Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Spoznavanje slovenskih zdravilnih točk z Jožetom Munihom

Kdaj: Kje: Tolmin Prispevek: 135€ - 185€

Vabljeni na 2-dnevni izlet z Jožetom Munihom

Upokojeni inženir strojništva in raziskovalec zdravilnih energij Jože Munih, nam je zaupal, kako in katere energije delujejo v okolici Tolmina, na katerih mestih se je dobro ustaviti in se napolniti z energijo zemlje.  Voda ima namreč neverjeten spomin, zato se lahko na določenih mestih energijsko prečisti ali onesnaži, to pa tako ljudje kot živali zelo dobro zaznavamo.

1.DAN

Ob 9 uri se dobimo v zaselku Stopnik (cesta Idrija-Tolmin) pri mostu, ki vodi v vas Šebrelje. Z lokalnim vodičem se bomo podali do znamenite jame Divje babe, kjer so našli najstarejše glasbilo-piščal staro cca. 65.000 let, ki je uradno najstarejše glasbilo na svetu. (vstopnina 4 EUR).

Obiskali bomo še cerkev sv. Ivana, kjer je bilo nekdanje svetišče sončnemu božanstvu. V okolici cerkve je po staroverskem vzorcu označeno osem energijskih mest. Kasneje so nam predniki nedaleč proč pustili sledi tudi s Polževo luknjo , ki je del energijskega tročana ter z megalitskim krogom.

S Šebrljske planote bomo nadaljevali pot proti Tolminu in v dolino reke Tolminke. Očarala vas bo dolina reke Tolminke. Obiskali bomo nekdanje utrdbe Alpskega zidu, megalitska kroga, se s Karukolo prepeljali čez reko Tolminko, obiskali zdravilni izvir ter slikovit izvir reke Tolminke. V povratku bomo s planine Srednjice  obiskali še cerkvico v Javorci, ki je bila zgrajena v času divjanja prve svetovne vojne.

Po povratku bo namestitev v Tolminu. Tukaj bo uro časa za obed v eni od bližnjih restavracij, potem se napotimo na večerni sprehod do Grofove vode (cca. pol ure hoje). To vodo so nosili grofu na Kozlov rob (naravna piramida). Voda iz tega izvira je po energijski moči vsaj v evropskem vrhu (2 mio enot po Bovisu). Prinesite steklenice, da boste lahko nekaj te vode odnesli domov. Po zaužitju vode vam bo po želji lahko izmerjen energijski nivo posameznika.

2.DAN

Drugi dan se po zajtrku ob 8 uri napotimo proti Kobaridu in nadaljujemo skozi Breginj v sredino pobočja Kobariškega Stola. Obiskali bomo svetišče Sv. Marjete in spoznali to zanimivo zgodbo.

Blizu Breginja bomo obiskali tudi kraj kamor so nekoč prinašali umirajoče, jih tam prepustili, da so s pomočjo energije tistega mesta lažje prešli v drugo dimenzijo. V okolici so vidni trije megalitski krogi ter gomile, kjer so verjetno  zadnji ostanki teh daljnih prednikov.

Povratek bo v Kobarid. Obiskali bomo mesto, kjer je leta 1331 inkvizicijska vojska iz Čedada nasilno posekala sveto drevo in zasula sveti studenec (Bevk: Umirajoči bog Triglav). Turistično društvo je z namenom obnovitve posadilo na tem mestu lipo, okrog nje je postavljen kamniti – megalitski krog in poleg je tudi izvir zdravilne – nekoč svete vode.

Pot nas bo v nadaljevanju zopet vodila navzgor do planine Kuhinja pod goro Krn. Od tam je cca. 40 minut hoje navkreber (po gorski cesti) do megalitskih krogov, ki so služili nekdanjim prebivalcem v naselbini kot koledar, svetišče in zdravilišče. Zadnja odkritja so pokazala, da so krogi (na tej lokaciji so odkriti trije krogi) del sistema, ki je energijsko deloval kot celota z vodnim Kalom ter ognjem v naselbini.

- Priporočena je pohodna oprema, vključno s primerno obutvijo.

- Hrana čez dan in večerja iz nahrbtnika oz. možnosti v bližnjih restavracijah

- zajtrk bo v hostlu Paradiso (za tiste, ki boste nastanjeni v hostlu)

- nastanitev - HOSTEL PARADISO. Sobe so v velikosti od 2- do 6-posteljnih in se po njih razporedite sami ob prihodu.

V kolikor želite nastanitev višjega standarda ali 1-posteljno sobo je na voljo hotel Dvorec, kjer vam lahko nastanitev uredimo tudi mi z doplačilom 50,00€. 

Zaključek izleta bo okrog 17 ure.

CENA

- dvodnevni izlet z nočitvijo in organiziranim *prevozom iz Ljubljane = 185,00€
- dvodnevni izlet z nočitvijo in z lastnim prevozom = 155,00€
- dvodnevni izlet z lastnim prevozom in brez nočitve = 135,00€
 
*doplačila: 4€ vstopnina v jamo Divje babe, kosila in večerja.
 
*odhod iz Ljubljane - 6.6.2020, parkirišče Dolgi most ob 7.uri. V Ljubljano se bomo vrnili 7.6.2020 okoli 19.ure.
 
Pridružite se nam in doživite stik z naravo, njenimi energijskimi točkami in obisk zdravilnih vodnih izvirov.
 

Želite na potovanje? Oddajte vašo prijavo

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.