Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Pomladna zvočna kopel za razstrupljanje na vseh nivojih obstoja z Jasmino

Kdaj: Kje: Mengeš Prispevek: 35€

Pomlad je za mamo Zemljo novo leto, nov cikel in zato vse okrog nas spodbuja proces rasti, obnove, razcveta. Da bi bili usklajeni s tem ritmom, moramo poskrbeti za prostor v nas (na fizičnem, psihičnem, mentalnem, energijskem nivoju), da lahko vse novo, sveže in prenovljeno začne rasti v nas in izven nas. To pomeni, da moramo spustiti toksine, zamere, kritike, sodbe, entitete, energijske blokade, vse tisto, kar ne potrebujemo več za sabo.
Zelo klasičen primer posameznika, ki ni pustil toksinov in nizkih vibracij za sabo je pomladna utrujenost, do katere ne bo prišlo, če si boste vzeli čas zase in naredili ta pomladni premik.
Zvočna kopel vam omogoča ta vpliv na vseh nivojih vašega obstoja.
Znova bo na zvočni kopeli prisoten poseben ročno delani gong iz Nepala (ni tovarniški ali planetarni, ampak izjemno močan za odstranjevanje entitet, globoko celično cirkulacijo, zruši ego, mentalne blokade, sprosti čustvene blokade skozi jok ipd.), ki pa za nosečnice ni primeren. Za vse ostale je primeren, ne glede na kirurške vsadke ali druge kontraindikacije.

Vibracije instrumentov so zelo blagodejne, ker … 

 • Prinašajo globoko sprostitev in nam pomagajo, da spustimo stres in zakrčenost iz svojega telesa
 • Sprožajo procese samozdravljenja vseh nivojev našega bitja (telesa, uma in duha)
 • Pomagajo nam sprostiti zastalo energijo in vzorce, ki nam več ne služijo
 • Ublažijo ali odpravijo bolečine
 • Dvigujejo našo vibracijo
 • Vzpostavijo ravnovesje in harmonijo v telesu
 • Nas vrnejo v naš center in nas ponovno povežejo z višjim jazom
 • Nas podprejo in nam dajo to, kar v tistem trenutku najbolj potrebujemo

Kaj potrebujem?

 • vodo, vodo, vodo;

Naše telo je več kot 70% vode. Če si želimo odplakniti iz življenja vse, kar nas maši in blokira prost pretok življenjske energije čez telo, moramo med samo zvočno kopeljo, še posebej pa po kopeli in dan po njej, spiti kar se da veliko vode.

 • udobna, toplejša oblačila;
 • podloga (za jogo, telovadbo - nekaj jih je tam, tako da če je nimate, je ne rabite kupovati);
 • odeja in blazina za glavo po želji.

 

Najbolj pomembno je, da vam bo med zvočno kopeljo zelo udobno. Zato oblecite kar se da topla in udobna oblačila, ter prinesite blazino in odeje, ki vam bodo omogočile udobno namestitev skozi celotno kopel. Mi vam zagotovimo posebne preveze za čez oči iz ekološkega bombaža in svile. 

Kaj je zvočna kopel?

 Zvočna kopel je oblika zvočne terapije, pri kateri posameznik leži ali sedi in se sprošča ob zvokih in vibracijah glasbil, kot so tibetanske posode, gongi, kristalne posode, kristalne posode, tolkala in drugi instrumenti. Terapevt ali izvajalec uporablja te instrumente, da ustvari zvočne valove, ki se širijo skozi zrak in vibrirajo skozi telo posameznika. Ta vibracijski proces pomaga uravnotežiti energijo v telesu in umiriti misli.

 

Kako deluje zvočna kopel?

Delovanje zvočne kopeli temelji na principu resonance, ki pravi, da se vibracije enega predmeta lahko prenesejo na drugega. Ko terapevt udari po tibetanski posodi ali ustvari zvok z gongom, se vibracije prenašajo skozi zrak in se prenašajo na telo in um posameznika. To lahko pomaga pri sproščanju napetosti v mišicah, uravnoteženju energijskih centrov (čaker) v telesu in spodbujanju stanja globoke sprostitve. Telo se kalibrira, uravnoteži, predvsem pa začne s procesom razstrupljanja tistega, kar celico duši, maši. Zato je zelo pomembno, da pred in po zvočni kopeli pijemo ogromno vode, da se toksini odstranijo.

 

Koristi zvočne kopeli - kaj se dogaja s celico in telesom med zvočno kopeljo?

 Med zvočno kopeljo se na celični in fizični ravni v telesu dogaja več pomembnih procesov. Ta terapevtska praksa vpliva na različne telesne sisteme in lahko ima pozitiven vpliv na celotno telo. Spodaj so nekateri od teh učinkov na celični in fizični ravni:

Relaksacija mišic: Zvoki in vibracije, ustvarjeni med zvočno kopeljo, pomagajo sprostiti napetost v mišicah. To je lahko koristno pri lajšanju mišičnih bolečin, togosti in nelagodja.

Izboljšanje krvnega obtoka: Vibracije med zvočno kopeljo lahko spodbudijo krvni obtok, kar pripomore k boljši oskrbi celic s kisikom in hranili. To lahko podpira splošno zdravje telesa.

Stabilizacija dihanja: Sproščujoči zvoki lahko pomagajo stabilizirati dihanje. To je še posebej koristno pri tistih, ki se soočajo z dihalnimi težavami, saj pomaga pri globokem dihanju in sprostitvi dihalnih mišic.

Spodbujanje ravnovesja energijskih centrov: Zvočna kopel lahko vpliva na energijske centre v telesu, znane tudi kot čakre. Vibracije in zvoki lahko pomagajo uravnotežiti pretok energije skozi te čakre, kar prispeva k splošnemu občutku ravnovesja.

Sprostitev centralnega živčnega sistema: Poslušanje sproščujočih zvokov med zvočno kopeljo lahko pomaga umiriti centralni živčni sistem. To lahko privede do zmanjšanja stresa in anksioznosti ter povečanja občutka notranjega miru.

Aktivacija samo-zdravljenja: Zvočna kopel lahko spodbudi telesno sposobnost za samozdravljenje. Vibracije lahko pomagajo pri obnovi in obnovi celic ter spodbujajo telesne naravne procese okrevanja.

Sprostitev hormonov sreče: Med zvočno kopeljo se sproščajo hormoni sreče, kot so endorfini in serotonin. To lahko povzroči občutek blagostanja in zadovoljstva.

Izboljšanje spanja: Zvočna kopel lahko pomaga izboljšati kakovost spanja. Globoka sprostitev, dosežena med sejo, lahko olajša prehod v stanje spanja in podaljša trajanje globokega spanja.

Sprostitev čustev: Vibracije in zvoki lahko pomagajo pri sproščanju čustvene napetosti. To je koristno pri obvladovanju čustvenih izzivov in izboljšanju duševnega zdravja.

Vendar je treba opozoriti, da se odziv telesa na zvočno kopel lahko razlikuje od posameznika do posameznika. Nekateri ljudje lahko doživijo globoko sprostitev in terapevtske koristi, medtem ko drugi morda ne bodo imeli enakega odziva. Ključno je, da se popolnoma prepustite izkušnji in se odprto odzovete na zvoke in vibracije, ki jih doživljate med zvočno kopeljo. Po približno 10 minutah se tudi um umiri in se lahko bolj prepustite, ko nehate analizirati zvoke ...

 

Kako poteka seansa zvočne kopeli?

Seansa zvočne kopeli običajno poteka v mirnem in udobnem okolju. Posameznik leži na blazini ali udobnem stolu in se sprošča. Terapevt ali izvajalec nato začne igrati instrumente in ustvarjati zvoke ter vibracije. Seansa traja običajno od 30 minut do ene ure, med katero se posameznik lahko popolnoma prepusti zvokom in vibracijam.

 

Ali zvočni terapevt zdravi?

Ne. Zvočni terapevt je samo prevajalec vibracij preko instrumentov, ki so mu na voljo.

 

Kdo izvaja zvočne kopeli za Klepet ob kavi?

Imamo več zvočnih terapevtov, pogosto pa na meditacijskih vikendih, vikendih za dušo in drugih dogodkih zvočno kopeli izvaja Jasmina Kandorfer.

Jasmina je na svojih potovanjih po vsem svetu spoznavala zvočne terapije Indije, Nove Zelandije, Sri Lanke, Havajev, Malezije, Bornea, pa tudi bobnanja kot ga izvajajo šamani v Sibiriji, učila se je od modernih učiteljev kot naslednikov starodavnih znanj, hkrati pa kot avditorni tip začela razumevati svojo vibracijsko senzibilnost, ki ji je bila položena v zibko. Izvajalec zvočne kopeli namreč pade v procesu v stanje spremenjene zavesti, instrumente izbira brez načrta, brez strategije, povsem intuitivno in drži umski del svojega zaznavanja na minimumu, misli se ne vmešavajo v sam proces, gre samo za prevajanje zvoka, ki oplaja tiste, ki so prišli na zvočno kopel. Izkušen zvočni terapevt namreč zaznava kako se zvok oziroma vibracije odbijajo od določene osebe in s tem vidi, kje se nahajajo kakšne blokade, saj se na tistem delu telesa zvok odbije drugače, kar pa seveda zazna le čuječe uho in celo telo in energijska telesa izvajalca.

Jasminini najljubši instrumenti so seveda kristalne posode, oceanski boben, šamanski boben, ki ga ji je naredil šaman v Sibiriji, rada pa ima tudi gonge, še posebej znan je njen rušilni gong iz Nepala, ki odstranjuje iz telesa tudi najbolj trdovratne energije.

 

Kako postanem zvočni terapevt?

Zvočni terapevt lahko z določenimi izobraževanji in tečaji postane verjetno vsak, vendar je bolj pomembno, da najdeš prave mentorje, ki ti znanje predajo, ker v tebi vidijo potencial, kjer v tebi že je zelo močan zvok in zaznavanje frekvenc. To ponavadi niso ljudje, ki imajo spletno stran, posnete video tečaje, ampak delujejo na drugih vibracijah. Njihovo znanje in izkušnje so neprecenljive, saj znanje ne predajajo na umski ravni, ampak na drugih ravneh.

Na umski ravni je vsekakor pomembno dobro poznavanje telesa in organov. Neko osnovno medicinsko, zdravstveno poznavanje je zelo zaželjeno, da lahko lažje razumemo in opazujemo dogajanja tudi na fizičnih telesih ob stiku z vibracijami.

 

Od kod izvira zvočna kopel?

Izraz "zvočna kopel" izvira iz starodavne tibetanske in hindujske tradicije, ki sta globoko povezani s duhovnostjo in zdravljenjem. To starodavno znanje se je skozi stoletja prenašalo ustno in je vključevalo uporabo zvočnih instrumentov, kot so tibetanske posode, gongi, zvonci, in drugi, za dosego duhovnih in zdravilnih ciljev.

Tibetanske posode so ena izmed najbolj znanih in uporabljanih instrumentov v tradiciji zvočne kopeli. Te posode so narejene iz zlitine različnih kovin, kot so baker, cink, srebro in zlato. Ko terapevt ali izvajalec igra te posode, ustvarjajo harmonične zvoke in vibracije, ki se širijo skozi zrak in telo posameznika. Ta proces naj bi pomagal uravnotežiti energijo, odpraviti blokade in spodbuditi zdravljenje.

Poleg tibetanskih posod so tudi drugi zvočni instrumenti, kot so kristalne posode, tolkala, didgeridoo in več, del tradicije zvočne kopeli.

Koncept zvočne kopeli se je v sodobni dobi ponovno oživil in razvil v terapevtsko prakso za sprostitev, zdravljenje in doseganje notranjega ravnovesja. Danes se zvočne kopeli izvajajo v različnih kulturnih okoljih po vsem svetu, uporabljajo pa se tudi visokovibracijski instrumenti iz kristalov, kot je kvarc. Gre za posode z izjemno prefinjeno vibracijo, ki imajo moč laserja, da v telesu uravnovesijo in uglasijo procese.

 

Ste pripravljeni preizkusiti?

Zvočna kopel je praksa, ki ponuja številne koristi za fizično, čustveno in duševno zdravje. Sproščanje ob zvokih in vibracijah lahko pomaga zmanjšati stres, izboljšati spanje in povečati notranji mir. Če iščete način za izboljšanje svojega počutja in doseganje ravnovesja, je zvočna kopel vredna raziskave.

PRIJAVA:

Napovej svojo prisotnost na dogodku spodaj na obrazcu ali na dogodki@klepetobkavi.si  ali telefonski številki 02 6200 230.

Želite na predavanje? Oddajte vašo prijavo

Prijavite se z oddajo obrazca spodaj ali s klicem na 02 6200 230.

Nazaj

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.