Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Napredni pristopi združevanja medicine in fitoterapije

Kdaj: Kje: Poslovna stavna ELMA v Črnučah, Ulica 24 junija 23, VHOD 1-2 Prispevek: brezplačno€

Predavanje  Marie Ane Kolman, ki se je pred kratkim vrnila z dodatnega izobraževanja na  Altaju, kjer je pridobila nova znanja s področje fitoterapije.

Predstavila nam bo delo in izkušnje priznanega ruskega onkologa in  fitoterapevta dr. Korepanova in ekipe zdravnikov v inštitutih Galen in Alfit, ki v sodelovanju z raziskovalnimi inštituti že vrsto let uspešno uvajajo fitoterapijo v klasično medicino in pri tem dosegajo izjemne rezultate pri zdravljenju onkoloških in drugih kroničnih boleznih. 

Maria Ana Kolman bo na predavanju predstavila nekaj pomembnih protokolov in načinov, ki jih uporabljajo napredni zdravniki, ki se zavedajo pomena združevanja medicine in fitoterapije pri doseganju dobrih rezultatov zdravljenja pri težkih diagnozah. 

Predavanje je namenjeno bolnikom, njihovim družinam ter prijateljem, pa tudi vsem, ki imajo družinsko obremenitev z določenimi boleznimi in želijo zato s preventivnim pristopom zmanjšati možnost obolevanja.  

Predavateljica Maria Ana je ob svoji vrnitvi iz usposabljanja zapisala: 

Na šolanju sem spoznala veliko zdravnikov, ki fitomedicino z velikim uspehom uvajajo v svojo klinično prakso. Rezultati, ki so jih izpostavili v pogovorih po predavanjih in izkušnje predavateljev onkologov in fitoterapevtov dr.Lazareva, dr.Dmitrovne in dr.Korepanova, so mojo »sošolko«  infektologinjo Almagul Abiševo iz Alma-Ate v Kazahstanu  (njeno ime Almagul pomeni Jabolčni cvet) tako zelo navdušili, da je ob slovesu v zahvalo predavateljem rekla: »To šolanje mi je dalo mnogo več kot le znanje o izjemni moči narave, dalo mi je odgovor na vprašanje kaj je moje življenjsko poslanstvo: vrniti fitomedicino   v uradno medicino Kazahstana!«

V razgovorih z zdravniki in terapevti, ki so se udeležili tega šolanja, sem ugotovila, da je v državah, kjer nimajo prepovedi o navajanju zdravilnega učinka zdravilnih rastlin,  imajo pa tudi močno tradicijo ljudske medicine, sodelovanje klasične medicine in fitomedicine nekaj popolnoma normalnega. Glede na izjemne naravne danosti tam rastline večinoma rastejo v ekološko neoporečnem okolju,  predelujejo pa jih v proizvode, ki ohranjajo ves zdravilni potencial celotne rastline -  seveda močnejši od izvlečkov, umetno gojenih rastlin in gob ter sintetičnih drog. Temu primerni so zato rezultati pri uporabi naravnih proizvodov pri podpori klasičnemu zdravljenju in preventivi.  

Zavedam se, da bo pri nas težko prepričati zdravnike, da narava ponuja pomoč tako bolnikom kot tudi medicini in da to ni vračanje v srednji vek, ko so bile zdravilne rastline sicer osnova tako medicine kot farmacije, ampak gre za sodobno fitomedicino, ki je zdravilnost rastlin podprla z znanstvenimi dokazi. Tradicionalno zeliščarsko znanje lahko gledamo kot darilo iz preteklosti za tiste v bodočnosti, ki pa naj bi oplemenitili stara znanja z znanstvenimi dokazi.

Bodočnost fitomedicine v modernem razvoju medicine je zelo obetavna in morda  bodo zdravniki ob številnih znanstvenih dokazih in kliničnih študijah s področja  fitomedicine le spoznali, da bi bilo bolnikom mnogo lažje ob sodelovanju klasične medicine in fitomedicine.  Zdravniki, ki marsikje po svetu že uvajajo  fitomedicino  kot podporo pri konvencionalnem zdravljenju, opažajo, da je takšno zdravljenje  uspešnejše, tudi hitrejše in zato cenejše. Bolniki, ki pri svojem zdravniku fitoterapevtu dobijo pravilne informacije o delovanju določenih naravnih adaptogenov, imunomodulatorjev, imunostimulatorjev in antioksidantov v kombinaciji z zdravili, ki jih jemljejo, pa imajo varno in učinkovito  podporo pri zdravljenju.

Predavanje je brezplačno, vendar je zaradi velikosti prostora število udeležencev omejeno. 

Predavanje bo potekalo na lokaciji poslovne stavbe ELMA v Črnučah, na naslovu ulica Ulica 24 junija 23, VHOD 1-2. Tam se  snemalni studio Klepeta ob kavi nahaja v pritličju, tako da je prostor dostopen tudi z invalidskim vozičkom. 

 

Želite na predavanje? Oddajte vašo prijavo

Prijavite se z oddajo obrazca spodaj ali s klicem na 02 6200 230.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.