilagodijo. Narava daje ljudem vse, kar za življenje potrebujejo, čeprav so življenjske okoliščine zelo težke. Zdi se kot da se želi narava tem ljudem odkupiti za dolge in mrzle zime s tem, da jim daje izjemno bogastvo hranil in drugih življenjsko pomembnih stvari. Naravna bogastva Sibirije so bila že v daljni zgodovini povod za osvajanja teh daljnih pokrajin, od koder so v Evropo prihajali dragi kamni, krzno, hrana in zdravilne rastline.

Danes kot da na novo odkrivamo zdravilno moč fitomedicinskih proizvodov iz Sibirije, iščemo potrditev njihovega zdravilnega delovanja z znanstvenimi in kliničnimi študijami, sibirska ljudstva pa te naravne bisere uporabljajo iz izkustva, ki se ohranja kot praspomin.
Že v 18.stoletju so v Sibirijo odhajali mnogi evropski znanstveniki – arheologi, botaniki, geologi, kemiki, zdravniki itd., ki so proučevali skrivnosti in zaklade »speče dežele«. V času Carske Rusije je bila Sibirija tudi priljubljena dežela za umetnike. Očarala jih je s svojo lepoto, spokojnostjo, podobami in barvami. Tu so nastajala čudovita likovna dela mnogih ruskih slikarjev, tu je ruski pesnik Aleksander Sergejevič Puškin v pesmi »19.oktober« zapisal:
»Odlaga gozd škrlatni svoj nakit,
in mraz srebri utrujene poljane..«

Nekaj zanimivosti področja izpod Beluhe: 

Gora Beluha je najvišja gora Sibirije.  Leži točno v središčni točki enake oddaljenosti od vseh štirih oceanov: Indijskega, Tihega, Atlantskega in Severnega ledenega morja. 

Na Beluhi naj bi bila Zemlja s popkovnico energijsko povezana s Kozmosom. 

Na Zemljo naj bi s to povezavo pritekale energije zdravja, sreče in modrosti.   

“Rastline s področja pod Beluho imajo kar 12 krat večji energijski oz. zdravilni potencial kot z drugih predelov Sibirije.
Viktor Milioushenko, doktor meroslovja 

Na področju Beluhe raste na tisoče redkih rastlin, ki ne rastejo nikjer drugod in imajo izjemno močan zdravilni učinek

V Sloveniji imamo izpod področja Beluhe pripeljane fitofarmacevtske pripravke čage, živice, mumije in olje sibirske cedre, ki je del olja Altajske princese.

Literatura o znanstvenih raziskavah, kliničnih študijah in doktorskih dizertacijah o čagi:

 1. Wasser, S.P. Therapeutic effects of substances occurring in higher Basidiomycetes mushrooms: a modern perspective / S.P. Wasser, A.L. Weis // Crit Rev Immunol 1999. - Vol. 19, №1. - P.65-96.
 2. Saar, M. Fungi in Khanty folk medicine / M. Saar // J. Ethnopharmacol -1991.-Vol. 31, №2.-P. 175-179.
 3. Государственная фармакопея СССР. 11-е изд.: В 2т. Общие методы анализа. Лекарственное растительное сырьё. - М.: Медицина, 1983. - Т. 2. - 400 с.
 4. Муравьёва, Д.А. Фармакогнозия: Учеб. 4-е изд., перераб. и доп. / Муравьёва Д.А., Самылина И.А., Яковлев Г.П. - М.: Медицина, 2002. - 656 с.
 5. Лекарственные растения СССР (культивируемые и дикорастущие). 2-е изд., испр. и доп. М.: Планета, 1988. - 193 с.
 6. Гончарова, Т.А. Энциклопедия лекарственных растений (лечение травами): В 2 т. / Гончарова Т.А. - М.: Изд. Дом МСП, 1997.-Т.2-528с.
 7. Кьосев, П.А. Полный справочник лекарственных растений / Кьосев П.А. М.: ЭКСМО - Пресс, 2000.- 992с.
 8. Попов, А.И. Макро- и микроэлементы чаги, заготовленной в Кемеровской области и республике Тыва / А.И. Попов, Д.Н. Шпанько // Фармация на соврем, этапе проблемы и достижения. Науч. тр. - М.;- 2000. - т. ХХХ1Ч.И.-С. 251-253.
 9. Махов, А.А. Зелёная аптека: Лекарственные растения Красноярского края Изд. 3-е, испр. и доп. / Махов А.А. — Красноярск: Кн. изд - во, 1986. — 352 с.
 10. Булатов, П.К. Чага, её свойства и применение при раке IV стадии / П.К. Булатов, М.П. Березина, П.А. Якимов // Чага и её лечебное применение при раке IV стадии. Л.; 1959.-С.7-22.
 11. Государственный реестр лекарственных средств. М., 2000. - 1202 с.
 12. Настойка чаги: Фармакоп. ст.: Утв. 4.01.94. МЗРФ. -М., 1994. 3 с.
 13. Рудаков, В.Ф. Влияние чаги на метастазирование опухоли Эрлиха у мышей / В.Ф. Рудаков // Высшие грибы и их физиологически активные соединения. Л., 1973.-С.52-54.
 14. Гурский, Т. О влиянии препарата БИН чага на перевиваемую саркому M-I и на перевиваемую мышиную аденокарциному Эрлиха / Т. Гурский // XVIII студ. научн. конф. 1-го Лен. мед. инст., поев. XX съезду КПСС: Тез. докл. -Л., 1956.-С. 21-22.
 15. Березина, М.П. Влияние чаги на развитие привитой саркомы МОП у крыс / М.П. Березина, П.К. Булатов, Ф.Я. Вандышева // Чага и её лечебное применение при раке IV стадии. Л., 1959.- С. 119-126.
 16. Козлов, В.В. О действии больших доз чаги на организм животного и развитие перевиваемой карциномы Эрлиха /В.В. Козлов // Чага и её лечебное применение при раке IV стадии. — Л., 1959.- С. 127-131.
 17. Кроткина, Н.А. Влияние чаги на перевиваемые опухоли у крыс / Н.А. Кроткина // Чага и её лечебное применение при раке IV стадии. Л., 1959.- С. 114-118.
 18. Kier, L.B. Triterpenes of Poria oblique J. / L.B. Kier // Pharmac. Sci. 1961. -Vol.50, №6.-P. 471-474.
 19. Lucas, E.H. Folklore and plant drugs / E.H. Lucas // Mich. Acad. Sci., Arts a. Lett. 1960. - Vol. 45. - P. 127-136.
 20. Петропавловская, И.М. Рентгенологические наблюдения над больными с некоторыми заболеваниями желудочно-кишечного тракта при лечении чагой / И.М. Петропавловская // Продукты биосинтеза высших грибов и их использование. М.-Л.,1966. - С. 100-101.
 21. Булатова, З.В. Изменение секреторной функции желудка у больных язвенной болезнью при лечении препаратом чаги / З.В. Булатова // Высшие грибы и их физиологически активные соединения. Л., 1973.-С.-76-79.
 22. Березина, М.П. О механизме физиологического действия осаждённого пигментного комплекса чаги на организм / М.П. Березина, М.В. Ерёменко, Е.Я.
 23. Мартынова и др. // Комплексное изучение физиологически активных веществ низших растений. M.-JL, 1961.-С. 190-205.
 24. Адаптогенное действие препарата чаги / А. С. Гавр ил ов, А. А. Щеголев, Е.В. Гусельникова и др. // Хим. фармац. журн. 2003. - Т.37, № 2. - С. 43-46.
 25. Изучение фитопрепаратов в качестве средств фармакологической коррекции радиационных воздействий / JI.H. Расина, Л.П. Ларионов, Н.М. Любашевский и др. // Фармация 2003. - № 1. - С. 30-32.
 26. Турищев, С.Н. Фитотерапия язвенной болезни желудка и двенадцатиперстной кишки / С.Н. Турищев // Фармация — 2002. №4. - С. 4748.
 27. Перегонцева, С.А. Фитотерапия сухим экстрактом чаги, ахиграном, настоем крапивы в комплексном лечении язвенной болезни двенадцатиперстной кишки: Автореф. дис. . канд. мед. наук / С.А. Перегонцева. Томск, 2000. - 16 с.
 28. Федотов, А.А. Изучение лечебного действия бефунгина у больных язвенной болезнью: Дис. .канд. мед. наук. / А.А. Федотов —Л., 1976. — 160 с.
 29. Гапаненко, Е.В. Медико-биологическая оценка нового продукта питания на основе берёзового гриба чаги: Автореф. дис. . .канд. мед. наук / Е.В. Гапаненко. Пермь, 1995. - 20с.
 30. Лазовская, А.В. О токсичности чаги / А.В Лазовская // Чага и ее лечебное применение при раке IV стадии. Л.; 1959.-С.96-102.
 31. Растительные лекарственные средства / Под ред. Н.П. Максютиной. -К.: Здоров'я, 1985.-280 с.
 32. Махланюк, В.П. Лекарственные растения в народной медицине. 2-е изд. / В. П. Махланюк. — Саратов, Приволж. кн. изд - во, 1967. - 560 с.
 33. Федотов, А.А. Изучение лечебного действия бефунгина у больных язвенной болезнью: Автореф. дис. .канд. мед. наук / А.А. Федотов. Л., 1977. -21 с.
 34. Епанчинов, А.В. Лекарственные растения Урала и Зауралья / А.В. Епанчинов. М.: Прометей, 1990. - С. 114-115.
 35. Babitskaia, V.G. Melanin complex of the fungus Inonotus obliquus / Babitskaia V.G., ShcherbaV.V., Ikonnikova N.V. / Prikl Biokhim Mikrobiol. 2000. - Vol. 36, №4. - P. 439-444.
 36. Rzymowska, J. The effect of aqueous extracts from Inonotus obliquus on the mitotic index and enzyme activities / Rzymowska J. // Boll Chim Farm. 1998. -Vol. 137, № l.-P. 13-15.
 37. The substances of plant origin that inhibit protein biosynthesis / Galasinski W., Chlabicz J., Paszkiewicz Gadek A., et al. // Acta Pol Pharm. - 1996. - Vol. 53, №5.-P. 311-318.
 38. Antimitotic activity of aqueous extracts of Inonotus obliquus / Burczyk J., Gawron A., Slotwinska M. et al. // Boll Chim Farm. 1996. - Vol. 135, №5. - P. 306-309.
 39. Effect of the extracts from fungus Inonotus obliquus on catalase level in HeLa and nocardia cells / Jarosz A., Skorska M., "Rzymowska J. et al. // Acta BiochimPol. 1990.-Vol. 37, №1.-P. 149-151.
 40. Якимов, П.А. К проблеме образования физиологически активных веществ / П.А. Якимов // Комплексное изучение физиологически активных веществ низших растений. М.-Л.Д961. — С. 6-9
 41. Грибель, Н.В. Некоторые аспекты противоопухолевого действия бефунгина в эксперименте / Н.В. Грибель // Актуальные проблемы современной онкологии: Сб. ст. Томск, 1988. - Вып. 6. — С. 54-58.
 42. Грибель, Н.В. Противометастатический эффект подорожника, полыни, почек берёзы, бефунгина // Актуальные проблемы фармакологии и поиска новых лекарственных препаратов. Томск, 1984. - Т. 1. - С. 119-124.
 43. Балицкий, К.П. Лекарственные растения и рак / Балицкий К.П., Воронцова A.JI. Киев: Наук, думка, 1982. - 376 с.
 44. Соловьёв, В.А. Применение метода парамагнитного резонанса для изучения чаги и продуктов метаболизма некоторых других дереворазрушающих грибов / В.А. Соловьёв, A.M. Кутневич // Высшие грибы и их физиологически активные соединения. Д., 1973.-С.35-38.
 45. Ловягина, Е.В. О стероидных соединениях гриба чага / Е.В. Ловягина, А.Н. Шиврина // Биохимия,-1962. №5. - С.794-800.
 46. Гшдець, Z.P. Про антибластичну дно на саркому Крокера препарату з березового гриба / Z.P-Гшдець, М.Д Подшьчак // Фармацевт1ч. журн. 1959. -№2.-С. 17-19.
 47. Шиврина, А.Н. К характеристике комплекса сложных органических соединений чаги / А.Н. Шиврина, Е.В. Ловягина, Е.Г. Платонова // Чага и ее лечебное применение при раке IV стадии. Л.; 1959.-С.72-84.
 48. Шиврина, А.Н. О биохимии древоразрушающих грибов / А.Н. Шиврина // Комплексное изучение физиологически активных веществ низших растений. М.-Л.Д961.-С.47-61.
 49. Шиврина, А.Н. Химическая характеристика действующих начал чаги / А.Н. Шиврина // Продукты биосинтеза высших грибов и их использование. -М.-Л., 1966.-С. 49-55.
 50. Ловягина, Е.В. Изучение продуктов гидролиза действующего начала чаги методами распределительной хроматографии / Е.В. Ловягина, А.Н. Шиврина, Е.Г. Платонова//Биохимия. 1958. - № 1. - С.41-46.
 51. Ловягина, Е.В. Изучение кислотного состава чаги методом распределительной хроматографии на бумаге / Е.В. Ловягина, А.Н. Шиврина,
 52. Е.Г. Платонова // Чага и ее лечебное применение при раке IV стадии. Л.; 1959.-С. 62-71.
 53. Ловягина, Е.В. Исследование карбонильной фракции гидролизатов водорастворимого пигментного комплекса, образуемого трутовым грибом чага / Е.В. Ловягина, А.Н. Шиврина, Е.Г. Платонова // Биохимия. — 1960. №4. -С.640-645.
 54. Шиврина, А.Н. Спектрофотометрическая характеристика кристаллического карбонильного соединения, выделенного из пигментного комплекса гриба чага / А.Н. Шиврина, Е.В. Ловягина, Е.Г. Платонова // Докл. АН СССР 1960.-Т. 132, №6.-С. 1444-1447.
 55. Химические и фармакологические свойства сухого экстракта чаги / Г.Л. Рыжова, С.С. Кравцова, С.А. Матасова и др. // Хим. фармац. журн. - 1997. -№Ю. -С.44-47.
 56. Кузнецова, Г.А. Химия пигментов чаги / Г.А. Кузнецова // Чага и ее лечебное применение при раке IV стадии. Л.; 1959.-С.85-89.
 57. Бреднева, Н.Д. Теоретические основы к разработке БАД, применяемых при заболеваниях органов пищеварения и их стандартизация: Автореф. дис. . д-ра фармац. наук / Н.Д. Бреднева. — М., 2001. 48 с.
 58. Платонова, Е.Г. Характеристика водорастворимых углеводных комплексов чаги / Е.Г. Платонова // Комплексное изучение физиологически активных веществ низших растений. М.-Л., 1961.-С. 62-69.
 59. Шиврина, А.Н. О полисахаридных комплексах гуминоподобных соединений, образуемых древоразрушающими грибами / А.Н. Шиврина, Е.Г. Платонова // Продукты биосинтеза высших грибов и их использование. М.-Л., 1966.-С. 38-39.
 60. Жданов, Ю.А. Практикум по химии углеводов / Жданов Ю.А. -М.,1973. 120 с.
 61. Захарова, И.Я. Методы изучения микробных полисахаридов / Захарова И .Я., Косенко Л.В. Киев, 1982. - 192 с.
 62. Colorimetric method for determination of sugas and substans / Dubois M., Gilles K.A., Hamilton J.K. et al. // Anal. Chem. 1956. - Vol. 28, N3. - P. 350-356.
 63. Биохимические методы анализа растений / Под ред. М.Н. Запромётова. М.: Изд-во Ин. лит-ры, 1960. - 592 с.
 64. Сафонова, М.Ю. Спектрофотометрический метод определения содержания полисахаридов в слоевищах Cetraria islandica (L). / М.Ю. Сафонова, Е.И. Саканян, Е.Е. Лесиовская // Раст. ресурсы. 1999. - Т.35, вып.2. - С. 101105.
 65. Георгиевский, В.П. Физико-химические методы анализа биологически активных веществ растительного происхождения / Георгиевский В.П., Казаринов Н.А., Каррыев М.О. Ашхабад: Ылым, 1976. - 240 с.
 66. Фтиц, В.В. Исследование адсорбции глюканов на лекарственных веществах и суспензиях: Автореф. дис. .канд. фармац. наук. / В.В. Фтиц Л., 1990.-20с.
 67. Цаль, О.Я. Спектрофотометрическое определение полисахаридов в корнях кульбабы лекарственной / О.Я. Цаль, Л.Я. Роговская, Л.В. Бензель //Фармацевт1ч. журн. 1992. - №2. - С. 64-65.
 68. Выделение и анализ полисахаридной фракции из биомасс штаммов Panax Ginseng С.А. MEY и P. Quinque folius L. с гермартраном «LX -5» / Е.Г. Остроженкова, Е.С. Тулупова, Е.И. Саканян, Л.И. Слепян // Раст. ресурсы. -2002. Т. 38, вып. 2. - С. 120-125.
 69. Сбежнева, В.Г. Анализ полисахаридов / В.Г. Сбежнева, Н.Е. Козлов // Регион, конф. по фармации, фармакологии и подготовке кадров (46;1991;Пятигорск): Материалы. -Пятигорск, 1991. —С. 95-96.
 70. Государственная фармакопея СССР. XI изд. - М., 1987. - Вып.1. -336с.
 71. Методы химии углеводов / Под ред. Н.К. Кочеткова. М.: Мир, 1967. -512 с.
 72. Методы исследования углеводов / Под ред. А.Я. Хормена. М.: Мир, 1975.-446 с.
 73. Евтушенко, Е.В. Газожидкостная хроматография углеводов / Е.В. Евтушенко, Ю.С. Оводов // Химия природ, соединений. 1984. - №4. — С. 411425.
 74. Жидкостная хроматография полисахаридов / С.В. Залялиева, Б.Д. Кабулов, К.А. Ахунджанов, С.Ш. Рашидова // Химия природ, соединений. — 1999.-№1.-С.З-18.
 75. Асатиани, B.C. Биохимическая фотометрия / B.C. Асатиани М.: Изд. АНСССР, 1957.-836 с.
 76. Игамбердиева, М.И. Углеводы Eremurus regeli / М.И. Игамбердиева, ДА. Рахимов, З.Ф. Исмаилов // Химия природ, соединений. 1974. - №4. — С. 429-432.
 77. Алиев, A.M. К изучению углеводов корней некоторых видов Cephalaria / A.M. Алиев, И.С. Мовсумов // Химия природ, соединений. 1974. - №5. - С. 650.
 78. Бочков, А.Ф. Углеводы / Бочков А.Ф., Афанасьев В.А., Заиков Г.Е. -М.: Наука, 1980.-176 с.
 79. Шиврина, А.Н. Содержание соединений типа фолиевой кислоты в древоразрушающих грибах / А.Н. Шиврина, Е.В. Ловягина // Комплексное изучение физиологически активных веществ низших растений. М.-Л., 1961.-С.58-61.
 80. Ludwiczak, R.S. Badania skladnikon Chemycznych Inonotus obliquus. I. Inotodiol / R.S. Ludwiczak, U. Wrzeciono // Roczn. chem. 1958. - Vol. 32, №1. -P. 39-47.
 81. Ludwiczak, R.S. Badania skladnikon Chemycznych Inonotus obliquus. II Lanosterol (Lanostadienol) / R.S. Ludwiczak, U. Wrzeciono // Roczn. chem. 1960. -Vol. 34, № l.-P. 77-84.
 82. Ludwiczak, R.S. Badania skladnikon Chemycznych Inonotus obliquus. III. Inotodiol i niektore jego pochodne / R.S. Ludwiczak, U. Wrzeciono // Roczn. chem. -1960.-Vol. 34, №6.-P. 1629-1637.
 83. Ludwiczak, R.S. Badania skladnikon Chemycznych Inonotus obliquus. IV. Ergosterol / R.S. Ludwiczak, U. Wrzeciono // Roczn. chem. 1960. - Vol. 34, №6. -P. 1701-1705.
 84. Ludwiczak, R.S. Az Inonotus obliquus nehany hatoanyagarol / R.S. Ludwiczak, U. Wrzeciono // Acta pharm. hung. 1961. - №1. - P. 17-21.
 85. Kempska, K. Badania skladnikon Chemycznych Inonotus obliquus. VI. Kwas 3p hydrooksylanostadieno - 8: 24 - karboksytowy - 21 / K. Kempska, R.S. Ludwiczak, U. Wrzeciono // Roczn. chem. - 1962. - Vol. 36. - P. 1453-1457.
 86. Иванкина, Н.Ф. Липиды чаги / Н.Ф. Иванкина, Г.Ф. Соловьева, С.В. Исай // Новые лекарственные препараты из растений Сибири и Дальнего Востока: Тез. Всесоюз. конф. Томск, 1989.-Вып.2. - С.70-71.
 87. Шиврина, А.Н. Биологически активные вещества высших грибов / А.Н. Шиврина. М.-Л.: Наука, 1965. - 200 с.
 88. Шиврина, А.Н. Аминокислотный состав гуминоподобных веществ, образуемых некоторыми древоразрушающими грибами / А.Н. Шиврина, Р.А. Маслова // Почвоведение 1963. - №11. - С. 63-67.
 89. Машковский, М.Д. Лекарственные средства: В 2 т. 14-е изд. перераб. и доп. / М.Д. Машковский - М.: Новая волна, 2000. - Т. 2. - С. 180.
 90. Якимов, П.А. Методы переработки чаги в лекарственные формы / П.А. Якимов, С.М. Андреева, Е.В. Алексеева // Комплексное изучение физиологически активных веществ низших растений. М.-Л., 1961.-С.129-137.
 91. Бефунгин: Фармакоп. ст.: Утв. 25.04.96. МЗ РФ. М., 1996. - 8 с.
 92. Ohta, К. Determination of zine in biological by segmental metal vapor elution analysis with atomic absorption detectin / Ohta K., Koihe Y., Mizuno T. // Anal. chem. acta. 1996. - Vol. 329, №1-2. - P. 191-195.
 93. Nondestructive determination of maior elements in a large sample by promtr y-ray neutron activation analysis / Sueki., Kohayasky K., Sato W. et al. // Anal. chem.- 1996. Vol. 68, №23. - P. 2203-2209.
 94. Листов, С.А. Применение элементного анализа в фармакопейном контроле качества лекарственных средств / С.А. Листов // Фармация 1989. -№4.-С. 28-32.
 95. Булатов, М.И. Практическое руководство по фотоколориметрическим и спектрофотометрическим методам анализа изд. 4-е, перераб. и доп. / Булатов М.И., Калинкин И.П. - Л.: Химия, 1976. - 376 с.
 96. Kubare, P. Simultaneous determination of small cations and anions bycapillary eltctrophoresis / Kubare P., Karllerg B. // Anal. Chem. 1998. - Vol. 70, №2.-P. 360-365.
 97. Separation and determination of divalent metal ions with UV-absorsing chelating agents by capillary electrophoresis / Motomizu S., Nishimura S.Y., Obata Y., TanakaH. //Anal Sci. 1981. - Vol. 7, № 1, - P. 253-256.
 98. Wang, T. Determination of sodium, potassium, magnesium and calcium in hawater by capillary electrophoresis with indirect photometric detection / Wang Т., Lu H.K., Li S.F.Y. // J. Lig. Chromatog. And Kelat. Techol. 1998. - Vol. 21, № 16. -P. 2485-2436.
 99. Bachmann, K. Simultaneous determination of inorganic cations and anions in capillary zone electrophoresis (CZE) with indirect fluorescens detection / Bachmann K., Haumann J., Groh T. // Feresenius j. Anal. Chem. 1998. - № 12. - P. 901-902.
 100. Jedrzejewski, W. The use of calmagite in the differential pulse palarographic determination of magnesium / Jedrzejewski W., Skrzypele S. // Chem. Anal. 1993. - Vol. 38, № 1. - P. 95-102.
 101. Bharathibai, I. Differential pulse polarographic determination of trace levels of iron (III) by using the catalytic cueret / Bharathibai I., Paolma D.K., Kajagopalan S.R. // J. Anal. chem. 1994. - Vol. 349, №6. - P. 477-478.
 102. Полонская, JI.C. Полярографическое определение цинка с использованием цинкона / Полонская Л.С. // Завод, лаб. — 1996. Т.2, №9. - С. 9-10,66.
 103. Петров, С.Н. Вольтамперометрическое определение меди, свинца, кадмия и цинка в присутствии ПАВ / Петров С.Н., Иванова Ж.В. // Завод, лаб. -1998. Т.64, №6. - С. 6-8,67.
 104. Komorsky-Louric, S. Brta nedestruktivna metodoza odoedivanje A1 u Mg voltametrijiom s abra zivnim urorkoanjem // 6 Jugosloven. simp. anal, hem., Sajajevo Sept. 30. Okt. 2., 1001: Simp. rol. - Sarajevo., 1991.-C. 108.
 105. Amperometric technique in flaw injection analysis determination of magnesium in sera and natural waters / Downard A.I., Hart J.B., Kipton H. et al. // Anal. Chem. acta. - 1992. - Vol. 269, № 1-6. - P. 41-48.
 106. Srivastava, H.P. Biamperometric determination some bivalen metal ions / Srivastava H.P., Tiwari D. // J. Indian Chem. Sci. 1998. - Vol. 71, №10. - P. 847849.
 107. Сахаров, А. А. Амперометрическое определение железа в фармацевтических препаратах / Сахаров А.А., Раневич В.И., Гаель Е.В. // Хим.- фармац. журн. 1992. - Т. 26, №1. - С. 84-87.
 108. Кирхнер, Ю. Тонкослойная хроматография. В 2-х т. / Кирхнер Ю, -М.: Мир, 1981.-Т.2.- 1135 с.
 109. Schwedt, G. Ion pair chromatography of alkali and alkaline ions new reagent n-hexylsuceinic acid / Schwedt G., Schaper H.H. // Feresenius J. Anal. Chem.- 1990. Vol. 336, №5. — P.415-418.
 110. Williams, T. Determination of Mg and Ca by ion chromatography with post-colunn reaction fluorescens detection / Williams Т., Barnett N.W. // Anal. Chem. acta. 1992. - Vol. 259, №1. - P. 19-23.
 111. Janoy, P. Ion chromatographic determination of some alkali and alkaline earths ions with indirect photometric detections / Janoy P. // Scs. Fac. sci. nature. Ucriv. Masarykianae brun. chem. - 1994. - Vol. 24. - P. 52-72.
 112. Gros, N. Ion chromatographic determination of some alkali and alkaline earthsmetals in mineral water / Gros N., Gorenc B. // Chromatographia. - 1994. — Vol. 38, №7-8.-P. 448-452.
 113. Le Gras Cristopher, A.A. Simultaneous determination of anions and divalent cations using ion chromatography with EDTA as eluent / Le Gras Cristopher A.A.//Analyst.- 1993.-Vol. 118, №8.-P. 1035-1048.
 114. Horris, J. Ion-chromatography of metals cations on carboxylic acid resins / Horris J., Fritz J.S. // J. Chromatogr. 1992. - Vol. 602, №1-2. - P. 11Ы17.
 115. Анваер, Б.И. Газовая хроматография неорганических веществ / Анваер Б.И., Другов Ю.С. М.:Химия, 1971. - 328 с.
 116. Adams, M.J. Quantitative X-ray fluorescence analysis of geological materials using partial least squares regression / Adams M.J., Allen I.R. // Analyst. - 1998.-Vol. 123, №4.-P. 537-541.
 117. Determination of metal ion mixtures using pH gradient flow-injection analysis with fluorescens detection / Porter N., Hart B.T., Morrison R., Hamilton J.C. //Anal. chim. acta. 1995. - Vol. 308, №1. - P. 313-328.
 118. Якимов, П.А. Зольные элементы чаги и препарата из нее / П.А. Якимов, М.Ф. Ступак // Чага и ее лечебное применение при раке IV стадии. -Л.; 1959. -С.50-54.
 119. Попов, А.И. Элементный состав Tanacetum vulgare L. / А.И. Попов // Растит, ресурсы. 1994. - Вып. 3. - С. 85-92.
 120. Попов, А.И. Фронтальный элементный анализ травы тысячелистника / А.И. Попов, В.А. Попков // Хим. фармац. журн. 1992. - Т.26, №9-10. - С. 9697.
 121. Листов, С.А. Методы элементного анализа в стандартизации и контроле качества лекарственных средств: Автореф. дис. . д-ра. фармац. наук. / С.А. Листов М., 1990. - 80 с.
 122. Baker, D.E. Chimical monitoring of soils for environmental quality and animal and hyman health / Baker D.E., Chesnis L. // Advanc. Argon. 1975. - Vol. 27.-P. 305-375.
 123. Schilcher, H. Empfehlung von Richt und Crenz werten fur den maximalen Blei und Cadmium-Gehalt von Arzheidrogen und daraus hergestellter pharmazeutisher Zubereitungen / Schilcher H., Peters H. // Pharm. Ind. 1990. — Vol.52, №7.-P. 916-921.
 124. Общая химия. Биофизическая химия, химия биогенных элементов: Учеб. для вузов / Ершов Ю.А., Попков В.А., Берлянд А.С. и др. 3-е изд., стер. - М.: Высш. шк., 2002. - 560 с.
 125. Слесарёв, В.И. Конспект лекций по общей химии / В.И. Слесарёв — СПб: Химия, 1994. С. 246-247.
 126. Слесарёв, В.И. Химия: Основы химии живого: Учеб. для вузов / В.И. Слесарёв — СПб: Химиздат, 2000. 768 с.
 127. Крешков, А.П. Курс аналитической химии. Качественный анализ: В 2 кн. /Крешков А.П., Ярославцев А.А.-М.:Химия, 1981.-кн. 1.-416 с.
 128. Мурашова, В.И. Качественный химический дробный анализ / Мурашова В.И., Тананаева А.Н., Ховякова Р.Ф. М.: Химия, 1976. - 280 с.
 129. Файгль, Ф. Капельный анализ неорганических веществ: В 2 т. / Файгль Ф., Ангер В. М.: Мир, 1976. - 2 т.
 130. Пономарёв, В.Д. Аналитическая химия. 4.1. Учеб. для фармац. и фак. мед. ин-тов / В.Д. Пономарёв М.: Высш. шк.,1982. - 288 с.
 131. Шарло, Г. Методы аналитической химии. 4.2. Количественный анализ неорганических соединений / Г. Шарло М.: Химия, 1969. - С. 834-843.
 132. Марченко, 3. Фотометрическое определение элементов / 3. Марченко -М.: Мир, 1971.-482 с.
 133. Пешкова, В.М. Методы абсорбционной спектроскопии в аналитической химии: Учеб. пособие для ун-тов / Пешкова В.М., Громова М.И.- М.: Высш. шк., 1976. 280 с.
 134. Вассерберг, А.В. Электрофотоколориметрическое определение кобальта / А.В. Вассерберг // Методы анализа лекарственных веществ: Тр. Ленинград, хим. фармац. инст - та. - Л., 1959. - С.6.
 135. Андреева, С.М. К вопросу определения содержания солей кобальта в экстракте из чаги / С.м. Андреева, Е.В. Алексеева, П.А. Якимов // Кормовые белки и физиологически активные вещества для животноводства. М.-Л.: Наука, 1965.-С. 116-121.
 136. Шестопалова, Л.Ф. Количественное определение солей кобальта в «Бефунгине» / Л.Ф. Шестопалова, Л.В. Беляева, В.А. Маняк // Материал. V Всерос. съезда фармацевтов (5; 1987; Ярославль): Тез. докл. —Ярославль, 1987.- С.322-323.
 137. Коренман, Я.И. Экстракция фенолов / Я.И. Коренман Горький: Волго-Вятское кн. изд- во, 1973. - 216 с.
 138. Руководство к лабораторным занятиям по фармацевтической химии / Под ред. П.Л. Сенова. М.: Медицина, 1978. - 360 с.
 139. Коренман, И.М. Фотометрический анализ. Методы определения органических соединений 2-е изд. перераб и доп. / И.М. Коренман - М.: Химия, 1975.-360 с.
 140. Казаков, А.Л. Углеводы, аминокислоты, фитин и макроэлементы травы Trifolium pratense / А.Л. Казаков, И.И. Самокиш // Химия природ, соединений 1980. - №4. - С. 483-485.
 141. Клышев, Л.К. Флавоноиды растений (распространение, физико-химические свойства, методы исследования) / Клышев Л.К., Бандюкова В.А., Алюкина Л.С. Алма-Ата: Наука, 1978. - 220с.
 142. Попова, И.Ю. Патогенетическое применение некоторых микроэлементов при лечении анемии / И.Ю. Попова, Д.Н. Лазарева, Ф.С. Зарудий // Эксперим. и клинич. фармакология 1996. — Т.59, №3. - С.72-77.
 143. Иммуномодуляторы растительного происхождения / А.Д. Бакуридзе, М.Ш. Курцикидзе, В.М. Писарев и др. // Хим. фармац. журн. 1993. - №8. -С.43-47.
 144. Бакуридзе, А.Д. Качественное определение фенолкарбоновых кислот в траве горечавки жёлтой методом ВЭЖХ / А.Д. Бакуридзе, А.В. Патудин, В.М. Эриашвили // Современные методы анализа фармацевтических препаратов: Сб. науч. тр.-М., 1988.-Т. 26.-С. 153-155.
 145. Бургер, К. Органические реактивы в неорганическом анализе. / К. Бургер. -М.: Мир, 1975.-238 с.
 146. Виноградов С.А. , Гажев К.Н. Практическая фитотерапия. СПб., 1998. 
 1. Гаммерман А.Ф., Кадаев П.Н., Шупинская М.Д., Яценко-Хмелевский . 
 1. А.А.Лекарственные растения: растения – целители. М., 1976. 
 1. Гончарова Г.А. Энциклопедия лекарственных растений. М., 1998. 
 1. Государственная фармакопея СССР. Вып. 2. 11-у изд. М., 1989. 
 1. Кьосев П.А. Природный лечебник. М.,2001. 
 1. Корсун В.Ф., Захаров П.А., Корсун А.А. 1001 вопрос о фитотерапии. М., 1995. 
 1. Кучина П.Л. Лекарственные растения средней полосы европейской части России. – М., 1992. 
 1. Лавренов В.К., Лавренова С.В. Полная энциклопедия лекарственных растений. Т.1.СПб., 1999. 
 1. Ладынина Н.А., Морозова Р.С. Лекарственные растения в медицине и быту. Ставрополь, 1992. 
 1. Ловкова М.Я. и соавт. Почему растения лечат. – М.,1990. 
 1. Минаева В.Г. Лекарственные растения Сибири. – Новосибирск, 1991. 
 1. Муравьева Д.А. и соавт. Фармакогнозия. 4-у изд. М., 2002. 
 1. Соколов С.Я. Фитотерапия и фитофармакология. М., 2000. 
 1. Телятьев В.В. Целебные клады Восточной Сибири. – Иркутск, 1991. 
 1. Турова А.Д. Лекарственные растения СССР и их применение. М., 1976. 
 1. Универсальная энциклопедия лекарственных растений/Сост.:ПутырскиЙ В.А. и соавт. – Мн., 2000. 
 1. Чага и ее лечебное применение при раке IV стадии/ Под ред. П.К. Булатова и соавт. М., 1959. 
 1. Шамрук С.Г. Лекарственные растения: сбор, заготовка, применение. Мн., 1992. 
 1. Шаврина А.Н. и соавт. Характеристика комплекса сложных органических соединений чаги// В кн.:Чага и ее лечебное применение. – Л., АН СССР. 1959. 
 1. Шмерко В.П. и соавт. Практическая фитотерапия. Мн., 1996. 
 1. Чиков П.С. Лекарственные растения — путь к здоровью. М., 1997. 
 1. По материалам РАНМ, Кафедра фитотерапии РУДН

V skladu z veljavno zakonodajo EU ne morete najti dejstev oziroma trditev o učinkih, ki bi lahko vzbujale vtis, da imajo izdelki, ki jih priporočamo, torej zelišča, gobe in druge rastline kakršen koli zdravilni učinek, čeprav fitoterapija, tradicionalna kitajska in indijska medicina obstaja že tisoče let in so jo preizkusili številni ljudje. Prav tako ne moremo omeniti nobenih učinkov, ki jih potrjujejo sodobne znanstvene študije. Kljub temu zaupamo v zdrav razum ljudi. Podrobne informacije o teh rastlinah lahko poiščete na spletu v javno dostopnih virih.

Tina Feldin

Poskušamo pri očetu, navdušila nas je Maria Ana Kolman, dobro deluje po prvem mesecu. Nadaljujemo in držimo pesti.

Zoran Tomič

Bil na predavanju in tale stvar me je čisto šokirala! Pa vem da v opisu ne sme pisati veliko stvari, ki pa bi lahko koga ogrozile ... škoda, ampak ja, to je prav čaga.

Nina Prestor

Kupila sem čago na predavanju, bila sem skurjena in na koncu z živci tole pa me je obudilo!

Nataša Kirn

Hvala da ste tole pripeljali k nam! Čudeži ....

Ana Marija Pečnik

To je nekaj čisto drugega kot druge stvari kokr so na trgu. Prej smo probali z alkoholnim izvlečkov in kupovali neke kapsule, ki sploh verjetn niso ble čaga, al pa vsej prava ne.

Najbolj pohvaljeni

Nazaj

Sorodni izdelki

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.